Dodaj do ulubionych

Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow????????

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.01, 23:51
Wsrod wielu moich znajomych aj jestem jedyna osoba zadowolona ze swoich
studiow! I to jeszcze na dodatek studiuje nieprzyszlosciowy i bezsensowny
kierunek - historie. A mimo tego ciesze sie ze jestem na tych studiach i jestem
szczesliwy ze moge korzystac z wiedzy jaka daje mi uniwerek
Czy to naprawde taki ewenement?
Obserwuj wątek
    • Gość: Hamil Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: *.chello.pl 20.07.01, 00:56
      Studiuje marketing i nie jestem zadowolony , tak jak polowa lub wiecej osob na
      moim roku.
      • Gość: yoyo Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: *.rz.uni-wuerzburg.de 27.07.01, 11:51

a moze po prostu to ta nasza polska sklonnosc do narzekania??
        • Gość: Sajko Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: 193.192.169.* 17.06.02, 11:28
          Długo nie byłam zadowolona. Ale ostatnio zaczęłam studia równoległe i wtedy
          doceniłam Uniwerek. Z perspektywy, nie jest taki zły.
      • mbkrawczyk Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? 23.11.01, 01:00
        Obecnie studiuję Marketing i Zarządzanie i jestem bardzo zadowolony. Nie mam
        zastrzeżeń do kadry wykładowców, stosowanych metod nauczania ani do czesnego
        które jest na przyzwoitym poziomie. Mam pewne doświadczenie gdyż jest to moja 2
        uczelnia. Tej pierwszej nie wspomnę przez wzgląd na przyzwoitość. Była do bani.
        Wydaje mi się że obecnie szkoły prywatne mocnno idą do przodu.
    • Gość: aga Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: 217.11.133.* 20.07.01, 09:51
      Studiuje prawo i jestem b. zadowolona, Ci ktorzy studiujac mecza sie, bo
      wybrali jakis "przyszlosciowy" kierunek, ktory rzekomo ma im dac prace to
      kretyni. Nikt nie bedzie dobrym specjalista w tej dziedzinie w ktorej juz na
      studiach sie nie sprawdzil, a co za tym idzie - nici z fajnej pracy.
      • Gość: TOMEK Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: *.rsk.pl 20.07.01, 10:31
        JA W ODROZNIENIU OD AGI Z PRAWA BYLEM KOMPLETNIE NIEZADOWOLONY(POMYLKA!) DLATEGO TEZ ZMIENILEM KIERUNEK STUDIOW I MAM NADZIEJE ,ZE BEDE Z NIEGO ZADOWOLONY ,MIMO TEGO ,ZE JEST ZAPEWNE NIECO MNIEJ..."PRZYSZLOSCIOWY".

JAK JESTES W CZYMS SLABY I NIE INTERESUJE CIE TO - TO ZEBY NIE WIEM CO - ...GOWNO Z PLANOW I GLUPIA AMBICJA ZAPROWADZI CIE DO NIKAD...

JESLI ROBISZ TO ,CO WZGLEDNIE NAWET ODPOWIADA CI I CO LUBISZ - MASZ SZANSE SIE ZREALIZOWAC I BYC DOBRYM W SWOJEJ DZIEDZINIE ,A OTO CHYBA CHODZI ,NIE?
        • azra Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? 20.07.01, 11:59
          Tak, istnieja.
          Studiuje stosunki miedzynarodowe i jestem zadowolony .. oczywiscie mogloby byc
          lepiej, ale to zastrzezenia do systemu edukacji w Polsce a nie do kierunku.
          Pozdrawiam
      • Gość: tom Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.01, 18:20
        dokładnie,trzeba po prostu studiowac to co sie lubi,a nie
        roztrząsać ''przyszłościowość'' lub ''nieprzyszłościowość'' kierunków...trzeba być
        DOBRYM w tym co się robi-proste...
        • Gość: Kalif Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: *.outland.lucent.com 23.05.02, 12:06
          tom,

Ales ty naiwny ! Znajdz mi zadowolonego historyka lub
          poloniste, ktory po skonczeniu studiow jest nadal
          zadowolony ! Ty chyba jestes nadal studentem, bo
          chyba nie utrzymujesz rodziny ?! Zadowolenie to maly
          pikus, TRZEBA wybierac kierunki i uczyc sie czegos co
          daje kase, a (za przeproszeniem) pieprzenie o
          zadowolonych studentach zostawmy samym studentom,
          ktorzy bujaja wysoko w oblokach, a zycie kolego to juz
          zupelnie inna historia !
      • Gość: Kalif Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: *.outland.lucent.com 23.05.02, 11:54
        Jestescie naprawde zabawni ! Skonczylem 5 lat temu
        informatyke i pobyt na uczelni wspominam nieciekawie.
        Ale za to pieniadze, ktore w tej chwili zarabiam
        pozwalaja mi spokojnie patrzec w przyszlosc.
        Historycy, polonisci i inni tacy zadowoleni ze swoich
        kierunkow, pytam was ZA CO UTRZYMACIE SWOJE RODZINY ?!
        • stukacz22 Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich stud 25.07.02, 02:58
          Gość portalu: Kalif napisał(a):

> Jestescie naprawde zabawni ! Skonczylem 5 lat temu
          > informatyke i pobyt na uczelni wspominam nieciekawie.
          > Ale za to pieniadze, ktore w tej chwili zarabiam
          > pozwalaja mi spokojnie patrzec w przyszlosc.
          > Historycy, polonisci i inni tacy zadowoleni ze swoich
          > kierunkow, pytam was ZA CO UTRZYMACIE SWOJE RODZINY ?!

ja studiuje matme i informe na Uniwerku jednoczesnie i zawsze takich jak Ty
          uznawalem za przyglupow nie majacych pojecia o prawdziwej informatyce. Robienie
          stron www nie pozwala spokojnie patrzec w przyszlosc.

• Gość: Mela Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich stud IP: *.chello.pl 04.09.02, 17:58
          Ja jestem jeszcze studentka, zadowolona ze swojego "nieprzyszlosciowego"
          kierunku - polonistyki. czesc moich znajomych ze studiow juz pracuje i sporo
          zarabia. Moze dla Ciebie polonistyka to wylacznie uczenie dzieci w szkole, ale
          skoro nie wiesz, to sie na ten temat nie wypowiadaj. Mamy na wydziale
          specjalizacje medialna, zajmujaca sie reklama, public relations, mamy
          kulturoznastwo, specjalizacje redaktorska. Moze dziennikarz, copywriter czy
          redaktor w wydawnictwie to dla Ciebie bardziej "przyszlosciowe" zawody. A
          takich na moim wydzile tez ucza.
    • Gość: keel Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.01, 01:52
      milo mi slyszec zadowolonych studentow - oby takich wiecej
    • Gość: cień Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: *.acn.waw.pl 25.07.01, 12:07
      studiuję tam gdzie chcę...więc powody do radości mam. Choć początkowo ze mnie
      śmiali się...Bo wybrałem geografię
    • Gość: Wiedzma Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.07.01, 07:51
      Brzmi to troche dziwnie - dlaczego piszesz, ze historia jest bezsensowna i
      nieprzyszlosciowa? Obawiam sie, ze zaden z Ciebie przyszly historyk. To smutne.
      Przyszlosciowe moze byc na prawde wszystko, jesli sie to lubi i umie
      odpowiednio wykorzystac. Niektorym najbardziej "przyszlosciowe" kierunki nie
      pomoga, a niektorzy zrobia kariere po filozofii.
      • Gość: mycha Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: *.acn.waw.pl 27.07.01, 13:06
        Jesli sie czegos nie lubi to nie powinno sie tego robic.
        Ja nie zaluje swoich studiow - mimo ze malo placa kocham robic to co robie
        i daje mi to olbrzymia radosc.
        Mysle ze sa ludzie ktorzy wiedza o czym mowie.
        Tak na marginesie ukonczylam pedagogike.
        Pozdrawiam
        • Gość: radziarz Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: *.man.bialystok.pl 31.07.01, 13:38
          Ja jestem zadowolony ze swoich studiów pomimo tego, że prawie cały mój rok
          narzeka. Myślę, że chodzi o to aby wybrać studia które cię zainteresują. Bo co
          to za praca, w której będziesz sie nudził(a)i czuł(a) niespełniony(a). Nie wiem
          czy znajdę pracę w zawodzie, ale jestem zadowolony z moich studiów (nawiasem
          mówiąc jest to ochrona środowiska).
          • Gość: amateo Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: *.cadsys.com.pl 31.07.01, 14:25
            Do radziarza.
            Tak się skałada, że także studiuję Ochronęśrodowiska. Moje odczucie zadowolenia
            jest mieszane - raz lepiej raz gorzej. Mam tylko jedno pytanie. Na jakiej
            uczelini? może rozbierzność tkwi własnie tutaj?
            Pozdrowienia. Amateo
            • Gość: Mary Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: 212.160.130.* 07.06.02, 17:55
              Wydz. Inzynierii Srodowiska, kier. Inzynieria Srodowiska na Politechnice
              Warszawskiej.
              Fantastyczna uczelnia, fantastyczny wydzial (paru palantow zawsze sie gdzies
              trafi, tu akurat jest jeden). Jestem zachwycona, tylko.... gdzie ja dostane
              prace? A ja tak bardzo chce pracowac zgodnie z wyksztalceniem....
              W 'Perespektywach' pisali ze potrzeba 30 000 specjalistow z mojej dziedziny (w
              Polsce), tyle tylko ze obecnie miejsca te sa zajete przez ignorantow,
              urzednikow nie bardzo znajacych sie na przedmiocie ktorym sie zajmuja.
              Super, bardzo optymistycznie.
              • Gość: uuiee Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich stud IP: *.a-inter.net 01.09.02, 15:36
                Gość portalu: Mary napisał(a):

> Wydz. Inzynierii Srodowiska, kier. Inzynieria
                Srodowiska na Politechnice
                > Warszawskiej.
                > Fantastyczna uczelnia, fantastyczny wydzial (paru
                palantow zawsze sie gdzies
                > trafi, tu akurat jest jeden)

wydz. Automatyki Elektroniki i Informatyki, kierunek
                Informatyka, Politechnika Śląska. Dokladnie tak samo.

> tyle tylko ze obecnie miejsca te sa zajete przez
                ignorantow,
                > urzednikow nie bardzo znajacych sie na przedmiocie
                ktorym sie zajmuja.

niestety masz racje, jak dlugo wszelkie publiczne
                stanowiska beda obsadzane ze wzgledu na przynaleznosc
                polityczna i tzw. znajomosci a nie kompetencje to nic sie
                nie zmieni.
            • Gość: Mary Inzynieria / Ochrona srodowiska IP: *.setup.com.pl 12.06.02, 16:02
              amateo napisał(a):
              > Tak się skałada, że także studiuję Ochronęśrodowiska. Moje odczucie zadowolenia
              > jest mieszane - raz lepiej raz gorzej. Mam tylko jedno pytanie. Na jakiej
              > uczelini? może rozbierzność tkwi własnie tutaj?
              > Pozdrowienia. Amateo

Jam nie radziarz ale odpowiem za siebie:
              Ja studiuje Inzynierie, nie Ochrone Srodowiska (chociaz na moim wydziale pojawil
              sie tez taki kierunek). Niby podobne, jednak nie to samo. Kierunek jest scisle
              praktyczny, chociaz na mocnej podbudowie teoretycznej. Tutaj sie dowiadujesz co
              konkretnie mozna zrobic z danym zagrozeniem (zakladajac ze sie da:)), uczysz sie
              projektowania i jest po prostu inzynierskie podejscie do problemu a nie
              humanistyczne. Ta roznica w podejsciu najbardziej widoczna byla podczas wspolnych
              wykladow a nastepnie cwiczen z miedzywydzialowym czyms zwiazanym z Ochrona
              Srodowiska (nie pamietam nazwy) z ludzmi z Uniwersytetu Warszawskiego. Ogolnie co
              do istoty sprawy sie zgadzalismy,z gotowego modelu (np. na rozprzestrzenianie sie
              zanieczyszczen w atmosferze) nawet byli sklonni skorzystac, tyle tylko ze to my
              musielismy najpierw ten model zaprojektowac.
    • Gość: aga Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: *.man.bialystok.pl 31.07.01, 15:03
      Istnieją. Studiuję prawo i chociaż to jest "przyszłościowy" kierunek, to wcale
      nie znaczy, że są tu tylko zadowoleni z życia studenci. A jednak lubię to co
      robię. Grunt to pozytywne nastawienie.
      Pozdrawiam wszystkie "świerzynki", które przeszły przez sito egzaminów. Tak
      naprawdę jesteście wielkimi szczęściarzami. Trzymajcie się i do października!
      • Gość: eca Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.01, 18:38
        ja własnie zdałam na prawo i mam mimo tego dosyć mieszane uczucia...niestety
        nasłuchałam się sporo nie najlepszych opinii o tym wydziale...chociaz znam też
        ludzi którzy są bardzo zadowoleni,ale wiadomo,te złe rzeczy łatwiej się
        zapamiętuje...
        a ja po prostu chciałabym być ZADOWOLONA ze swoich studiów...
        • Gość: aga Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 01.08.01, 18:51
          Eca!
          Odrzuć to negatywne i trochę przestraszone nastawienie! Ja też słyszałam jak to
          podobno jest na prawie... A okazało się wręcz odwrotnie! Dobra rada - zapisz
          się do jakiejś organizacji studenckiej (polecam ELSA, bo apolityczna i
          osobiście przeze mnie sprawdzona). Nie dość, że dobra zabawa (ważne przy
          ogromie nauki!) to jeszcze masz szansę nauczyć się paru rzeczy. Trzeba też mieć
          nadzieję, że trafisz na fajną grupę ćwiczeniową (a jak nie - to ją zmień -
          można). Duży uśmiech! :-)
          • Gość: eca Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.01, 19:01
            dzieki wielkie!tak naprawde to mi sie tez wydaje ze bedzie dobrze,ale musze
            sobie troche popanikowac...:))
            i tez slyszałam ze trzeba dobrze trafić na ćwiczenia,będę się starała...
            ale to chyba moze byc trudne na wydziale gdzie studiuje pół tysiąca osób,czy
            nie??
            • Gość: aga Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 03.08.01, 14:47
              może i trudne, ale możliwe! Na moim roku jest 250 osób (tzn. tyle było
              przyjętych). Nadal podtrzymuję opcję z jakąś organizacją. A teraz wracam do
              rzymu...
              :-)
    • Gość: MArcin Oczywiście, że jestem zadowolony! IP: 3.40.128.* 02.08.01, 16:10
      Istnieje wiele takich osób. Ja jestem bardzo zadowolony ze studiowania i z
      tego, co oferuje mi uczelnia (robotyka, Politechnika Warszawska). Szczerze
      mówiąc - przerosło to moje oczekiwania. Aktualnie dostałem jeszcze staż w
      General Electric (właściwe wygrałem "Grasz o staż") - żyć, nie umierać, choć
      oczywiście - nic nie ma bez wysiłku i zaangażowania!
    • Gość: domin Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.08.01, 18:26
      Ja skończyłem właśnie AWF i uważam ,że były to najlepsze (5) lata w moim życiu!
      Ludzie należy się cieszyć z tego, że jesteśmy młodzi a nie narzekać, że studia
      do ...
      I tak 75 proc ludzi NIE PRACUJE w zawodzie wyuczonym!!!!
    • Gość: Jarek Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: *.am.put.poznan.pl 03.08.01, 20:21
      Istnieja, ale ja do nich nie naleze. Byc zadowolonym, to nie tylko robic to co
      sie lubi, ale jeszcze czuc dookola siebie atmosfere pasjonatow, ktorzy czy to
      prawda, czy nieprawda ustawicznie przekonuja, ze to, co wybrales jest najlepsza
      z mozliwych rzeczy. Niestety. Politechnika Poznanska z Wydzielem Budowy Maszyn
      i Zarzadzania (serdecznie odradzam studiowanie tu) realizuje model "wyluwacza
      dyplomow". Ci ludzie, ktorzy twierdza tu, ze sa zadowoleni maja na mysli
      totalna miernote i brak koniecznosci wkladania wiekszego wysilku w dostanie
      piatki, ci zas ktorzy mury tej szkoly opuszczaja niezadowoleni, to osoby, ktore
      chcialy pozac co w trawie piszczy i jezeli cos osiagnely to tylko dzieki
      wlasnej pracy i siedzeniu w czytelni godzinami. Niestety, zgromadzona wiedza to
      teoria, ktorej przelozenia na praktyke trzeba szukac u mistrzow, a takich tu
      nie ma...
    • Gość: keel Fajnie! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.01, 22:26
      Ciesze sie ze nie tylko ja potrafie sie cieszyc tego ze na studiach jest
      fajnie - i nie przejmowac sie tym ze praca dla mnie bedzie tylko nauczycielska
      albo inna na pozor bezsensowna...
      zreszta i tak chcialbym zostac na uczelni...
      cieszs ie poza tym ze chociaz nieco osob zrobilo mi te przyjemnosc - i odpisalo
      na moj post.
      Dzieki!
      ps. wszystkim niezadowolonym zycze zeby odnalezli sie nas woich studiach abo
      znalezli w swoim kierunku powolanie - tak jak ja -znalazlem i teraz moje studia
      rto dla mnie po prostu wspaniala pasja...
    • Gość: dsd Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: *.65-147.lynx.net.lb 04.08.01, 01:38
      dda
    • Gość: ajka Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: *.pentor.com.pl 06.08.01, 10:17
      ja studiuje za to bardzo popularne Zarzadzanie na Uniwerku. Kocham moje studia, ale moze dltego, ze pokochalam
      tak malo lubiana statystyke z domierzka lubianego przez wszystkich (prawie) MARKETINGU. Kocham Uczelnie,
      lubie ludzi, wykladowcow. Na razie wyjezdzam na rok, biore dziekanke i bardzo mnie boli serduszko, ze
      opuszczam szkole..
      • Gość: anka Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: *.it.pl 06.08.01, 15:26
        Ja kocham obydwa moje kierunki na UW-psychologie i dziennikarstwo (psychologie
        z caloksztalt-super, a dziennikarke-tylko za to,ze ucze sie tego, co lubie)
        • Gość: ana Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: *.optimus.waw.pl 06.08.01, 16:13
          studiuję archeologię na UW i jestem bardzo zadowolona, że wybrałam właśnie ten
          kierunek. większość moich znajomych też nie żałuje wyboru. najważniejsze to
          znaleźć kierunek którego studiowanie będzie sprawiało przyjemność.
    • Gość: kangi Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: 141.48.27.* 12.08.01, 22:25
      Tak . ja jestem i to bardzo. Koncze obecnie Biotechnologie na UG/AMG. PO prostu
      to lubie. Przyszlosc tez jest. Niestety wyglada na to , ze nie w kraju (sic! :))
      • Gość: Storrada Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 20.08.01, 11:26
        Istnieją!Prawie wszyscy studiujący etnologię!Ja już się martwię, że przede mną
        oststni rok.Pozdrawiam wszystkich studentów, którym wszyscy zadają pytanie: "A
        co Ty po tym będziesz robić???!!!"
        • Gość: hekate Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.01, 01:12
          Też jestem zadowolana ze swoich studiów. Jestem na psychologii w SWPSie W
          Warszawie. Lubię to i niesamowicie mnie to fascynuje. Wsród moich znajomych
          jednak róznie to bywa..
          • klinta prawo 23.08.01, 07:42
            a i owszem uwielbiam moje studia,grupe cwiczneiowa,wykladowcow,cwiczeniowcow i
            wszsytko...

aga:elsy wybacz nei szanuje,ale moze jestes innym miescie i inaczej to wyglada.

To u mnie na wydziale sa slynne wroclawskie przekrety o ktorych sie
            dolnoslaska rozpisuje,ale coz :) jest weselej moz eprzez to.
            osobisciniggdy nie ucierpialam,ale wiekszosc ludzi tak.
            Nie mniej bedzie co wspominac przy piwku po latach na zjezdzie roku z okazji
            20lecia wydzialu ;)

powodzenia aga przy rzymie... nie daj si e;)
            • Gość: aga Re: prawo IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 01.09.01, 22:53
              Hej!
              Co się stało we Wrocławiu? Tu tzn. w Białymstoku właśnie przygotowujemy cykl
              imprez (m. in. seminarium na temat "Prawo nowoczesnych technologii - aspekty
              handlu elektronicznego"). Powinno być super!
              Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję, ale dopiero od niedawna mam internet w
              domu...(wcześniej na uczelni).
              A z rzymu mam poprawkę 11 września...Cóż, tak to bywa (obiecuję sobie, że nigdy
              więcej września :))
              Trzymaj się!
        • Gość: abis Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich stud IP: *.softpro2.pl 25.08.02, 21:45
          Gość portalu: Storrada napisał(a):

> Istnieją!Prawie wszyscy studiujący etnologię!Ja już się martwię, że przede
          mną
          > oststni rok.Pozdrawiam wszystkich studentów, którym wszyscy zadają pytanie:
          "A
          > co Ty po tym będziesz robić???!!

WITAM!CZY MOGE SIE COS DOWIEDZIEC O ETNOLOGII?JAK I GDZIE, CZY SPOKO CZY NIE I
          CO DALEJ?JA BYC MOZE TEZ WYBIORE TEN KIERUNEK..WIEC PROSZE O ODPOWIEDŹ,MOZE TEZ
          BYC MAIL!!!!!abis@poczta.gazeta.pl
        • Gość: abis Storrada!!!!!prosze o odpowiedź!!!!!!!!!!! IP: *.softpro2.pl 26.08.02, 14:26
          Gość portalu: Storrada napisał(a):

> Istnieją!Prawie wszyscy studiujący etnologię!Ja już się martwię, że przede
          mną
          > oststni rok.Pozdrawiam wszystkich studentów, którym wszyscy zadają pytanie:
          "A
          > co Ty po tym będziesz robić???!!!"

Witam!czy moge sie czegos dowiedziec o etnologii?wlasciwie wszystkiego....czy
          fajny kierunek,czy ciezki,wszyściutko!!!!jesli to oczywiscie mozliwe...moj e-
          mail abis@poczta.gazeta.pl DZIEKI
    • zolza Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? 04.09.01, 18:23
      Ja wlasnie koncze jeszcze mniej przyszlosciowy kierunek - biologie, a wlasciwie genetyke. Moge sie
      cieszyc, bo na swiecie to ona napedza rozwoj, ale niech mi ktos powie - gdzie ja mam szukac
      pracy??? Jak na razie, poza uczelnia nie ma zadnych ofert.
      • Gość: Bonnie Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: *.acn.waw.pl 20.02.02, 19:11
        > Ja wlasnie koncze jeszcze mniej przyszlosciowy kierunek - biologie, a wlasciwie
        > genetyke. Moge sie
        > cieszyc, bo na swiecie to ona napedza rozwoj, ale niech mi ktos powie - gdzie j
        > a mam szukac
        > pracy??? Jak na razie, poza uczelnia nie ma zadnych ofert.

Gdzie, gdzie, na UW? Ja jestem na 3 roku i wlasnie w ZG robie licencjat ^^
        Nieprawda, ze nie ma ofert pracy, trzeba sie tylko dobrze rozejrzec...nie czekac,
        az oferta z nieba spadnie, tylko wlezc do jakiegos instytutu i sie zaprezentowac.
        Ja tak zrobilam i juz jestem na wolontariacie, ale gdzie, to nie powiem ^^

• Gość: mr.wolf Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: *.p.lodz.pl 06.09.01, 12:08
      Studiuje na wydziale Organizacji i Zarządzania na Politechnice Łódzkiej.
      Ze studiowania jestem zadowolony ( mimo iż wielu moich kolegów narzeka no to i
      owo ), przynajmniej po pierwszym roku.Być może jednak na taką opinie ma fakt
      zaliczenia wszystkich egzaminów.Jestem bowiem w stanie zrozumieć wściekłość
      tych, którym się to nie udało, i mimo, że kierunek im się podobał, to przez
      jakiegoś profesora-sadystę czy przedmiot po prostu się zniechęcili lub czują
      odrazę.Innymi słowy punkt widzenia zależy od tego z jakiej perspektywy i z
      jakimi doświadczeniami patrzymy na sprawę.
      A i jeszcze jedno; ze studiów jestem zadowolony, ale przyszłości jaką mam przed
      sobą nie widzę już tak jasno, choć to przecież bedzie dopiero "jutro"?!
      Pozdrowienia!!!
    • Gość: MARTA Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow????????Oczywiscie IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.01, 22:35
      Jestem baardzo zadowolona ze studiow ! Jest lepiej niz myslalam, ze bedzie.
      Faktem jest , ze moj kierunek jest specyficzny, matematyka. Jak ktos kocha
      matematyke to nie moze byc niezadowolony:))
      • Gość: Daghny Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow????????Oczywiscie IP: *.devs.futuro.pl 23.11.01, 13:59
        Ja jestem bardzo zadowolona, choć czasem spotykają mnie kryzysy... ale jest ok.
        Studiuje kulturoznawstwo, po tym mogę robić wszystko i nic. :-)
        Najgorsze jest to, że wśród znajomych prawie nie wypada mówić, jak to jest
        fajnie na studiach, bo biorą Cie za:
        a) pomylonego
        b) najlepszego studenta, który siedzi i wkuwa
        c) zarozumialca...
        Takie to mamy społeczeństwo :-)))

POzdraiwam
        Agatka
        Dagny
        • Gość: greer odnośnie kulturoznastwa IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 02.12.01, 15:21
          jak jest na towim kulturoznastwie? Gdzie studiujesz? Właśnie zamęczam się na
          ochronie środowiska, choć myślałam, że będzie ciekawie, ale coraz tęskniej
          patrzę na ludzi, którzy studiują kulturoznastwo? Warto, jeśli jest się
          uzależnionym od literatury, filmów i teatru?
        • downey Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow????????Oczywiscie 05.12.01, 19:10
          Ze studiów jestem w moim stoickim wydaniu b.zadowolona. Jednak właśnie biegną
          one ku czarnemu "finiszowi", a że do pracy spieszy mi się ograniczenie,
          myślałam o kulturoznawstwie. Jaka twoja rada?
    • Gość: becchino Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.01, 16:34
      Chyba 100% zadowolenie jest wyjatkiem. Ja szczerze mowiac nie znam nikogo, kto
      czulby sie dobrze w pelni na swych studiach. Slysze o 40-60% pozytywnych
      opinii, a reszta to generalnie uznane przedmioty i tresci zbedne.
    • fascynat Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? 17.01.02, 22:52
      Stary, ja też jestem bardzo zadowolony ze swoich studiów. Studiuję polonistykę
      i bardzo sobie chwalę ten kierunek. Jedynym mankamentem jest mała ilość
      facetów, ale da się to jakoś przeżyć. Najfajniejsze są okienka, na których
      bardzo często ląduję w monopolowym, by po chwili obciągać tanie winko w jakiejś
      bramie... Wykłady po takim specyfiku są zajebiste, spróbuj sobie, warto :)
    • Gość: jazoon Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: 193.0.121.* 28.01.02, 12:25
      to troszke dziwne uczelnie pelne studentow a tak malo zadowolonych! ja tez
      naleze do tej mniejszosci ktora cieszy sie ze studiuje to co studiuje
      (integracje europejska na UW)
      • Gość: Kasia Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: 10.33.40.* 29.01.02, 11:33
        Ja uwielbiam to co studiuje :)) To moja pasja i radosc zycia :)))
        Filozofia :)))
        • Gość: katbiel Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 02.02.02, 18:27
          Ja też jestem całkowicie zadowolona z mojego kierunku: fizyka z informatyka.
          Fizyka bardzo ciekawa a informatyka bardzo przyszłościowa...
          • Gość: Spokoman Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: *.NUK.Uni-Lj.Si 28.02.02, 17:28
            Ja studije filologie i tez znajomi pytaja sie mnie co bede po tym robil. Jednak
            moi znajomi nie korzystaja z przywilejow, jakie niesie za soba studiowanie tak
            malo popularnego kierunku jak moj (wyjazdy, itd) i studjuja to swoje
            zarzadzanie czy prawo. Nie neguje jednak przydatnosci studiowania ww kierunkow,
            ale kto mi powie, czy ci ludzie beda pracowac w swoim zawodzie, czy
            potrzebujemy kilku milionow menadzerow? Tylko najlepsi z nich beda mieli szanse
            sie przebic.
    • Gość: Smutka Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.02, 23:53
      lot-lot@wp.pl
      Chciałabym studiować na Politechnice. Oj, bardzo, zresztą od podstawówki o niej
      marzę...czasami tam bywam...ilekroć tam jestem...mam ogromne wyrzuty sumienia -
      dlaczego mnie tam nie ma...widzę roześmianych, fajnych ludzi...chodziłam na
      niektóre zajęcia - prawie w każdej grupie widziałam mnóstwo odjazdowych ludzi -
      po prostu życie. Cóż za nieszczęsny dzień (a dokładnie połowa lipca 2000),
      sprawił, że wybrałam Akademię Ekonomiczną - 5 lat pustki (dokładnie jeszcze ok.
      3 zostało) wiocha, nie ma się do kogo odezwać...ludzie są? nie, chyba ich tam
      nie ma...zjawiają się czasem i rozmawiają tylko ze sobą...nikt nie chce
      pomóc...bida z nędzą...załamanie...to koniec.
      • Gość: magda Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 10.04.02, 09:56
        Masz parę rozwiązań, rezygnujesz już teraz, po co tkwić w czymś co się
        nienawidzi, no albo po trzecim roku starasz się o drugi fakultet na polibudzie
        Po studiach i tak nie jest powiedziane, że szybko się znajdzie pracę, więc
        niech choć będzie ciekawa, a 5 lat studiów dadzą ci namiastkę tego co będziesz
        robić przez lat 35-40, no albo spróbuj polubić Akademię. Powodzenia!
    • Gość: lk Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: *.katowice.msk.pl 11.05.02, 12:34
      Ja nie znam takich co sa zadowoleni ze studiow Sam do takich naleze
    • Gość: anonim Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.05.02, 21:28
      nie ewenement. Ja wręcz się napuszam z powodu prestiżu moich studiów
      informatycznych.

pozdr

anonim
      • Gość: Ola Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: *.mis.prserv.net 26.05.02, 20:15
        Studiowalam na SGH i wydawalo mi sie ze to swietna uczzeknia. Nadal tak mysle,
        ale... Wlasnie skonczylam roczny program z zarzadzania na Harvardzie (USA).
        Nigdy w zyciu sie tyle nie uczylam, ale teraz wiem, ze ta szkola nprawde
        zasaluguje na swoj prestiz. Genialne metody nauczania, swietni profesorowie i
        ludzie, ktorzy naprawde chca sie uczyc. Polecam.
    • mareszka Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? 27.05.02, 14:25
      Studiuję filozofię i kocham moje studia. Dają nadzwyczajny rozwuj
      intelektualny. Bardzo się ieszę,że wybrałam ten kierunek, bo nigdy nie pociągał
      mnie <wyścig szczurów>. Dorabiam sobie nauką języków obcych, piszę prace
      zaliczeniowe, tym którzy lepiej zarabiają, ale w głowie mają pusto. Trochę mi
      ich szkoda, bo uważają się za półbogów a są miernotami na pozomie
      początkującego licealisty. Uważam, że studia mają rozwijać nie tylko dawać
      papierek. Pojawia się stare pytanie: lepiej jest być mądrym czy bogatym? To
      zależy co komu daje szczęście. Ja wolę to pierwsze.
      Pozdrawiam Mareszka
      • Gość: Ula Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.02, 10:23
        Ja studiuję filolologię słowiańską na UW,na wieść o czym większość znajomych za
        głowy się łapie:) Lubię to,co robię,a że kierunek mało popularny i mało
        przyszłościowy? cóż..raz się zyje.. Oczywiście sa przedmioty zupełnie z kosmosu
        (słynny staro-cerkiewno-słowiański) i wbrew powszechnej opinii nauki mamy
        naprawdę dużo,ale pieknie jest!Nie wspominając,że już po pierwszym roku całkiem
        nieżle szło mi rozmawianie po czesku:)) Pozdrawiam studentów:)
        • Gość: e. Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.02, 22:28
          o wiesz,ja sie na to dostalam(i to,ho ho!,na 2 miejscu bodajze...) w zeszlym
          roku...ale dostalam sie tez gdzie indziej,na tzw.renomowany kierunek no i w
          koncu tam poszlam...jestem b. zadowolona,ale czasami zastanawiam sie jak to by
          bylo gdybym teraz studiowala czeski...(bo ten jezyk wybralam:)
    • Gość: Cyklon-B Re: Czy istnieja ludzie zadowoleni ze swoich studiow???????? IP: *.sbo.ma / *.sbo.ma.webcache.rcn.net 10.06.02, 05:36
      W trakcie studiów byłem średnio zadowolony... przydługie były, uziemniały mnie
      w jednym miejscu... ale za to gdy je skończyłem!!! Teraz dopiero jestem z nich
      zadowolony! Zdecydowanie najlepsze studia pod słońcem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka