Gość: -^^- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 06:58 Czy ten kierunek warto studiować? Dużo jest chemii, fizyki, czy biologii? Da się przeżyć? Czy na AR w krk warto studiowac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: adziunia* Re: Geodezja i Kartografia IP: 80.53.168.* 02.03.05, 12:17 Moj ojciec tam studiowal geodezje :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakuska Re: Geodezja i Kartografia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 15:07 biologia na geodezji??? a po co? Jak chodzi o to jakie są przedmioty to najlepiej dowiesz się w dziekanacie. :) Na AGH na geodezji nie ma chemii ani biologi. Z przedmiotów ścisłych i ogólno technicznych są matematyka, fizyka (przez dwa lata) i geometria wykreślna (1 semestr) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary geodeta Re: Geodezja i Kartografia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.03.05, 15:36 Studiowałam geodezję kilkanaście lat temu. Nie było ani chemii, ani biologii. Fizyka - owszem, ale dało się przeżyć.Był za to przedmiot zwany ochroną środowiska, który łączył chemię i bologię w jedno , ale raczej praktycznie- oparte na doświadczeniach i ćwiczeniach. Poza tym geografia i geomorfologia,a matematyka tylko dwa semestry. Oraz cała gama przedmiotów geodezyjnych opartych głównie na matematyce. Była jeszcze optyka i rachunek prawdopodobieństwa / jako osobny przedmiot/.Geodezja satelitarna i dynamiczna / do tej pory nie mam pojęcia o co w niej chodziło/. Jeśli nie lubisz matematyki i chcesz mieć dużo wolnego czasu geodezji nie polecam. Ale za to co rok na wyjazdach na praktyki studenckie - pomiary w Grybowie- najwspanialsze wakacje w moim życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geostudentka Re: Geodezja i Kartografia IP: 195.117.7.* 10.03.05, 10:13 Studiuję obecnie geodezję na Politechnice Warszawskiej. Jeśli lubisz matematykę i fizykę to ten kierunek jest dla ciebie.Biologii i chemii wogle nie miałam ( doslownie elementy dotyczące barwników na teledetekcji i związków ogranicznych na geomorfologii). Najwazniejsza jest geofizyka i rachunek prawdopodobieństwa. Również mamy trochę geografii ale to bardziej przy przedmiotach kartograficznych. Pamietaj te studia to liczenie, liczenie i jescze raz liczenie:) Ale da się wytrzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Geodezja i Kartografia 11.03.05, 18:12 A jak juz skonczysz te studia to szukaj pracy w prywatnych firmach, w urzedach nie warto, placą cholernia mało. Poza tym mozesz zglosic dzialanosc gospodarcza i dorabiac na wlasne reke, przy niskich zarobkach bardzo wskazane :] Pozdrawiam córka geodetów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Geodezja i Kartografia IP: *.milenium.net.pl / 80.51.205.* 06.06.05, 11:42 No tak tylko "dorabianie", gdy jest się zatrudnionym na państwowym stanowisku jest NIELEGALNE!! w niektórych województwach jest to pilnowane w innych nie i tam gdzie nie jest to raj na ziemi, dostajesz powiedzmy 1000 zł miesięcznie i wszystkie świadczenia, i dorobisz sobie spokojnie po pracy, a jak wydajny to i się dorobic można. Odpowiedz Link Zgłoś