Dodaj do ulubionych

fizyka - studia zaoczne

IP: 95.178.6.* 30.07.11, 19:15
Witam, chciałbym się dowiedzieć czy ktoś studiuje fizykę bądź fizykę techniczną zaocznie, jeśli tak to gdzie? Chciałbym wziąć fizykę jako drugi kierunek, spędziłem kilka godzin na googlach i nic nie znalazłem. Czy to możliwe, że nigdzie w Polsce nie ma studiów zaocznych I stopnia z fizyki??? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • Gość: belial Re: fizyka - studia zaoczne IP: 178.73.48.* 31.07.11, 00:13
      > Witam, chciałbym się dowiedzieć czy ktoś studiuje fizykę bądź fizykę techniczną
      > zaocznie, jeśli tak to gdzie? Chciałbym wziąć fizykę jako drugi kierunek, spęd
      > ziłem kilka godzin na googlach i nic nie znalazłem. Czy to możliwe, że nigdzie
      > w Polsce nie ma studiów zaocznych I stopnia z fizyki??? Z góry dziękuję za odpo
      > wiedź.

W Polsce są wydziały oferujące niestacjonarną fizykę np. na Politechnice Krakowskiej. Tą informację mozna znaleźć przy pomocy google w przeciągu kilkudziesięciu sekund. Skoro spędziłeś kilka godzin i nic nie znalazłeś - no cóż, bez komentarza...
    • Gość: gość Re: fizyka - studia zaoczne IP: *.play-internet.pl 31.07.11, 23:50
      nie tak ławo znaleźć fizykę niestacjonarną i na politechnice krakowskiej nie ma niestacjonarnej fizyki, przeczytanie oferty tej uczelni to też kilka sekund i dowiadujemy się, że nie więc belial bez komentarza...
      • Gość: belial Re: fizyka - studia zaoczne IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.08.11, 08:40
        > nie tak ławo znaleźć fizykę niestacjonarną i na politechnice krakowskiej nie ma
        > niestacjonarnej fizyki, przeczytanie oferty tej uczelni to też kilka sekund i
        > dowiadujemy się, że nie więc belial bez komentarza...

Na PK nie uruchomili niestacjonarnej fizyki technicznej bo mieli za mało chętnych, niemniej taki kierunek i tryb jest w ofercie wydziału, ale jak się zgłosiło 5 osób to nie dziwota. Było składać w porę papiery to może by uruchomili.
      • Gość: belial Re: fizyka - studia zaoczne IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.08.11, 09:15
        www.studianiestacjonarne.info/serwis.php?&s=2207&pok=54880&k=36&dwze=z&l=
    • Gość: fizyk Re: fizyka - studia zaoczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.11, 22:38
      Hej, na UMK w Toruniu jest fizyka II stopnia uzupełniająca. Właśnie się zapisałem i czekam czy studia ruszą bo bardzo chciałbym studiować fizykę zaocznie

pozdrawiam
    • Gość: gość Re: fizyka - studia zaoczne IP: *.play-internet.pl 21.08.11, 23:57
      Z tego co wiem, to nie ma zaocznej fizyki, ponieważ uczelniom to się po prostu nie opłaca. Na dzienne studia jest mało chętnych, są robione dodatkowe nabory itp., a i tak nie zapełni się wszystkich miejsc. Nieraz na roku jest kilkanaście osób, max. 20, więc wiesz, na zaoczne mogłoby się zgłosić np. 2 osoby i co wtedy uczelnia miałaby zrobić? Nie uruchomiłaby kierunku zaocznego, bo byłoby za mało chętnych, a te osoby np. nie chciałyby iść na studia dzienne (a uczelnia proponowałaby przejście na studia dzienne) i co? Fizyka to jeden z kierunków, których nie chcą uruchamiać jako studia zaoczne, bo nie ma popytu tak jak to jest np. z filologią klasyczną. Albo pójdź na inny kierunek albo idź na studia dzienne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka