Dodaj do ulubionych

Rezygnacja ze studiów

29.11.12, 16:05
Cześć wszystkim, chcę zrezygnować ze studiów, które notabene podjęłam tylko na rok (ponieważ zamierzam poprawiać maturę i startować na inny kierunek). Zamierzam zgłosić się do dziekanatu po dokumenty, nie chcę czekać aż sami postanowią skreślić mnie z listy studentów. Moje pytanie jest takie: czy jeśli sama zgłoszę się po dokumenty i zdeklaruję się w dziekanacie, że rezygnuję ze studiów, czy zostanie wysłany do mnie list z informacją o skreśleniu z listy studentów? Bardzo mi zależy aby tak się jednak nie stało, ponieważ nie chciałabym aby moi rodzice dowiedzieli się, że podjęłam taką a nie inną decyzję.
Obserwuj wątek
    • Gość: Leon Re: Rezygnacja ze studiów IP: *.icpnet.pl 29.11.12, 16:28
      Jedyny sposób, żeby się o tym dowiedzieć to trzeba zapytać panią z dziekanatu. Jeżeli nie zdasz sesji i nie oddasz indeksu to na 100% wyślą Ci list. Jeżeli załatwisz wszystko kulturalnie to raczej nie będą nic wysyłać, bo po co. Dostaniesz obiegówkę i będziesz musiała zrobić maraton po akademikach, bibliotece i w paru innych miejscach na dowód, że nie zalegasz z opłatami i że wszystkie książki oddałaś. Potem oddajesz legitymacje, oni oddają Ci świadectwo i inne dokumenty i już się więcej nie widzicie.

Pamiętaj, że na studia idzie się po to, by zdobyć zawód, a nie żeby mama mogła się chwalić przed swoimi koleżankami, że córka studiuje na uniwersytecie czy innej uczelni.
      • Gość: gość22 Re: Rezygnacja ze studiów IP: *.dynamic.chello.pl 29.11.12, 23:49
        Ja zrezygnowałam ze studiów kulturalnie, a i tak papier przysłali.
        • fishionelka Re: Rezygnacja ze studiów 02.12.12, 13:13
          Poinformuj o zmianie adresu do korespondencji, zanim zrezygnujesz, jeśli rzeczywiście taki list jest wysyłany - a czy jest, to dowiesz się w dziekanacie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka