Dodaj do ulubionych

wyższ szkoła pedagogiczna ZNP Warszawa

28.06.11, 13:23
Witam!!!
Ma ktoś opinie z własnego doświadczenia o WSP ZNP w Warszawie???
Obserwuj wątek
    • Gość: Kagan Re: wyższ szkoła pedagogiczna ZNP Warszawa IP: *.dsl.telepac.pt 28.06.11, 16:28
      Obawiam sie, ze dorabiaja na niej wykladowcy pedagogiki z UW. Lepiej jest wiec isc do samego zrodla czyli UW, szczegolnie, ze mamy dzis w Polsce olbrzymia nadwyzke pedagogow.
      • lmn127 Re: wyższ szkoła pedagogiczna ZNP Warszawa 28.06.11, 17:14

Gość portalu: Kagan napisał(a):

> Obawiam sie, ze dorabiaja na niej wykladowcy pedagogiki z UW. Lepiej jest wi
        > ec isc do samego zrodla czyli UW
        , szczegolnie, ze mamy dzis w Polsce olbrzy
        > mia nadwyzke pedagogow.

Dlaczego tak myślisz? Znasz kogos kto tam studiował?
        • Gość: kagan Re: wyższ szkoła pedagogiczna ZNP Warszawa IP: *.dsl.telepac.pt 28.06.11, 17:24
          Znam zbyt dobrze prywatne "wyzsze" uczelnie w Polsce i sytuacje (bardzo trudna) na rynku pracy dla abolwentow pedagogiki.
          • lmn127 Re: wyższ szkoła pedagogiczna ZNP Warszawa 28.06.11, 17:35
            tak ale ja jestem juz po 30 i nie moge sie pchac na renomowane uczelnie.Teraz wszędzie wymagany jest na świadectwie maturalnym język angielski,a ja zdawałam rosyjski.
            • Gość: kagan Re: wyższ szkoła pedagogiczna ZNP Warszawa IP: *.dsl.telepac.pt 28.06.11, 17:43
              Co zlego z rosyjskim? W Niemczech czy na Cyprze (dobry) rosyjski jest dzis bardzo przydatny.
              Poza tym, to dyplom prywatnej wyzszej uczelni jest dzis w Polsce bez wartosci, chyba ze masz prace w panstwowej instytucji i musisz tylko przedstawic papierek aby dostac np. awans.
              Gdy ja wykladalem na prywatnej uczelni, to mialem mase studentow policjantow, ktorzy potrzebowali dyplom inzyniera, aby awansowac na stopien oficerski. Dla nich wiec studia na prywatnej uczelni mialy sens. Ale czy maja one w twym przypadku?
            • hawa.etc Re: wyższ szkoła pedagogiczna ZNP Warszawa 28.06.11, 18:39
              Teraz wszędzie wymagany jest na świadectwie maturalnym język angielski,a ja zdawałam rosyjski.

Wybacz, ale wygląda na to, że nie zadałaś sobie trudu, żeby to sprawdzić.

Uniwersytet Warszawski, nic nie ma o języku angielskim:
              irk.uw.edu.pl/katalog.php?op=info&id=DZ-PE-W&kategoria=
              Akademia Pedagogiki Specjalnej, liczy się egzamin wstępny, na którym można zdawać m.in. rosyjski, oceny ze świadectwa dojrzałości liczą się w dalszej kolejności:

irk.aps.edu.pl/katalog.php?op=info&id=DZ-PE&kategoria=
              Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego, nic nie ma o angielskim:
              (pedagogika na stronie 21)

rekrutacja.uksw.edu.pl/images/REKRUTACJA_2011/zasady-rekrutacji-na-studia-uksw-2011.pdf
              Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, znowu nic o angielskim:

www.sggw.pl/wp-content/uploads/2011/02/bss-z1-Ist-stacjonarne2011-2012.pdf
              Przy czym UKSW, APS i SGGW wcale szczególnie renomowane nie są (pedagogika w SGH to pomyłka jakaś), ale i tak lepsze od jakichś wyższych szkół. Chyba, że rzeczywiście potrzebujesz tylko papierka do awansu.
              • hawa.etc errata: sggw 28.06.11, 19:24
                > Przy czym UKSW, APS i SGGW wcale szczególnie renomowane nie są (pedagogika w SG
                > H to pomyłka jakaś),

Oczywiście, chodziło mi o SGGW, nie o SGH.
                • Gość: kagan Re: errata: sggw IP: *.dsl.telepac.pt 28.06.11, 20:25
                  Na SGH chyba dalej jest katedra pedagogiki?
                • Gość: Kagan Re: errata: sggw IP: *.dsl.telepac.pt 28.06.11, 20:27
                  Na SGGW to chyba nie. Slyszales cos o agricultural extension?
                  • Gość: Kagan Re: errata: sggw IP: *.dsl.telepac.pt 28.06.11, 20:29
                    Po francusku to jest "vulgarisation", a definiuje sie ja po angielsku jako "The field of extension now encompasses a wider range of communication and learning activities organised for rural people by professionals from different disciplines, including agriculture, agricultural marketing, health, and business studies."
                    en.wikipedia.org/wiki/Agricultural_extension
                    • lmn127 Re: errata: sggw 28.06.11, 22:43
                      DZIĘKUJĘ wszystkim za pomoc!Linki bardzo przydatne.Ja chcę podjąc studia dla siebie
                      a nie dla papierka.Jak juz pisałam jestem sporo po 30-tce i nie jestem na bierząco w tych sprawach.Ale na naukę nigdy za późno.Jeszcze raz wielkie dzięki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka