Dodaj do ulubionych

studia eksternistyczne

IP: *.kom / *.kom-net.pl 21.06.05, 15:17
Witam mam pytanko czy ktoś z Was moze wie cos na temat studiowania w systemie
eksternistycznym? praca nie pozwala mi podjąc studiów zaocznych więc
pomyślałam o takiej formie jednak w necie nie ma za duzo informacji
Obserwuj wątek
    • Gość: bombon Re: studia eksternistyczne IP: *.dip.t-dialin.net 04.11.05, 09:02
      Chcialabym sie dowiedziec, czy ktos z Was sie zdecydowal na studia
      eksternistyczne romanistyki na UJ? Jak wygladaja sprawy? Funkcjonuja
      konsultacje (tez przez telefon/ email?)? Macie wszystkie potrzebne informacje,
      zeby studiowac? Jestem bardzo ciekawa, jak Wam idzie, poniewaz sama sie
      przymierzam do tego kierunku :-)

• Gość: ilecka Re: studia eksternistyczne IP: 150.217.20.* 04.11.05, 12:45
        hej!
        ja jestem na pierwszym roku italianistyki ekstern.
        dopiero tydzien temu dostalam informator takze ciezko mi powiedziec czy to sie
        sprawdza. w kazdym razie na 3 profesorow, ktorych musze skontaktowac w tym
        semestrze tylko do jednego mam maila, na ktory na dodatek mi nie odpowiedzial.
        o pozostale 2 musze napisac do kierownika studiow.
        cytuje punkt pierwszy z pisma ktore mi przyslali:

maxymalny czas studiowania wynosi 5 lat. oczywiscie, moze on zostac skrocony -
        wszystko zalezy od panstwa mozliwosci i umiejetnosci wspolpracy z wykladowcami.

to mi sie podoba, bo jak ktos sie dobrze zorganizuje, moze szybciej skonczyc.
        nie trzeba na przymus odbebniac danej ilosci egzaminow na semestr.

jesli chodzi o wykaz egzaminow no ja mam taka liste wszystkich przedmiotow, i
        jest napisane jaki rodzaj egzaminu(ustny czy pisemny)i w ktorym semestrze
        ktorego roku ma byc zdany.

aha, jesli ktos studiuje cos podobnego, dziennie lub jakkolwiek, moze probowac
        przepisac sobie egzaminy ktore sie pokrywaja, oni potem zweryfikuja czy
        programy sa te same, i zaliczaja egzamin.

to tyle co wiem na dzien dzisiejszy i czekam na odpowiedz profesorow.
        mam nadzieje ze nie dowala mi mega programu:)

pozdrawiam
        iwona
        • Gość: bombon Re: studia eksternistyczne IP: *.dip.t-dialin.net 04.11.05, 16:27
          Czesc Iwona,

bardzo Ci dziekuje za odpowiedz. No wlasnie, tak sobie mysle, ze jak sie dobrze
          zorganizuje to mozna uczyc sie w swoim wlasnym tempie. Tylko martwi mnie
          ta "umiejetnosc wspolpracy z wykladowcami", bo jesli nie odpowiadaja na mejle,
          to ciezko, jesli sie chce czegos dowiedziec. Czy moglabym Cie prosic o wiecej
          informacji najpozniej np jesli juz bedziesz konczyc pierwszy semestr, jak Ci
          sie podobalo i jak wszystko funkcjonowalo? A jesli w miedzyczasie sie cos
          wydarzy, to tez. :-))) Dziekuje, Bombon :-)
          • Gość: ilecka Re: studia eksternistyczne IP: 62.94.50.* 14.11.05, 11:50
            hej
            no wlasnie, ta wspolpraca z prof. sluchaj na 3 profesorow znalazlam maila tylko
            do jednego ktory mi odpowiedzial calkiem szybko. nie wiem czy mam dzwonic do
            pozostalych dwoch? i co, podyktuja mi material przez telefon? troche bez sensu.
            nie wiem. zobaczymy.
            iwona
          • Gość: ilecka Re: studia eksternistyczne IP: 62.94.50.* 14.11.05, 11:50
            hej
            no wlasnie, ta wspolpraca z prof. sluchaj na 3 profesorow znalazlam maila tylko
            do jednego ktory mi odpowiedzial calkiem szybko. nie wiem czy mam dzwonic do
            pozostalych dwoch? i co, podyktuja mi material przez telefon? troche bez sensu.
            nie wiem. zobaczymy.
            iwona
            • Gość: bombon Re: studia eksternistyczne IP: *.dip.t-dialin.net 17.12.05, 19:01
              Czesc Iwona,
              jak sie studiuje?? :-)
              Mam jeszcze takie pytanie do Ciebie: Zdawalas test z jezyka?? Jaki jest poziom
              tych testow? A tak w ogole to masz kontakt z wloskim gdzies na co dzien?
              No i a propos laciny, uczysz sie sama dodatkowo, czy moze juz masz lacine
              zaliczona??

Pozdraaaawiam przedswiatecznie!!!!

Bombon :-)
              • ilecka Re: studia eksternistyczne 19.12.05, 15:16
                hej to ja
                skontaktowalam sie z profesorami i jedna p. prof. zaproponowala nawet zdawanie
                egz. kiedy chce, poza sesja. super. teraz czeka mnie nauka. a w lutym dam ci
                znac jak poszlo.
                testu z jezyka nie zdawalam, bo ja studiuje juz 5 rok we wloszech, i
                przedstawilam takie zaswiadczenie, ze tu studiuje, i dlatego mnie zwolnili.
                widzialam test, wydal mi sie bardzo prosty. oczywiscie zalezy o jakim poziomie
                mowa. lacine mialam 1 semestr w szkole, mam nadzieje ze nie bedzie mi trudno ja
                sobie przypomniec, mam ja jeszcze do zaliczenia.
                • Gość: Bombon Re: studia eksternistyczne IP: *.dip.t-dialin.net 29.12.05, 09:18
                  buongiorno!
                  :-)
                  wiesz co, jesli mialabys ochote, napisz do mnie maila: agni_info@hotmail.com
                  Mysle, ze lepiej bedzie miec taki "bezposredni" kontakt, niz tu co jakis czas
                  zagladac. :-))) A ja mam jeszcze troche pytan do Ciebie :-)
                  Mille grazie e a pronto!
                  un baccio! :-))))
                  Aga
          • Gość: ZAB a jaki po tym dyplom?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 22:18
            Ponoc rozni sie od dyplomu studiow zaocznych czy dziennych,to prawda????
            • Gość: ilecka Re: a jaki po tym dyplom?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 09:53
              powiem ci, ze w pismie oficjalnym jest napisane, ze moj program nie rozni sie
              niczym od programu studiow dziennych. i z tego co do tej pory widze, no raczej
              mam troche nauki. wiec jezeli program sie nie rozni, dyplom tez nie powinien
              sie roznic, tak mysle. zwlaszcza ze na takich studiach trzeba posiadac pewna
              wiedze juz przed ich rozpoczeciem... nie wiem czy dobrze zrozumialam twoje
              pytanie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka