Dodaj do ulubionych

PWSZ - Co o tym sadzicie

IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 10.07.05, 16:28
Jakie jest wasze zdanie na temat tych szkół ? Obecnie w praktycznie każdym
mieście które ma powyżej 100 000 mieszkańców działa coś takiego.Może są jacyś
absolwenci (chodzi mi o stosunek pracodawców).Żeby było jasne - ja nie
studiuje na takiej szkole , ale mam młodszego brata który sie tam wybiera i
za nic w świecie nie moge go przekonać na coś ambitniejszego :/ Chodzi o
kierunki germanistyka\anglistyka\marketing i zarzadzanie.
Wypowiedzcie się, proszę :) Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: PW BMiP Re: PWSZ - Co o tym sadzicie IP: *.plock.mm.pl 10.07.05, 19:58
      nie najgorsze, ale też nie najlepsze, szanse absolwentów na pracę zależą od ocen, jak będą słabe to tak jak z prywatnymi, a jak dobre to coś lepiej
      • Gość: koxi Re: PWSZ - Co o tym sadzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 20:07
        pewnie zależy "gdzie? i "co" - np. w nowym sączu jest bardzo dobra anglistyka - a reszta ponoć taka sobie...
        • Gość: absolwentka Re: PWSZ - Co o tym sadzicie IP: *.broker.com.pl 10.07.05, 21:39
          Niezly poziom ma PWSZ w Nysie, spora czesc kadry to UWR, wiec nie moze byc az
          tak zle, polecam stronke: www.pwsz.nysa.pl niektorzy mowia, ze jest tam lepiej
          niz na uniwersytecie w Opolu.
          • Gość: anaa Re: PWSZ - Co o tym sadzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 11:08
            Wcale nie jest taki niski poziom na PWSZ(obojetne w jakim mieście) jak sie
            niektórym wydaje zwłaszcza tym którzy studiują w renomowanych szkołach,
            Wykładowcy PWSZ są często też wykładowcami innych "renomowanych|"uczelni Nie
            pisze tak dlatego ze sama tam studiuje ale naprawde bardzo duzo osob nie kończy
            też PWSZ albo przynjmniej powtarza rok Oczywiście to też dużo zalezy od
            kierunku Jestem pewna że na niektótych kierunkach na PWSZ jest o wiele trudniej
            niż np na metalurgi na AGH a to przecież AGH, Kraków itd...Żałosne i
            zarozumiałe jest takie podejście Ale jeśli chodzi o pracodawców to oni teraz
            głownie zwracają na umiejetnosći( żeby nie powiedziec znajomości ;-)a nie na
            renome uczelni.
    • atemlos1 Re: PWSZ - Co o tym sadzicie 12.07.05, 08:49
      na PWSZ są o wiele bardziej bardziej ambitne kierunki niż języki lub jeszcze
      gorszy chłam - marketing i zarządzaanie!!! To, że twoje "ambiotne" kierunki
      wykładane są pewnie na Uniwersytecie to nic nie znaczy.

Poza tym, po językah najwiekszym prawdopodobieństwem jest, że brat skączy w
      jakiejś szkółce i będzie pracował za 800 zł, a po marketingu zasili szeregi
      bezrobotnych w PUP.

Nie sądze, aby w karierze zawodowej miało znaczenie, czy studiowało się na
      Uniwerku czy Wyższej Szkole Zawodowej. PWSZ sa zazwyczaj małe, jest lepszy
      klimat niz na Uniwerku, nie jest sie tak anonimowym.
      • Gość: Podolaczek Re: PWSZ - Co o tym sadzicie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 08:58
        Ty lepiej "Skącz" te swoje wypociny. PWSZ to najczesciej najgorszy chlam. Ida
        tam Ci ktorzy sie nigdzie nie dostrali a chca studiowac za wszelka cene. Nie
        stac ich natomiast placic kasy na prywatnych uczelniach. W Plocku na PWSZ jest
        taki np. poziom na anglistyce ze ludzie w srednich szkolach robia sobie jaja z
        praktykantow, bo wiedza sporo wiecej :-)
        • Gość: ana Re: PWSZ - Co o tym sadzicie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 10:03
          A ty co nie dostałeś się na PWSZ NAWET? Czy jesteś jednym z tych zarozumialców
          z ambitnych uczelni? haha Ja studiuje na PWSZ i mam np wykładowców z UJ a jak
          sądze UJ to dla ciebie "wyższa półka". Przestańce przechwalać sie które
          uczelnie są lepsze .Wiecie przecież jakie jest bezrobocie w Polsce Moja
          koleżanka skończyła bardzo trudy kierunek na Politechnice Krakowskiej i nie
          może znaleźć pracy i to że machnie sobie papierkiem z renomowanej uczelni wcale
          jej nie pomaga.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka