Dodaj do ulubionych

To ci dopiero paradę.

13.09.16, 19:21
Poszukuję pracownika. Konkretnie. Zamieściłam anonse na kilku portalach. Dostaję dziś @ z propozycją, że pewna firma znajdzie mi idealnego pracownika. Muszę tylko określić kryteria, wymagania a oni podczas 3 etapowego postępowania wyłonią mi gwiazdę geodezji. Po rozmowie tel dowiedziałam się, że za jedyna 13 % jej wynagrodzenia brutto. No jaja jakieś. Niby oni zrobią to lepiej niż ja?! Sama lepiej wiem, po rozmowie ftf czy mi pasuje czy nie. Czy ja pasuję czy nie. Po grom mi pośrednik do jednego geodety i to za taką kasę.
Obserwuj wątek
    • milva24 Re: To ci dopiero paradę. 13.09.16, 19:38
      Każdy chce zarobić. A Ty mi się jakoś kojarzysz z problemowi pracownikami (może niesłusznie), to może jednak taka firma by się przydała?
      • mildenhurst Re: To ci dopiero paradę. 13.09.16, 19:59
        Z jednym tylko miałam problem.
        • milva24 Re: To ci dopiero paradę. 13.09.16, 20:06
          A to może jakoś mi się tak wbiło w pamięć.
    • wuika Re: To ci dopiero paradę. 13.09.16, 19:41
      13% rocznego wynagrodzenia dodaj. To norma w firmach rekruterskich. Takie są stawki i rynek na niektóre stanowiska wygląda tak, że nie dostajesz tony maili z CV'kami, tylko dobijasz się przez swoich pracowników do ich znajomych, czy ktoś nie byłby zainteresowany przejściem do firmy. Taki lajf. Skoro w Twojej branży nie ma (jeszcze) rynku pracownika, to tylko Ci pogratulować.

PS. U mnie w IT przestaliśmy zamieszczać ogłoszenia na portalach, jeździć na targi pracy, to nie ma sensu. Zbędne wydatki, bo sensowni ludzie nie szukają pracy, tylko trzeba ich wygarnąć skąd indziej.
    • mynia_pynia Re: To ci dopiero paradę. 13.09.16, 19:45
      Muszę cię znać. Jedziesz na rajd goniometru?
      • mildenhurst Re: To ci dopiero paradę. 13.09.16, 19:57
        Będę 18.na chwilę.
        • mynia_pynia Re: To ci dopiero paradę. 13.09.16, 21:07
          smile
    • fragile_f Re: To ci dopiero paradę. 13.09.16, 20:17
      13% wynagrodzenia miesiecznego czy rocznego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka