03.09.04, 08:36
no wlasnie...wrazie niepowodzenia w drugim terminie przysluguje egzamin
komisyjny? kto dostaje mozliwosc podejscia do egzaminu? chodzi mi konkretnie
o prawo rzymskie, bo cos czuje, ze w poniedzialek sie dowiem, ze dostalem 2 :/
Obserwuj wątek
    • zuzzka1 Re: komis 03.09.04, 09:26
      oj:( a jaka to uczelnia?
    • irksome Re: komis 03.09.04, 09:35
      Jeśli chodzi o UW, to tak przysługuje, ale wszytko zależy od litościwie nam
      panującego dr Petzla;/ Jak się domyslasz może dać zgodę albo i nie, a jak nie
      da to będziesz musiał się nachodzić, żeby w końcu ją wyraził. Jeśli jesteś z
      wiczorowych, to może być ciężej, ale z reguły, jeśli tylko jeden egzam
      zawaliłeś, to nie ma problemu z komisem, biorąc pod uwagę, że to rzym, a nie na
      ten przykład cywil.
      • pyrros Re: komis 03.09.04, 11:02
        heh, dzieki za pocieszenie...tak, jestem z Uw i mam tylko ten rzym na
        glowie...jeszcze nigdy z niczego tak dobrze przygotowany nie bylem, pierwsza
        czesc egzaminu poszla mi bardzo dobze, srodkowa - gorzej, a 3 kazusy mam na
        pewno zle...nie wiem jak profesorowie to oceniaja, ale w optymistycznym
        wariancie zmieszcze sie na 3...tzn. jak za pozostale kazusy dostane po maxie :/
    • mam_zakladnika Re: komis 03.09.04, 18:15
      e, dlaczego tak pesymistycznie...zakladajac ze z pierwszej czesci dostaniesz 18
      punktow na 20 (twierdzisz ze napisales ja b. dobrze), z drugiej - powiedzmy 20,
      na 30, to z kazusow potrzeba ci do zdania raptem 23 punkty. z kazusow mozna
      dostac maksimum 50 p., co prawda 3 z nich zawaliles, ale i tak wystarcza, ze
      dostaniesz 23p. na 35. poza tym, byc moze zalicza ci troche punktow w tych
      kazusach ktore uwazasz ze zle rozwiazales. wiec glowa do gory, moze komis w
      ogole nie bedzie potrzebny.
      • pyrros Re: komis 03.09.04, 18:27
        troszke mnie pocieszyles ;) tak, z pierwszej czesci napewno conajmniej 18 pkt
        dostane, z drugiej - nie jestem pewien, ale gora 15 - z II czesci zawalilem
        formulke i 2 kazusy co daje 16 pkt w plecy - ale nie wiem tez czy zalicza mi
        testament, pokrewienstwo, accidentalia negoti no i czy dobrze mam kazusy, ktore
        wydaja sie byc prawidlowo rozwiazane, kurcze, sorry ze was zanudzam, ale dawno
        takiej schizy nie mialem - no przed logika moze ;)
        • xeniii Re: komis 03.09.04, 23:08
          to wyniki sa w poniedzialek????????????
          bo te krowy w dziekanacie.....!!!!!!!!!
          Ale egz był prosty jak nie banalny ( ale okaze sie po wynikach) . Ja do I
          terminu nie moglam przystąpić i to był mój pierwszy termin i spodziewałam się
          czegoś dużo bardziej skomplikowanego. A wiesz o której godzinie????
          • kielongrchw Re: komis 03.09.04, 23:11
            Ty, dla kogo banalny dla tego banalny, i nie sciemniaj, ze nie moglas
            przystapic w maju, pewnie glabie nic nie umialas i lewe zwolniene przyszlo co?
            i nie mow na panie w dziekanacie krowy....nara
            • irksome Re: komis 03.09.04, 23:17
              kielongrchw napisał:

> Ty, dla kogo banalny dla tego banalny, i nie sciemniaj, ze nie moglas
              > przystapic w maju, pewnie glabie nic nie umialas i lewe zwolniene przyszlo
              co?
              > i nie mow na panie w dziekanacie krowy....nara

Uprzedziłeś mnie, bo miałam ochotę odpisać jej to samo!!! No, może w trochę
              mniej dosadnych słowach;)))

A tak w ogóle to podpisuję się pod ty obydwoma rękami;)))
              • kielongrchw Re: komis 03.09.04, 23:18
                heh, ok...martwi mnie to, ze tez mysle, ze mi gorzej poszlo...a jestem z
                wieczorowych :/
                • irksome Re: komis 03.09.04, 23:26
                  kielongrchw napisał:

> heh, ok...martwi mnie to, ze tez mysle, ze mi gorzej poszlo...a jestem z
                  > wieczorowych :/

Z doświadczenia znajomych wiem, że jeśli ubiegasz się o komisa z jedneg
                  przedmiotu to raczej nie rzucał im kłód pod nogi tylko wydawał zgody. Więc nie
                  martw się na zapas, nie powinien robić problemów. Najwyżej się nachodzisz do
                  niego, ale dać da, więc głowa do góry.
                  A na pierwszym temrinie byłeś czy nie? Bo jeśli nie to zawsze ratunkiem jest
                  warunek - do końca października.
                  • kielongrchw Re: komis 03.09.04, 23:28
                    bylem bylem...ja nie uciekam z egzaminow ;/ poszedlem wtedy nienauczony
                    kompletnie, bo mialem 8 przedmiotow w sesji i musialem z czegos 'olac'
                    sprawe...a ten warunek to co to takiego dokladnie?
                    • irksome Re: komis 03.09.04, 23:34
                      kielongrchw napisał:

> bylem bylem...ja nie uciekam z egzaminow ;/ poszedlem wtedy nienauczony
                      > kompletnie, bo mialem 8 przedmiotow w sesji i musialem z czegos 'olac'
                      > sprawe...a ten warunek to co to takiego dokladnie?

No właśnie ja też poszłam na tę powszech kompletnie nienauczona co było
                      bezsensownym posunięciem, bo jeśli utracisz termin (zwyczajnie na niego nie
                      pójdziesz nawet bez uspraw go) to nie dostajesz 2 i przysługuje ci dodatkowy
                      termin na zdanie tego egzaminu do końca października bodajże. Wciągu całego
                      toku studiów przysługuje dwa razy po dwa warunki, więc jest to jakieś
                      rozwiązanie asekuracyjne. Zawsze nie zaniżasz sobie tą 2 średniej na końcowym
                      dyplomie. Na pierwszym roku jakoś o tym nie myślałam, ale jednak pracodawcy o
                      to pytają i nie wystarczy tylko przetrwać, trzeba przetrwać na dobrych
                      ocenach;/// A skoro studiujesz na dwóch kierunkach - jak się domyślam, to
                      mogłeś prosić o rozłożenie/ przesunięcie sesji, więc tym bardziej nie powinien
                      robić probemów z komisem. Zawsze masz argument. I to nie ściemniony.
                  • irksome Re: komis 03.09.04, 23:30
                    Zresztą tak na pocieszenie napiszę wam, że pamiętam, że z powszechnej
                    wyliczałam sobie punkty po poprawce chyba ze sto razy i za każdnym razem suma
                    nie przekraczała tego magicznego pułapu. Byłam więc przekonana, że na pewno nie
                    zdam i nie ma się co łudzić, więc niemałym zaskoczenie było, gdy okazało się,
                    że dostałam 4, więc może nie będzie tak źle i zdacie:)
                    • kielongrchw Re: komis 03.09.04, 23:31
                      tak tak....tez sobie z prawoznawstwa wyliczalem....wychodzilo mi 7pkt a
                      dostalem chyba 11pkt, bo ostatecznie 3 mi postawili :-D
                      • irksome Re: komis 03.09.04, 23:38
                        bo zwykle jak sobie człowiek punkty wylicza to mocno zaniża. A swoja drogą to
                        ja rzym bardzo lubiłam. Szczególnie kazusy;)))
            • xeniii Re: komis 04.09.04, 19:43
              kielongrchw napisał:

> Ty, dla kogo banalny dla tego banalny, i nie sciemniaj, ze nie moglas
              > przystapic w maju, pewnie glabie nic nie umialas i lewe zwolniene przyszlo
              co?
              > i nie mow na panie w dziekanacie krowy....nara

tak sie składa idiotio ,że leżałam w szpitalu i zdawałam wszystkie pozostałe
              egz w zerówce wcześniej więc od głąbów mnie nie wyzywaj , bo tacy to byli
              obecni na tej poprawce jak sie na nich popatrzło ,a co gorsza posłuchało!!!!!!!
              • kielongrchw Re: komis 05.09.04, 12:35
                hehe, glupia cipo
                • xeniii Re: komis 05.09.04, 13:22
                  ty na studiach jesteś????? na prawie ?????
                • raans Re: komis 05.09.04, 19:14
                  kielongrchw napisał:

> hehe, glupia cipo

wstyd mi ze jestesmy na tym samym kierunku, na tej samej uczelni (ale watpie
                  zebys sie zbyt dlugio tu uchowal) i (jak sie domyslam z nicka) z tej samej
                  dzielnicy..... idz sie.... sam wiesz co
                  • xeniii Re: komis 05.09.04, 22:01
                    raans napisał:

> kielongrchw napisał:
                    >
                    > > hehe, glupia cipo
                    >
                    > wstyd mi ze jestesmy na tym samym kierunku, na tej samej uczelni (ale watpie
                    > zebys sie zbyt dlugio tu uchowal) i (jak sie domyslam z nicka) z tej samej
                    > dzielnicy..... idz sie.... sam wiesz co

dokładnie
                  • kielongrchw Re: komis 06.09.04, 09:08
                    no, idz idz :)
        • irksome Re: komis 03.09.04, 23:14
          Ja Ci punktów z rzymu nie przeliczę w ramach podtrzymywania na duchu, bo tak
          dawno to było, że już nawet nie pamiętam jak wyglądał egzam;))) Ale, rozumiem,
          że jesteś z dziennych, więc głowa do góry, bo dziennych z reguły nie uwalają,
          od tego są wieczorowi, o czym niestety przekonało się wielu moich
          przyjaciół;/// No, a jesli jesteś z wieczorowych, to zapomnij co napisałam;)))
          Komisa nigdy nie miałam, ale wiem jak to wkurza, być przygotowanych i zaliczyć
          słabo albo wcale. Trzymaj się i daj znać:)
    • irksome i jak??? zdany rzym czy w plecy??? [n/t] 06.09.04, 21:38
      • pyrros Re: i jak??? zdany rzym czy w plecy??? [n/t] 06.09.04, 22:50
        echhhh....w srode ide podanie do Petzla zlozyc :/
        • irksome Re: i jak??? zdany rzym czy w plecy??? [n/t] 07.09.04, 22:00
          pyrros napisał:

> echhhh....w srode ide podanie do Petzla zlozyc :/

przykro mi:( Do komisa jeszcze będziesz miał ze 2tyg. Skoro rozwaliłeś się na
          kazusach, a czujesz, że byłeś obkuty, to dasz sobie radę na ustnym!!!
          • xeniii Re: i jak??? zdany rzym czy w plecy??? [n/t] 08.09.04, 09:12
            ja zdałam, ale myslałam,że i tak poprawka jakoś lepiej wypanie ale z tego co
            widziałam na wynikach to fatalnie:((
          • xeniii Re: i jak??? zdany rzym czy w plecy??? [n/t] 08.09.04, 09:14
            irksome napisała:

> pyrros napisał:
            >
            > > echhhh....w srode ide podanie do Petzla zlozyc :/

Jest duże prawdopodobieństwo , że będzie cię egz Zabłocka wieć nie powinno być
            źle :)) powodzenia tak czy tak
            • pyrros Re: i jak??? zdany rzym czy w plecy??? [n/t] 08.09.04, 09:25
              dzieki....wlasnie jade zawiesc podanie :/ papa ;)
            • irksome Re: i jak??? zdany rzym czy w plecy??? [n/t] 08.09.04, 21:52
              xeniii napisała:

> irksome napisała:
              >
              > > pyrros napisał:
              > >
              > > > echhhh....w srode ide podanie do Petzla zlozyc :/
              >
              > Jest duże prawdopodobieństwo , że będzie cię egz Zabłocka wieć nie powinno
              być
              > źle :)) powodzenia tak czy tak

No ma szanse 50:50 ;))) Wiem, że dwa lata temu w komisji której była Zabłocka
              dawano do wglądu swoją pracę i kazano poprawiać błędy:))) Za to w drugiej
              komisji z Krzynówkiem na czele koszono niemiłosiernie;///
    • pyrros Re: komis 08.09.04, 14:53
      no tak, 4 pkt mi zabraklo do cholery!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • irksome Re: komis 08.09.04, 21:53
        pyrros napisał:

> no tak, 4 pkt mi zabraklo do cholery!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

no wiesz, pomyśl jak byś się wk.... gdyby zabrakło Ci jednego ;)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka