Dodaj do ulubionych

weterynaria

IP: *.marketscore.com / 66.119.33.* 05.06.04, 22:40
Zastanawiam sie nad pujsciem na weterynarie w Olsztynie.Czy jest tu jakis
student tego kierunku?Jak jest z praca po tym?Tak jak z innymi kierunkami do
d... ?Moze lepiej studiowac za granica?

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Wet. Re: weterynaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 11:35
      Witam.Ja jestem studentem.Co prawda nie w Olsztynie ale to nie ma znaczenia.O
      pracę coraz ciężej ze względu na dosyć dużą konkurencję.Można ją znaleźć w
      jakiejś firmie farmaceutycznej,żeźni.Jeśli chodzi o weterynarię za granicą to
      szczerze przyznam że ta w naszym kraju jest całkiem niezła i dostosowana do
      unijnych wymagań.Jeśli chcesz studiować za granicą musisz perfekcyjie opanować
      język.Wiem że zdaje się jakieś egzaminy.POZDRAWIAM
      • Gość: Agusja Re: weterynaria IP: *.uhi.ac.uk / 194.35.219.* 07.06.04, 19:56
        Dziekuje za odp.A czy studiujac w Polsce weterynarie mozna ubiegac sie o prace
        za granica?Czy jest to bardzo skomplikowane czy niezbyt skoro jestesmy juz w
        unii.Wiesz cos moze wiecej o tych egzaminach z jezyka?Moze nazwe egzaminu?
        Ja bym bardzo chciala pracowac ze zwierzetami jako weterynarz lub w schronisku
        czy przy bezposrednim kontakcie ze zwierzetami ale zywymi,nie w rzezni itp.

pozdr.
        • Gość: Wet. Re: weterynaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 20:49
          Witam.Myślę że z pracą nie byłoby problemu.Jest jednak kłopot innego
          wymiaru.Wszystko zależy od tego do jakiego kraju chciałabyś wyemigrować.Trzeba
          wziąć pod uwagę że we Włoszech na 1 osobę przypada 9 weterynarzy więc
          konkurencja jest ogromna.Egzaminy typu ZD DELF itp teraz nie są już honorowane
          w pełnm wymiarze.Często trzeba przechodzić jakąś rozmowę
          kwalifikacyjną.Proponuję zdawać w Polsce a potem skorzystać z jakiegoś programu
          międzyuczelnianego i wyjechać na rok do tego kraju do którego chcesz.Wtedy
          ocenisz realia i zobaczysz czy Ci to odpowiada.POZDRAWIAM
          • Gość: Agusja Re: weterynaria IP: *.uhi.ac.uk / *.uhi.ac.uk 10.06.04, 19:46
            Dziekuje bardzo raz jeszcze:))
            Chcialabym wyjechac do WB najchetniej do Szkocji.Wlasnie tu siedze jako au pair
            i bardzo mi sie podoba ten kraj.Boje sie jednak zdawac tu bo nie wiem czy
            starczy mi pieniedzy na wyzycie i uczenie sie,a w Polsce boje sie zalec bo
            raczej o prace trudno
            • marrtawu Re: weterynaria 11.06.04, 17:14
              No właśnie z tym utrzymaniem różnie bywa - z tego co się orientuję, to trzeba
              miec odłożoną kasę, bo z dorywczych prac ciężko się wyżywić... ale skoro tam
              siedzisz, to najlepiej uderz bezpośrednio w tamtejsze uczelnie, bo oni wiedzą
              najlepiej, jak wygląda przyjmowanie i stypendia dla cudzoziemców. Na pewno
              nauczysz się tam więcej praktyczmnych rzeczy niż w Polsce... PZDR
      • Gość: Wet. Re: weterynaria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.04, 22:05
        No fakt.Dopiero zauważyłem że masz końcówkę uk w adresie :-) Kiedyś oglądałem
        program o studentach weterynarii w WB.Powiem szczerze że tam jest całkiem
        fajnie.
        Chcesz zdawać za rok?Jeśli tak to masz ten plus że będziesz miała opanowany
        język za to będziesz się musiała przyłożyć do biologii,chemii i fizyki żeby
        mieć już dużo nadrobione no i żeby pokonać dużą konkurencję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka