Dodaj do ulubionych

Informatyka PG co zrobić?

07.05.12, 09:49
Witam, mam mały problem a mianowicie obawiam się że nie dostanę się na informatykę na PG. I tu pojawia się moje pytanie czy lepiej złożyć dodatkowo papiery na matematykę też na PG i za rok napisać rozszerzoną maturę z matmy na wysoki % (na matematyce jest sporo niższy próg punktowy i powinienem się tam dostać). Czy może pójść na informatykę np. na UG i napisać później maturę rozszerzoną z informatyki też na wysoki %. Oraz czy istnieje szansa na zmianę kierunku w trakcie roku i na jakich zasadach to działa, czy musi to być ten sam kierunek, czy liczy się wtedy ilość pkt. z matury itp. Dodatkowo jeżeli ktoś jest na informatyce na PG to prosiłbym o podanie swoich wyników z matury.
Z góry dziękuje za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ja Re: Informatyka PG co zrobić? IP: *.metrolink.pl 11.05.12, 23:58
      Mam identyczną sytuację ze względu na porąbaną maturę z matmy. I jeśli się nie dostanę, chcę zrobić tak: pójdę na zaoczną infę, poprawię matmę, i spróbuję się dostać. Sensownym rozwiązaniem byłoby też studiować inny kierunek, pod warunkiem że będzie pewność że przepiszą przedmioty. No bo podobno pierwszy rok to głównie fizyka i matma, może warto spróbować iść na automatykę i robotykę i potem coś pokombinować? Ale mi się chyba nie będzie chciało iść na inne dzienne, pójdę na zaoczne, bo chcę się uczyć głównie samodzielnie informatyki w domu przez ten rok, jeśli się nie dostanę.
    • Gość: Ja Re: Informatyka PG co zrobić? IP: *.metrolink.pl 12.05.12, 00:38
      A co do zmiany kierunku to lepiej napisz do ludzi od rekrutacji na pg, bo tutaj pewnie nikt nie odpowie.
      A tak w ogóle to ile będziesz mieć z matmy?
    • Gość: art Re: Informatyka PG co zrobić? IP: 153.19.5.* 12.05.12, 12:26
      Jak ma się porabaną maturę z matmy, to można mieć duże problemy na informatyce. Jest też dużo przedmiotów matematycznych o niebo trudniejszych do zaliczenia niż matura. Jak nie umie się zaliczyć obecnej matury banalnej w porównaniu z dawniejszą nie polegającą na rozwiązaniu prostego testu na 30%, to ma sie duże szanse na poprawkę np. z analizy matematycznej. Na informatyce trzeba mieć umysł ścisły.
      • Gość: Ja Re: Informatyka PG co zrobić? IP: *.metrolink.pl 12.05.12, 13:45
        To co mówisz jest oczywiste, w pełni się zgadzam, tylko mi chodzi o rozszerzoną matmę, która mi nie poszła, wynik będzie znacznie poniżej ambicji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka