Dodaj do ulubionych

Nowy kierunek na UW - Kryminologia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.12, 15:46
Dziś były wyniki rekrutacji z tego kierunku. Chciałbym spróbować za rok a teraz z chęcią się przyjrzę temu kierunkowi. To jest kierunek II stopnia. Było bardzo dużo osób chętnych na jedno miejsce. Czy w praktyce okaże się sukcesem ten kierunek? Czy to chwilowa moda przez takie seriale jak CIA czy Columbo?
Obserwuj wątek
    • Gość: Konrado Re: Nowy kierunek na UW - Kryminologia IP: *.aster.pl 18.07.12, 11:12
      A wiesz gdzie można zobaczyć listę jakąś listę przyjętych?chciałbym zobaczyć jak się rozkładały wyniki rekrutacji na jedno miejsce
      • Gość: Mobi dik Było 15 osób na jedno miejsce IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.12, 09:05
        Na USOS-ie są wyniki. Mój znajomy się dostał ale było 15 osób na jedno miejsce. Co najlepsze duża większość to.... kobiety.
        • hawa.etc Re: Było 15 osób na jedno miejsce 21.07.12, 09:29
          > Na USOS-ie są wyniki. Mój znajomy się dostał ale było 15 osób na jedno miejsce.
          > Co najlepsze duża większość to.... kobiet

Ale właściwie co w tym takiego szokującego?
          • Gość: ano dlatego Re: Było 15 osób na jedno miejsce IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.12, 12:09
            Bo to bardziej praca dla facetów niż dla delikatnych kobiet. Pójdą na praktyki do więzienia i wtedy się zweryfikuje czy dadzą radę psychicznie pracować z typami z pod ciemnej gwiazdy.
    • Gość: Molik Re: Nowy kierunek na UW - Kryminologia IP: 62.134.246.* 18.07.12, 13:50
      Mylisz kryminologie z kryminalistyką, to co masz w filmach i serialach to kryminalistyka, na kierunku kryminologia uczysz sie innych rzeczy
      • Gość: ... Re: Nowy kierunek na UW - Kryminologia IP: *.aster.pl 18.07.12, 14:44
        Kryminologia dotyczy umysłu przestępcy jego motywów,skupia się na sferze psychiczno - społecznej przestępstw.Kryminalistyka jest dziedziną powiązaną z kryminologią,ale skupia się na technikach i metodach wykrywania przestępstw i ich sprawców.
    • Gość: dzudzu Re: Nowy kierunek na UW - Kryminologia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.07.12, 00:26
      i po cholere taki kierunek. I po co takie rozdrobnienie. Na kierunku prawo są przedmioty tego typu: kryminologia kryminalistyka. Skonczy się taką kryminoloię i co dalej, chyba prosto do tesco.
      • Gość: Mobi dik Studia prawnicze to co innego IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.12, 09:03
        Tu na Kryminologii poznaje się psychologie przestępstw. rzecz bardzo przydatna do pracy w Policji.
        • Gość: holmes Re: Studia prawnicze to co innego IP: *.jmdi.pl 27.04.13, 21:32
          czy sa tu studenci tego kierunku? mozecie napisac o wrazeniach? w tym roku nie ma egzaminu, a jedynie konkurs dyplomow. i niewazne z czego jest licencjat. Dla jednych lepiej, dla drugich gorzej...
          • Gość: Ewa Kryminologia UW IP: 91.208.10.* 12.06.13, 10:17
            Hej, czy są tu osoby, które wybierają się na zaoczną kryminologię na UW od października 2013?
            Ewentualnie czy studenci tego kierunku mogliby coś napisać o tych studiach, czy ciekawe,
            czy warto, cokolwiek. Dziękuję.
            • Gość: Aga Re: Kryminologia UW IP: *.ibd.gtsenergis.pl 24.06.13, 01:09
              Ja sie wybieram :) tylko nie wiem czy dziennie czy zaocznie. Troche dołuje mnie że na zaocznych zajęcia są w piątek - na pewno bedzie kolidowac to z pracą :/ tez chętnie posłucham opinii ludzi którzy to studiują.. moze sie ktos wypowiedzieć?
              • Gość: mgr Re: Kryminologia UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.13, 15:25
                a co można po tym robić????
                • alek-sss Re: Kryminologia UW 12.07.13, 16:17
                  Hej a czy ktoś ma już wyniki z rekrutacji na II stopień w 2013/2014? Albo ktoś wie kiedy mają być?
                  • Gość: Kha Re: Kryminologia UW IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.13, 20:55
                    No właśnie ja też czekam! i nic nie wiem! :(
                    • Gość: Aga Re: Kryminologia UW IP: *.ibd.gtsenergis.pl 12.07.13, 23:56
                      Przeciez wszystko napisane jest na Waszych osobistych kontach IRK - wyniki 19 lipca
                      • Gość: Kha Re: Kryminologia UW IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.13, 08:13
                        AGA-19 lipca sa wyniki na studia zaoczne! A na stacjonarne powinny byc wczoraj! :/
                        • alek-sss Re: Kryminologia UW 13.07.13, 11:54
                          no to czekamy do 19 :) trochę się obawiałam, że tylko ja nie mam, takie mam szczęście zawsze ;p
                          • Gość: Aneta Re: Kryminologia UW IP: *.g-net.pl 13.07.13, 22:06
                            Osoby ubiegające się o miejsce na UW z czego macie licencjat????
                            • Gość: Aga Re: Kryminologia UW IP: *.ibd.gtsenergis.pl 14.07.13, 21:32
                              Podbijam post Anety!! Z czego macie licencjat?? Ja z filologii angielskiej i nie wiem na co iśc dalej! :P podoba mi sie ta kryminologia :)
                  • Gość: magd Re: Kryminologia UW IP: *.customer.tom-net.pl 14.07.13, 11:35
                    z tego co wiem to wyniki beda 16 lipca
                    • Gość: Kha Re: Kryminologia UW IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.13, 13:31
                      Magd- a mogę zapytać skąd wiesz?!:) Bo byłby to dobry termin!:)
                      • alek-sss Re: Kryminologia UW 14.07.13, 17:44
                        "wyniki będą dostępne od: 2013-07-16 18:00" informacja z zakładki o wynikach rekrutacji :)
                        • Gość: Kha Re: Kryminologia UW IP: *.dynamic.chello.pl 14.07.13, 17:48
                          :) Dzięki! Rzeczywiście już dodali! Po prostu przestałam to już wchodzić licząc na jakąś datę inną niż 19-sty lipca! ;)
                          • Gość: Ewa Re: Kryminologia UW IP: *.dynamic.chello.pl 15.07.13, 17:36
                            Hej, ja też mam licencjat z filologii angielskiej :) a kryminologia wydaje mi się super ciekawa :)
                            To czekamy na wyniki :) Też miałam "przestarzałe" informacje, że wyniki będą 19 lipca.
                            • Gość: Aga Re: Kryminologia UW IP: *.ibd.gtsenergis.pl 16.07.13, 20:34
                              Miło wiedzieć, że jest ktoś taki jak ja :D piszcie ludzie z czego macie licencjaty, moze jest nas wiecej :) Ewa, a czemu nie kontynuujesz filologii? Lub czegos pokrewnego? Ja zastanawiam sie nad lingwistyką stosowaną..
                              • Gość: Aneta Re: Kryminologia UW IP: *.g-net.pl 16.07.13, 21:38
                                Ja kończe resocjalizację i wybieram się na ten kierunek ale w przyszłym roku powiedzcie ile mieliscie punktów (chodzi o osoby które sie dostały)
                              • Gość: Ewa Re: Kryminologia UW IP: 91.208.10.* 17.07.13, 09:37
                                Aga, doszłam do wniosku, że jednak nie czuję się w angielskim tak dobrze jak myślałam wcześniej, kiedy rozpoczynałam studia na filologii.
                                Odnośnie kryminologii nadal czekam na wyniki rekrutacji do 19 lipca, bo ja na zaoczne startuję :)
                                • Gość: mania Re: Kryminologia UW IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.13, 15:27
                                  Hej ile macie punktów? Chodzi o krymi. zaocz. , ja mam 4,5 i jestem 30 na liscie rezerwowych;/
                            • Gość: gość Re: Kryminologia UW IP: *.play-internet.pl 17.07.13, 22:31
                              filologia angielska?! wybaczcie, ja tez startuje na zaoczną kryminologie i dla mnie to jest jakiś zart, ze ludzie po takich kierunkach wybierają sie na kryminologie... niektórzy od początku swoich studiów wałkują kierunki o podobnej tematyce, idą na te studia by to pociągnąć dalej. II stopień to jakas minimalna wiedza z tego zakresu na samym wstępie, tak mi sie przynajmniej wydaje i tak też słyszałam od wykładowców. Na dzienne jest około 200 osób na rezerwie, to ja juz sobie wyobrażam co będzie na zaocznych... tak czy siak - powodzenia życze ;)
                              • Gość: Ewa Re: Kryminologia UW IP: 91.208.10.* 18.07.13, 09:22
                                Dla Ciebie to może żart. Dla innych niekoniecznie.
                                • Gość: Aga Re: Kryminologia UW IP: *.ibd.gtsenergis.pl 18.07.13, 22:28
                                  Dokładnie. Mnie własnie skusiło to że jest to nowy kierunek i nie ma z tego licencjatu - w efekcie każdy zaczyna od zera. Z tego co mi wiadomo to właśnie ludzie dobrze wychodza na tym, że łączą kierunki - np. filologia i ekonomia (tez na pozór nie mają ze sobą nic wspolnego). A kierunki o podobnej tematyce do kryminolgii to niby jakie? Resocjalizacja? I w czym to pomoże? Niektórzy po kilku latach studiów orientują się, że to nie jest to, co chcą robić w życiu i jedynym wyjsciem jest własnie połączenie kierunków. Drogi gościu, niekulturalnie jest pisać że "to jakiś żart" - moim zdaniem lepiej zmienić kierunek niz ciągnąc coś na siłe i liczyc na cudowna prace - w naszym kraju to utopia.
                                  • Gość: gość Re: Kryminologia UW IP: *.play-internet.pl 19.07.13, 04:51
                                    Nie widzę w swojej wypowiedzi nic niekulturalnego, ale niech będzie. Napisałam 'MOIM ZDANIEM to jakiś żart' - to jest forum także mam prawo pisać co myślę ;) Droga Ewo rozumiem, że przejrzałaś przedmioty będące na tym kierunku? Pytasz w czym ma pomóc licencjat np. z resocjalizacji i innych np. bezpieczeństwa wewn., bezp. narodowego, prawa, psychologii a nawet socjologii... otóż jeżeli przejrzałaś, to powinnaś sama odpowiedzieć sobie na to pytanie. Ja zdaję sobie sprawę z tego, ze idąc na studia nie kazdy wie co chce robić, jasne są takie przypadki, ale przeglądając wszystkie wypowiedzi na tym malutkim forum na jakies 9 albo mniej osób aż 3 są po filologii angielskiej z zamiarem pójscia na zupełnie inny kierunek jakim jest kryminologia. Łączenie kierunków bywa przydatne, ekonomia+filologia - to połączenie też mi sie podoba natomiast filologia angielska + kryminologia już troche mniej. Sorry, ze tego nie widzę, ale jak juz napisałam-to jest forum i to jest moja opinia :)
                                    Dziś wyniki! Może być ciężko. Jeżeli będziecie mieć jakies info o ilości osób na jedno miejsce to dajcie znac :)
                                    • Gość: Aga Re: Kryminologia UW IP: *.ibd.gtsenergis.pl 19.07.13, 09:32
                                      No ja na szczęście na filologii kształciłam się na nauczyciela wiec miałam przedmioty typu socjologia, psychologia itp.. i szczerze mówiąc niewiele z tego wyniosłam. Jeśli chodzi o prawo - owszem tu sie zgadzam, z tym że prawo jest 5-letnie jednolite wiec i tak odpada. Skoro piszesz ze filologia i ekonomia to dobre połączenie, to tak samo może być z kryminologią. Przeciez ekonomia to w wiekszosci prawo i matematyka, wiec nie wiem co filologia ma do tego, że uwazasz to za lepsze połączenie. I jak sama napisałaś - aż 3 osoby są po filologii i chcą iśc na kryminologię więc chyba nie jestem w tym sama i nie tylko ja uważam że moze nam sie udać :) ja tez czekam dziś na wyniki! Może wcale się nie dostanę i nie bedzie dylematu..
                                    • Gość: Ewa Re: Kryminologia UW IP: 91.208.10.* 19.07.13, 10:31
                                      Drogi Gościu, chcę wyjaśnić, iż nie zadawałam pytania o resocjalizację ani żadne inne wspomniane kierunki. Ale skoro uczelnia daje możliwość kształcenia się na II stopniu po dowolnym licencajcie, to znaczy, że żaden kierunek nie powinien budzić zdziwienia.
                                      Życzę wszystkim powodzenia.
                                      • Gość: ana Re: Kryminologia UW IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.13, 14:36
                                        Dajcie znać z jaką średnią i oceną na dyplomie udało Wam się dostać na dzienne, ciekawa jestem bardzo. Macie informację którzy jesteście na liście?
                                        • Gość: Aga Re: Kryminologia UW IP: 5.172.252.* 19.07.13, 15:27

ja startuje na zaoczne i wlasnie dostalam wyniki. jestem 42 na liscie rezerwowych. na dyplomie mam 4.5 a moja srednia ze studiow to 4.06. a jaj u Was? Ewa dostalas sie?
                                          • Gość: Ewa Re: Kryminologia UW IP: 91.208.10.* 19.07.13, 15:49
                                            Aga, tak dostałam się. Mam 5 na dyplomie, a średnią ze studiów 4,43. Jestem 20 na liście.
                                            • Gość: zuza Re: Kryminologia UW IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.13, 16:04
                                              zaoczne srednia 4.23, dyplom 5 jestem na liście rezerwowych 31.
                                              • Gość: zuza Re: Kryminologia UW IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.13, 16:22
                                                mam do was pytanie jeżeli jest napisane pozycja na liście 31 ( kandydat wpisany na listę rezerwowych), a przyjmują 30 osób na zaoczne. To oznacza, że musi zrezygnować 1 osoba?
                                          • Gość: ana Re: Kryminologia UW IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.13, 16:16
                                            ja na dzienne 'kandydat niezakwalifikowany', 5 na dyplomie, 4,50 średnia
                                            • Gość: Aga Re: Kryminologia UW IP: *.ibd.gtsenergis.pl 20.07.13, 00:04
                                              Masakra jakaś! Ana, Twoje wyniki porażają i nie dostałas się? :/ mnóstwo chętnych musiało byc.. na zaoczne jak widac ciut łatwiej było.. Ewa gratulacje!! zuza ja wlaśnie tez sie zastanawiam nad ta listą, czy jest 41 osób przede mną na liście rezerwowych czy ogólnie.. wydaje mi się ze zdanie "pozycja na liście 42 - kandydat wpisany na liste rezerwową" oznacza ze jest to ogólna lista :) na pewno sie dostaniesz, znajdzie sie ktoś kto nie złoży papierów na ten kierunek.. no cóz, czekamy do 24 lipca :)
                                              • Gość: Ewa Re: Kryminologia UW IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.13, 10:53
                                                Hej. Dzięki Aga :) Też myślę, że jest to ogólna lista i aby Zuza się dostała, 1 osoba musi zrezygnować. W każdym razie życzę dalszego powodzenia :)
                                                • Gość: hee Re: Kryminologia UW IP: 91.210.238.* 20.07.13, 13:26
                                                  a co wy chcecie robić po tej kryminologii? sprawdzaliście oferty pracy??
                                                  • Gość: Aga Re: Kryminologia UW IP: *.ibd.gtsenergis.pl 21.07.13, 00:23
                                                    A co da nam sprawdzanie ofert pracy? W dzisiejszych czasach w naszym kraju mało kto pracuje w zawodzie, głownie studiuje sie "aby miec papierek" i aby skonczyc cokolwiek.. to co chcemy robić mało ma do zyczenia..
                                                  • Gość: Kasia Re: Kryminologia UW IP: *.multifox.pl 21.07.13, 13:33
                                                    Hej. Ja skadałam na dzienne i jestem 11 na l.rezerwowych. Możliwe zmiany, czyli przesunięcie listy miało nastąpić w piątek 19-tego. Nic sie nie pojawiło. Ktoś dostał już jakąkolwiek informację?
                                                  • Gość: ana Re: Kryminologia UW IP: 77.254.45.* 21.07.13, 14:33
                                                    Do 19 odbywało się składanie papierów, więc chyba można dać im chwilę czasu w dni robocze na ewentualne powiadomienie... tak przynajmniej można przypuszczać ;) Kasiu, a jakie miałaś wyniki ze studiów (tak z ciekawości).
                                                  • Gość: Kasia Re: Kryminologia UW IP: *.multifox.pl 21.07.13, 16:44
                                                    Ocena z dyplomu to 5 a średnia 4.31. Czekam z niecierpliwością, bo nie wiem co mam dalej robić ;)
                                                  • Gość: ana Re: Kryminologia UW IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.13, 18:53
                                                    Kasia, i jak? Już wiesz na czym stoisz?
                                                  • Gość: Kasia Re: Kryminologia UW IP: *.play-internet.pl 23.07.13, 22:21
                                                    Tak Ana :) zakwalifikowałam się. A jak u Ciebie?
                                                  • Gość: ana Re: Kryminologia UW IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.13, 22:35
                                                    Super, gratulacje! :) U mnie okazało się, że jest błąd w systemie i kazali mi pisać odwołanie, zobaczę co z tego wyjdzie.
                                                  • Gość: Kasia Re: Kryminologia UW IP: *.multifox.pl 24.07.13, 14:36
                                                    Dzięki ;). Oczywiście zamierzasz się odwołać?
                                                  • Gość: hmmm Re: Kryminologia UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.13, 16:28
                                                    Jak to jest możliwe Kasia, ze masz średnia 4.31 i 5 na dyplomie? Ja mam 5z pracy 5 z obrony i średnia 4.4 a na dyplomie mam 4,5... U nas na Uw az 70% oceny na dyplomie to średnia... Wiec ta cala rekrutacja jest po prostu nie sprawiedliwa!!!
                                                  • Gość: ana Re: Kryminologia UW IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.13, 17:30
                                                    Tak, będę próbować. Zaoczni, może zadzwońcie i zapytajcie się jaka jest sytuacja.
                                                  • Gość: paulinka Re: Kryminologia UW IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.15, 06:57
                                                    i jak dało coś to odwołanie ? bo wyniki miałaś porażające i zastanawiam się jaki był mniej więcej pułap przyjęć - jakie ludzie mieli wyniki. bo nie wiem czy się rekrutować w tym roku :(
                                            • Gość: zuza Re: Kryminologia UW IP: *.play-internet.pl 24.07.13, 16:37
                                              Cześć, macie już wyniki na zaoczne? Bo u mnie nic się nie zmieniło jeszcze...
                                              • Gość: Aga Re: Kryminologia UW IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.13, 18:34
                                                zuza, u mnie tez nic sie nie ruszyło, wciąż jestem 42. na liście.. moze poźniej lub jutro bedzie jakas informacja? :) poza tym napisali że przesunięcie jest "możliwe".. wiec nie wiadomo czy cokolwiek sie zmieni :/
    • Gość: hhh Re: Nowy kierunek na UW - Kryminologia IP: *.play-internet.pl 25.07.13, 11:21
      cześć, czy ktoś z was wie dlaczego nic się nie zmieniło- żadnej informacji?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka