Dodaj do ulubionych

Aneks do kredytu studenckiego

18.10.13, 11:07
witam :) jeżeli powielam wątek to bardzo przepraszam ....mam pytanie odnośnie aneksu do umowy w kredycie studenckim. Chcę kontynuować pobieranie kredytu na studiach magisterskich. Czy wie ktoś może ile czasu trwa rozpatrywanie podania w przypadku aneksu? I kiedy można liczyć na wypłacenie pierwszej transzy? Czy to wszystko też trwa tak długo jak w przypadku kiedy pierwszy raz podpisywało się umowę ? pytanie kieruje do osób które oczywiście już miały do czynienia z KS:)pytam na forum bo wiem że forumowicze częściej udzielają adekwatnych odpowiedzi niż pracownicy banku:) z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi:)
Obserwuj wątek
    • bankier_bankier Re: Aneks do kredytu studenckiego 18.10.13, 11:11
      Zapraszam do udziału w konkursie skierowanym do studentów, nagrodą główną jest TABLET. Łatwo wygrać !!!

www.forum.studia.net
    • Gość: Justyna Re: Aneks do kredytu studenckiego IP: *.dynamic.mm.pl 21.10.13, 17:20
      Witam Cie! Ja własnie dzisiaj byłma podpisac aneks i jutro kase mam miec na koncie. A papiery ktore byly mi potrzebne aby przedluzyc sobie ten kredyt zanioslam w srode w tamtym tyg. Wiec dosc sprawnie jest to przeprowadzane.
      • karol-a1025 Re: Aneks do kredytu studenckiego 27.10.13, 15:21
        Ja też złożyłam dokumenty i pani w banku powiedziała że musze czekać na odpowiedź z Warszawy bo to właśnie tam wysyłają moje dokumenty. W Twoim przypadku też tak było??
        • Gość: beata Re: Aneks do kredytu studenckiego IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.13, 11:42
          czy już otrzymałaś kredyt?jak długo czekałaś na decyzję z Warszawy?
      • Gość: David Re: Aneks do kredytu studenckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.13, 13:24
        HEj. A orientujesz się, czy w przypadku podpisania aneksu np w grudniu bank wyrównuje zaległe transze (październik, listopad)?
    • Gość: Beata Re: Aneks do kredytu studenckiego IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.13, 12:11
      Czy już dostałeś ten kredyt-jak długo trwało do podpisania aneksu
      • Gość: agata Re: Aneks do kredytu studenckiego IP: *.nplay.net.pl 02.11.13, 20:29
        Chciałam powiedzieć, że jeśli ktokolwiek ma możliwość uciec z banku PKO BP to polecam tą opcję.

Niestety, bank ten nie jest w stanie poradzić sobie z kredytami studenckimi i mimo że trzy różne panie poinformowały mnie, że w ciągu 3 dni jest decyzja to ja po tygodniu wciąż jej nie miałam i dodatkowo dostałam informację, że z racji, że nie podpisałam umowy w październiku najwcześniej mogę dostać kredyt od listopada. W międzyczasie musiałam brać wolne w pracy, bo mimo oddziałów w Warszawie, musiałam wracać do innego miasta, "bo tutaj Pani podpisała". Istny PRL!!

• aprila01 Re: Aneks do kredytu studenckiego 04.11.13, 16:30
          Może to zależy od oddziału? W moim zawsze dotrzymywane są terminy. Do tego załatwiając jakąś sprawę czuje się jakbym rozmawiał z osobą, która chce mi pomóc rozwiązać problem.
        • Gość: Beata Re: Aneks do kredytu studenckiego IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.13, 08:09
          ale czy już podpisałaś aneks, bo ja złożyłam papiery 24 października i do tej pory czekam
          • karol-a1025 Re: Aneks do kredytu studenckiego 06.11.13, 16:48
            Słuchajcie !!!! ja podpisałam aneks w trzecim tygodniu października po czym pani w banku (PKO BP) powiedziała że teraz muszę czekać na odpowiedź z warszawy :) dziś mamy 6 listopada a pozytywna odpowiedź przyszła dopiero wczoraj:) jakby tego było mało muszę jeszcze raz pofatygować się do mojego kochanego banku i znów podpisać jakiś dokument:) ale kiedy dostanę pierwszą transze i czy dostane wyrównanie...takich informacji dalej nie uzyskałam :) dlatego pytanie czy ktoś wie ile trzeba czekać na wypłatę pieniędzy w TYM banku i czy dostanę wyrównanie??????????
            • Gość: Beata Re: Aneks do kredytu studenckiego IP: *.adsl.inetia.pl 06.11.13, 17:54
              to w sumie czekałaś 3 tygodnie na decyzję? daj znać co z pieniędzmi-czy wypłacili Ci wyrównanie
            • Gość: Beata Re: Aneks do kredytu studenckiego IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.13, 19:29
              wczoraj podpisałam aneks z żyrantami-Pani w banku powiedziała mi że razem z ratą listopadową dostanę ratę październikową-a jak u Was?
            • Gość: Beata Re: Aneks do kredytu studenckiego IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.13, 10:21
              Czy został wypłacony Ci już kredyt ? i czy z wyrównaniem za październik? ja podpisałam w piątek i czekam na transze, a Pani w banku powiedziała, że niby z wyrównaniem
              • karol-a1025 Re: Aneks do kredytu studenckiego 12.11.13, 21:50
                podpisałam już aneks i jeszcze w tym tygodniu mam dostać pieniądze :) pani w banku powiedziała że dostanę wyrównanie ale jak już będę mieć przelew na koncie to dam znać czy rzeczywiście tak jest :)
                • Gość: Beata Re: Aneks do kredytu studenckiego IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.13, 09:48
                  ja podpisałam aneks w piątek, a dzisiaj już mam na koncie pieniądze razem z wyrównaniem za październik-pozdrawiam-dobrze że już mam to z głowy
                  • Gość: Antonina Re: Aneks do kredytu studenckiego IP: *.cable.net-inotel.pl 01.07.14, 16:47
                    Absolutnie NIE POLECAM BRANIA KREDYTU STUDENCKIEGO W PKO !!! To co przeszłam z tym w ujmujac ładnie "nieprofesjonalnym" bankiem to naprawde piekło. Moje zaświadczenia ktore donosiłam po kazdym semsetrze były gubione w placówce banku, straszono moich żyrantów komornikiem . Na pismo kierowane z wyjasnieniami Bank nie odpowiada zaś przekazuje od razu sprawę do WINDYKACJI Pomimo , iz osoba bioraca kredyt ma jeszcze prawa studenta i wywiazywała sie z warunkow umowy . ABSOLUTNIE NIE POLECAM PKO jako banku ani do brania kredytu studenckiego !! Ludzie nie popełniajcie tego błedu bo bedziecie miec same problemy !!!
    • Gość: Antonina Re: Aneks do kredytu studenckiego IP: *.cable.net-inotel.pl 01.07.14, 16:43
      Absolutnie NIE POLECAM BRANIA KREDYTU STUDENCKIEGO W PKO !!! To co przeszłam z tym w ujmujac ładnie"nieprofesjonalnym" bankiem to jakas masakra. Moje zaświadczenia ktore donosiłam po kazdym semsetrze były gubione, straszono moich żyrantów komornikiem . Na pismo kierowane z wyjasnieniami Bank nie odpowiada zaś przekazuje od razu sprawę do WINDYKACJI Pomimo , iz osoba bioraca kredyt ma jeszcze prawa studenta i wywiazywała sie z warunkow umowy . ABSOLUTNIE NIE POLECAM PKO TO JEDNYM SŁOWEM SZAJS !
    • Gość: Anna Re: PKO kredyt studencki IP: *.cable.net-inotel.pl 01.07.14, 17:02
      Absolutnie NIE POLECAM BRANIA KREDYTU STUDENCKIEGO W PKO !!! To co przeszłam z tym w nieprofesjonalnym bankiem to piekło . Moje zaświadczenia ktore donosiłam po kazdym semsetrze były gubione, straszono moich żyrantów komornikiem . Na pismo kierowane z wyjasnieniami Bank nie odpowiada zaś przekazuje od razu sprawę do WINDYKACJI Pomimo , iz osoba bioraca kredyt ma jeszcze prawa studenta i wywiazywała sie z warunkow umowy . ABSOLUTNIE NIE POLECAM PKO !! ludzie nie popełniajcie błedu nie bierzcie u nich kretytu bo BEDZIECIE MIEC SAME PROBLEMY ! Bank Pko nie respektuje warunkow umowy !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka