Dodaj do ulubionych

prawda o pedagogice

IP: *.anteny.biz / *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 20:05
Chciałabym wiedzieć jak to jest naprawdę z tą pedagogiką.Czy to rzeczywiście
tak prosty kierunek jak wszyscy mówią? Czy łatwo się dostać? Czy nie ma po
niej pracy i czy rzeczywiście to co się tam uczy nie ma w ogóle pokrycia w
praktyce? Proszę o pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: bogacz Re: prawda o pedagogice IP: *.net-serwis.pl 20.11.04, 09:18
      tak, bardzo latwo sie dostac, co roku jest 800 kandydatow na 150 miejsc, na
      pierwszym roku polowa ludzi ma conajmniej jeden przedmiot w plecy, a kolokwiow
      wykladowcy robia malo - co najwyzej jedno tygodniowo...z praca bywa roznie, tak
      jk to bywa z innnymi zawodami, duzo zalezy od specjalizacji ktora sie wybiera
      po 3 roku...a teraz zapinaj smarkulo do nauki i nie zadawaj wiecej glupich pytan
      • tak_zwany Re: prawda o pedagogice 20.11.04, 09:23
        Hmmm, dlaczego autor tego posta sprawia wrażenie, jakby był nieco... sfrustrowany?
        • Gość: anette Re: prawda o pedagogice IP: *.anteny.biz / *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.04, 10:55
          Ja marzę o pedagogice, lecz kiedy słyszę opinie, że tam jest łatwo, że później
          trudno pracę znaleźć i że większość kandydatów składa tam podanie, bo nie
          wiedzą co innego zrobić to mam mętlik w głowie.Bo ja chciałabym,że by tam nie
          bylo łatwo(oczywiście bez przesady)i abym po takich studiach była dobrze
          przygotowana do zawodu.
          PS Myślę o pedagogice społeczno- opiekuńczej.
          • Gość: ex-pedagogiczka :) Re: prawda o pedagogice IP: *.it-net.pl 20.11.04, 14:25
            a gdzie??? to zależy gdzie jest łątwo/trudno, fajnie/niefajnie, można znaleźć
            pracę/nie można..... ale fakt, jest raczej łatwo [jakoś mi się udało skończyć],
            pracy nawet nie szukałam w zawodzie, ale dziewczyny z mojego roku znalazły
            prawie wszystkie. jak już się dostaniesz i pokonasz 10-15 osób na 1 miejsce to
            nie powinnaś wylecieć [zakładając minimum chęci uczenia się]. a czy będziesz
            dobrze przygotowana do zawodu to w 70% zależy od Ciebie, bo samo studiowanie to
            Cię przygotuje najwyżej do wyszukiwania książek w bibliotece :)
            powodzenia w wyborze
            • Gość: anette Re: prawda o pedagogice IP: *.anteny.biz / *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.04, 15:15
              Chciałabym studiować na AP w Krakowie.
              PS Ex- pedagogiczko, dziekuję:)
              • lucy215 Re: prawda o pedagogice 22.11.04, 16:58
                mam koleżanke na AP na społ - op, dostala sie dopiero za 2 razem (jest 10 os.na
                miejsce). mowi ze nie jest ciezko, tylko ze ludzie wszyscy wygladaja jakby ich
                20 lat trzymali w piwnicy.
    • Gość: Madzia Re: prawda o pedagogice IP: *.pl / 213.155.191.* 23.11.04, 18:04
      czy dostać sie łatwo ? teraz nie wiem...na moją specjalizację (wczesnoszkolna i
      przedszkolna) 4 lata temu było ok 170 osób na 60 miejsc.Po teście ok 100
      odpadło, więc rozmowa kwalifikacyjna w moim przypadku okazała się
      formalnością.Czy jest ogólnie łatwo czy trudno?nie wiem..Ja na szczęscie nie
      miałam egzaminów w sesji poprawkowej (odpukać) ale mam w grupie kolekcjonerki
      takiej formy zaliczania.W ciągu semestru mam 8,9 lub 10 przedmiotów,częśc
      kompletnie niepotrzbna..na dodatej te najważniejsze są odkłądane na potem:teraz
      miałam praktykę w szkole, ale metodykę mam dopiero w tym roku...wszystko na
      odwrót.. Z zaliczeniem różnie...niektórzy co 2 tyg. robią kolokwia (ale to
      rzadkość) inni tylko egzamin,niektóe ćwiczenia to czyta praktyka (zabawy,
      plakaty, grupowe referaty itp.).
      Na uczelniach bywa różnie, to wiadomo.Ale każdego kto mówi,ze pedagogika jest
      łatwym kierunkiem, posłałabym do szkoły by przeprowadzil lekcje w klasie I.
      Ciekawe co by powiedział...jeśli drugiego dnia straciłby głos...ja trafiłam na
      praktykę do klasy, w której na lekcji bez gwizdka się nie obeszło, a policjant,
      który miał poprowadzić zajęcia o bezpieczeństwie na drodze, wyszedł po 15
      minutech boi powiedzieał, ze "w takich warunkach nie bedę prowadził zajęć.to
      jest skandal,zeby dzieci sie tak zachowywały"
      nic dodać...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka