IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 06.07.05, 21:10
tak właściwie interesuje mnie co można robić po etnologii... przeczytałem
wykaz przexmiotów z tego kierunki i musze przyznac, że niektore sa dość
interesujące. Zastanawiam się tez czy nie złożyć na etnologie papierów, tak
awaryjnie, jakby mnie nie przyjęli na moj wymarzony kierunek... tylok co
bedzie jak bede studentem etnologii? co mozna robic po tym kierunku?
Obserwuj wątek
    • Gość: słonko Re: ETNOLOGIA IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 21:13
      nie wiem czy na etnologie to tak awaryjnie, bo co roku jest ponad 7 osob na
      miejsce na prawie kazdym uniwerku :)
      • Gość: :) Re: ETNOLOGIA IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 06.07.05, 21:19
        nom ja widziałem że 5, przynajmniej na UWr :P ale zastanawia mnie co mozna po
        tym kierunku robić
        a co do tylu chętnych to może ludzie tez biora go awaryjnie? :)
        • Gość: słonko Re: ETNOLOGIA IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 21:39
          hmm, etnologii raczej nie bierze sie awaryjnie. co do pracy po to trzeba byc
          przebojowym i miec pomysl nas iebie, bo tak naprawde to ten kierunek nie
          przyciaga potencjalnych pracodawcow :/ z tego co czytalam to mozna pracowac w
          muzeach, bibliotekach, domach kultury itp. ten kierunek studiuje sie bardziej
          dla pasji i jako hobby
          • Gość: nitka Re: ETNOLOGIA IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 07.07.05, 21:03
            hej slonko zkladalas na etno na UW?? jesli tak to zakwalifikowalas sie do
            wstepnego? bo ja tak ale nie wiem czego sie spodziewac, tzn jaki mogą dac temat
            na esej...
            • Gość: słonko Re: ETNOLOGIA IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 22:18
              hmmm ja nie skladalam na etno at all. :( przykro mi
    • Gość: Lille Re: ETNOLOGIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 22:22
      Hej na etnologie raczej nie sklada sie awaryjnie. tutaj ida najczesciej ludzie,
      ktorych pasjonuja oklepanie mowiac obce kultury itede ;). ale tak powazniej
      nawet jak awaryjnie zlozysz to pewnie sie nie rozczarujesz bo studiujac na
      pierwszym roku entologii bedziesz mogl/mogla otrzec sie o inne kierunki i moze
      wybrac jakis inny albo umocnic postanowienie (poprawy ;-)) pozostania na
      etnologii.
      • Gość: rekrutantka Re: ETNOLOGIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 20:58
        a ja złożyłam papiery na ten kierunek
        jeszcze egzamin przede mną i wyniki

PYTANIE DP AKTUALNIE STUDIUJĄCYCH ETNOLOGIE LUB ABSOLWENTÓW:

stopień trudności sesji...
        uważasz że zmarnowałeś czas studencki/ jesteś zadowolony z tych studiów?

jakich porad możesz udzielić kociakom etnologii?

z góry dzięki
        • Gość: remik Re: ETNOLOGIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 21:18
          wie ktoś ile czasu nam dają na test umiejętności studiowania?
          na różnych kierunkach innaczej- 30 stosunki międzynarodowe i polityczne
          60 min gdzie indziej?

p.s. cena starych testów na każdym kierunku w sekretariacie jest taka sama?
          ile wynosi...
          ;-)
          • Gość: peter Re: ETNOLOGIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 00:09
            jest jakaś literatura przedmiotu??
            • Gość: rekrutantka Re: ETNOLOGIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 17:20
              w piątek od 12 wyniki.

jak Wam poszło? wrażenia?
              piszcie :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka