moricki97 Re: Jakie studia wybrać 10.07.17, 16:25 Moim zdaniem taki kierunek jak cyberbezpieczeństwo , to ciekawy kierunek. Sądzę że jest to kierunek z przyszłością. Mam taka nadzieje ponieważ zapisałam się właśnie na taki kierunek. Odpowiedz Link Zgłoś
vennio Re: Jakie studia wybrać 17.07.17, 06:51 Takie które zagwarantują pracę. A jakie to będą - na pewno te które były wybierane do tej pory. W zasadzie w każdym województwie notuje się nadmiarową ilość prawników czy ekonomistów. Te zawody nie zapewnią tak godziwych zarobków jak to miało miejsce jeszcze tak nie dawno. Bezpieczna opcja to nowe technologie i pójście w kierunku IT: programowanie czy szeroko pojęta informatyka. A później np podyplomówka z zawodów związanych z handlem internetowym np manager e-commerce: handlowa.eu/pl/kierunki/studia-podyplomowe/manager-e-commerce/opis Odpowiedz Link Zgłoś
lucyy3 Re: Jakie studia wybrać 20.07.17, 10:50 Ja zawsze uważałam i nadal uważam, że studia powinno się wybierać adekwatnie do swoich pasji i zainteresowań. Chodzi przecież o to, żeby późniejszy wykonywany zawód sprawiał przyjemności i satysfakcję. Nie mniej jednak, każdy powinien też zwracać uwagę na poziom nauczania określonych uczelni. Niewątpliwie jedną z uczelni, cieszących się dużym uznaniem jest Wyższa Szkoła Biznesu ze Śląska. O kierunkach, rekrutacji i najnowszych programach uczelnianych, możecie przeczytać na ich stronie rekrutacja.wsb.edu.pl/ Szkoła istnieje już wiele lat i nie narzeka na brak zajęć, poziom jest bardzo dobry więc każdy powinien tam znaleźć idealny kierunek dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tamara Re: Jakie studia wybrać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.17, 15:43 Hej wszystkim, skończyłam w tym roku studia ale kompletnie nie widzę siebie w zawodzie.. Postanowiłam że po tylu latach postawie w końcu na swoje marzenia. Od dziecka interesuję się kinematografią więc postanowiłam wybrać się na studia związane z filmem. Interesują mnie opinie na temat Ama Film Academy w Krakowie, może ktoś z was słyszał coś o tej szkole? Na ich stronie jest sporo informacji na temat studiów stacjonarnych akademiamultiart.pl/kierunki-stacjonarne/ . Jak myślicie który kierunek jest najlepszym wyborem? A może polecicie mi jakąś inną szkołę filmową w Krakowie? Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszek1990aszek Re: Jakie studia wybrać 24.07.17, 15:18 jeśli lubisz geografię i jesteś nie najgorsza z matmy to polecam geodezję lub kartografię ale geodezja jest o wiele bardziej przyszłościowym kierunkiem Odpowiedz Link Zgłoś
roztropnaimila Re: Jakie studia wybrać 21.11.17, 15:59 Ostatnie dni zapisów! Przyjdź do BLUE Education!!!Potrzebujesz statusu ucznia, uprawnień do zniżek na przejazdy, legitymacji, zaświadczenia renty, do ZUS? Zapisz się na ciekawe kierunki bez czesnego w BLUE Education i podnieś swoje kwalifikacje! Zapraszamy do sekretariatu przy ul. Szpitalna 1/10, piętro 3. Więcej informacji pod numerem tel. 533 075 975 Odpowiedz Link Zgłoś
dajanawu Re: Jakie studia wybrać 12.08.18, 17:43 Np. taka weterynaria to bardzo dobry wybór. Praca nie nalezy do najlatwiejszych- lekarze weterynarii zajmuja sie leczeniem zwierzat domowych, hodowlanych, egzotycznych, moga tez pracowac w inspekcjach, gdzie wykonuje sie kontrole zywnosci odzwierzecej albo chorób odzwierzecych. Odpowiedz Link Zgłoś
studium2 Re: Jakie studia wybrać 24.08.18, 08:21 Proponuję kierunek technik dentystyczny/protetyk. Wydział Techniki Dentystycznej w Zgierzu ma bogata ofertę edukacyjną. Zapraszam do zapoznania się! WPISOWE 0 zł, elastyczne godziny zajęć, akademik tuż obok szkoły, więcej dowiesz się na www.zsen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolciak Re: Jakie studia wybrać IP: *.75.78.170.h2dns.net 14.12.18, 13:00 jak myślicie - Sport i zdrowie to dobry wybór kierunku? zastanawiam się bo właśnie za rok ma sie otworzyć na WSEHu w Bielsko i brzmi calkiem interesująco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicole23 Re: Jakie studia wybrać IP: 45.55.255.* 21.03.19, 14:22 brzmi extra! nawet nie wiedziałam, że chcą coś takiego utworzyć na WSEHu.. ale ja bym się nie zastanawiała, na pewno jest to oryginalny kierunek i może być bardzo ciekawe :)) Odpowiedz Link Zgłoś
lilkaaaaa Re: Jakie studia wybrać 17.12.18, 09:10 Jak lubisz geografię społeczno-ekonomiczną i angielski to może po prostu jakiś kierunek ekonomiczny? Najprościej ekonomia z fajną specjalizacją albo międzynarodowe stosunki gospodarcze. Jestem po takich studiach (i tych i tych) i tam znajomość języka jest zawsze na plus, a i możliwości pracy są dosyć zróżnicowane dla ekonomistów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolciak Re: Jakie studia wybrać IP: *.play-internet.pl 27.12.18, 11:14 i geografia mnie interesuje i angielski, angielski własciwie bardzo lubię ale nie chcę iść na filologię bo filologów jest już wystarczająco dużo ;/ dlatego pomyślałam o Sport i Zdrowie na WSEH, chociaz ma się otworzyć też Ekonomia i jeszcze jej nie skreśliłam.. więc może się nad nią poważniej zastanowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawiestudent Re: Jakie studia wybrać IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.20, 17:36 Znalazłem niedawno przez przypadek taki post na blogu. Tekst linku Jest tak trochę zwykłego bólu dupy, ale gość moomentami ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emens Re: Jakie studia wybrać IP: 83.238.125.* 23.05.20, 09:28 Cześć jestem szczęśliwym studentem wwszip.pl/of...-podyplomowych/ i polecam każdemu. Posiadają oni wyszkoloną kadrę wykładowców, więc nie masz co się bać, że są oni niekompetentni. Odpowiedz Link Zgłoś
derlla Re: Jakie studia wybrać 04.07.20, 20:08 Ciężko wybrać jakiś ciekawy kierunek studiów, który zagwarantuje mi lepszy start w życiu Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja818 Re: Jakie studia wybrać 13.07.20, 00:56 Tak na prawdę wszystko zależy od Ciebie, bo jeżeli pójdzie na studia pod kątem tego co Cię interesuje, to niezależnie jak się życie potoczy, jeżeli będziesz zdeterminowana to zawsze jakąś prace gdzieś znajdziesz. Dobrze, jeżeli studia faktycznie kogoś interesują bo najgorsze co może być to zmienianie kierunków po kilka razy i szukanie swojego miejsca... Odpowiedz Link Zgłoś
doradcaonlinevistula Re: Jakie studia wybrać 14.07.20, 12:54 Witaj, lukrecja818! Masz rację. Grunt to wiedzieć, czego się chce :). A czy Ty wybrałaś już kierunek dla siebie? Pozdrawiam, Daria, Doradca Online, Akademia Finansów i Biznesu Vistula Odpowiedz Link Zgłoś
doradcaonlinevistula Re: Jakie studia wybrać 14.07.20, 12:51 Witaj, derlla! Wybierając kierunek studiów na początku powinnaś sobie odpowiedzieć na pytanie, co tak naprawdę chciałabyś w życiu robić, co należy do Twoich zainteresowań i w czym według samej siebie jesteś dobra :). Jeśli staniesz się ekspertem w swojej dziedzinie to na pewno pracy dla Ciebie nie zabraknie. Pozdrawiam, Daria, Doradca Online, Akademia Finansów i Biznesu Vistula Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja818 Re: Jakie studia wybrać 17.07.20, 12:38 @doradcaonlinevistula wydaje mi się, że mniej więcej wiem co chciałabym robić, ale waham się jeszcze pomiędzy grafiką a informatyką. Zastanawiam się, do którego z nich jest np więcej ofert pracy w biurze karier na waszej uczelni? Odpowiedz Link Zgłoś
berga2 Re: Jakie studia wybrać 16.07.20, 09:25 na moje studia zdecydowałam się zainteresowana przedmiotem na pierwszym kierunku, ktory ostatecznie skończyłam ale pomógł mi tylko się ukierunkować w odpowiednią stronę, więc wybierz co Ci się wydaje ciekawe jak będziesz po roku chciała zmienić albo dołożyć drugi kierunek to nie zastanawiaj się tylko działaj ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja818 Re: Jakie studia wybrać 17.07.20, 12:40 @berga2 dwa kierunki to brzmi trochę hardcorowo :D Myślisz, że da się wszystko ze sobą pogodzić i nie robić czegoś kosztem innego kierunku? W sumie doba ma tylko 24h a jak przyjdzie sesja to może być ciężko... Odpowiedz Link Zgłoś
hmmm11 Re: Jakie studia wybrać 10.09.21, 10:51 Jezeli zdajesz roz. matematyke to polibuda. Odpowiedz Link Zgłoś