Gość: andaluzja1 IP: 217.8.166.* 31.07.02, 15:19 Co myślicie na temat studiów podyplomowych na kierunku "europeistyka"? Czy jest sens? Studia drogie - 6000 za rok. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Annie Re: Europeistyka IP: 213.158.197.* 06.08.02, 10:46 Ja też myślę o tego typu studiach, w tym celu szukałam oferty z zakresu "integracji eurpoejskiej" zarówno na uczelniach państwowych, prywatnych jak i państwowych ale poza Warszawą (ja akurat jestem z W-wy). I powiem Ci,że znalazłam i na prywatnych i na państwowych studia podyplomowe z tej dziedziny niekoniecznie za 6000 PLN za rok (takie akurat ma SGH). Z chęcią wysłucham opinii osób, które studiowałay "integrację" na podyplomówce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andaluzja1 Re: Europeistyka IP: 217.8.166.* 06.08.02, 11:34 Na pewno będzie taniej dalej od Warszawy, ale za dojazd i mieszkanie podczas weekendu też trzeba będzie płacić. No, chyba że się ma sprzyjające warunki. Ale, czy te szkoły też mają taką renomę, co ZGH? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Annie Re: Europeistyka IP: 213.158.197.* 06.08.02, 16:00 No jak mogą mieć taką renomę jak SGH, przecież SGH jest jedyne niepowtarzalne w całej Polsce!!!! Ale np. Uniwersytet Warszawski, Uniwersytet Kardynała Wyszyńskiego również w Warszawie, Wyższa Szkoła Humanistyczna z Pułtuska (która notabene zajęcia z podyplomowki z zakresu "integracja i bezpieczeństwo europejskie" prowadzi w Warszawie) to przykłady szkół, które mają wspomniane studia, ale cenę nie taką kosmiczną, a nawet połowę tego co SGH. Myślę, że w swoim wyborze nie powinnaś kierować się nazwą szkoły ale bardziej - programem jaki tam będzie realizowany, tym co Cię interesuje, jak również tym co chcesz po tym robić. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fragles Re: Europeistyka IP: *.bielsko.dialog.net.pl 08.08.02, 12:08 Też zamierzam podjąć takie studia podyplomowe, mam zamiar zrobić je w WSZiM. Bliżej mam w prawdzie do Katowic, gdzie taka przyjemność kosztuje tylko 1700 zł, ale oferowany program nie jest zadowalający. WSZiM oprócz teorii oferuje również praktykę, a ponadto przygotowuje do egzaminów na eurokratę, czym jestem najbardziej zainteresowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: Europeistyka IP: 213.158.195.* 12.08.02, 15:25 też się swego czasu zainteresowałam, ale odpadły m.in. ze względu na cenę ja znalazłam ciekawe studia - również zajęcia z "praktykami" a nie tylko teoretykami na UW za 3500 PLN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pini Re: Europeistyka IP: *.wave.net.pl 08.08.02, 20:04 Taniej na WSHiP w Warszawie - tez jest europeistyka za semestr 2400 Odpowiedz Link Zgłoś