Dodaj do ulubionych

Jakie studia wybrać?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.13, 15:11
Witam :)
Przyszedł czas na mój wybór studiów. Chciałam was zapytać co sądzicie o tych kierunkach, który wy byście wybrali będąc na moim miejscu i jakie mam perspektywy pracy? Czy rzeczywiście to tak wszystko różowo wygląda? Zastanawiam się nad:
Fizyka medyczna - Politechnika Warszawska lub AGH
Fizyczne podstawy kryminalistyki - Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
Fizyka techniczna - AGH

Może ktoś studiuje któryś z tych kierunków?
Obserwuj wątek
    • Gość: Merida Re: Jakie studia wybrać? IP: *.183.169.224.dsl.dynamic.t-mobile.pl 01.12.13, 19:05
      zdecydowanie kryminalistyka na UKW to najlepszy wybór
      • Gość: przyszła studentka Re: Jakie studia wybrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.13, 19:06
        a jakie mam po tym perspektywy? Jakiś rozwój zawodowy?
    • bionic3 Re: Jakie studia wybrać? 11.12.13, 03:17
      Najpierw oczywiście zastanów się, czy jesteś dobra z fizyki. Na fizyce medycznej jak i technicznej na AGH czekają Cię 4 semestry fizyki i 4 semestry matematyki. Dość ciężki orzech do zgryzienia. Jeśli chodzi o perspektywy pracy... Po fizyce medycznej ponoć da się, tylko raczej trzeba liczyć na znajomości. Wydaje mi się, że większe perspektywy są po fizyce technicznej. A o trzecim wspomnianym kierunku nigdy nie słyszałam, ale brzmi ciekawie. Pozdrawiam
    • brumol Re: Jakie studia wybrać? 11.12.13, 11:38
      Fizyczne podstawy kryminalistyki fajnie brzmią - lubię takie klimaty :) Sam studiuję Bezpieczeństwo Narodowe, ale na Społecznej Akademii Nauk w Warszawie. W każdym razie polecam tego typu kierunki, bo sporo fajnych zajęć i wykładów tam jest :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka