Dodaj do ulubionych

co radzicie....????????????????????

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.05, 19:00
mam dylemat...dostałam się na wszystkie kierunki, na które składałam
papiery...a mianowicie...pedagogika i socjologie na KULu i filolofia polska
na UMCSie....no i mam mały kłopot....w sumie to pedagogika już
odpadła....zastanawiam się między socjologią a filologią....co radzicie????
co wybrać????co lepsze????
Obserwuj wątek
    • tawananna Re: co radzicie....???????????????????? 17.07.05, 19:19
      Jejku, a chcesz być socjologiem czy polonistą?

Odpowiedz sobie na to pytanie i problem z głowy. To TY powinnać wiedzieć, czym
      się interesujesz, to TY powinnaś wiedzieć, w czym jesteś dobra, to TY powinnaś
      wiedzieć, co chcesz robić po studiach.

Przejrzyj programy studiów i zobacz, czego chciałabyś się uczyć.

Jeśli masz ochotę czytać napisane niezrozumiałą staropolszczyzną kazania,
      wkuwać miejsca artykulacji głosek i daty podróży Mickiewicza, a potem wylądować
      na bezrobociu, a w najlepszym przypadku - w szkole - polecam polonistykę.

Jeśli chcesz wkuwać nudną ekonomię i oblewać kolejne podejścia do statystyki,
      jeśli jesteś absolutną miłośniczką matematyki pod każdą postacią, i pasjonują
      Cię kolejne teorie socjologiczne, a na koniec chcesz wylądować na bezrobociu
      jako posiadaczka humanistycznego wykształcenia - socjologia będzie idealna.

Tym optymistycznym akcentem zakończę.

Pozdrowienia

Tawi
      • wily_witch Re: co radzicie....???????????????????? 17.07.05, 19:27
        ja bym była chyba raczej za socjologią... wiedza nieco bardziej przydatna
        • kasia_bunia Re: co radzicie....???????????????????? 17.07.05, 23:48
          ja bym z tego zestawu wybrałam pedagogikę :P bo jesli już iść na filologie to
          tylko zagraniczną, a socjolodzy zwykle marnie kończą... tzn. nie wszyscy. W tym
          roku modny kierunek :) sama mam bardzo powazny problem też nie moge sie
          zdecydowac :/ zycze więc udanej decyzji pozdrawiam
          • Gość: kasia 19 Re: co radzicie....???????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 11:18
            myśle ze socjologia. w końcu tyle osób sie na to nie dostało a ty tak. ciesz
            sie;-)
            • Gość: gigi Re: co radzicie....???????????????????? IP: *.olsztyn.mm.pl 18.07.05, 11:57
              zrób sobie zestawienie / mi pomogło/ .piszesz wawa i lublin i do kazdego wyboru
              jak najwięcej plusów i minusów jakie ci przychodza do głowy. A potem tylko
              patrzysz co ma kożystniejszy bilans
          • Gość: Asia Re: co radzicie....???????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 14:26
            heh, a co robić po pedagogice... nie wspomne już o liczbie osób, którzy ją
            studiują... a większości placówek się zamyka, szkół.. ech, po tym bezrobocie
            totalne, więc dobrze że odrzuciłaś tą pedagogike i nie mijej żadnych
            wątpliwości... a ja polecałabym socjologie!
    • bozenka19 Re: co radzicie....???????????????????? 18.07.05, 14:19
      jesli wybierzesz polonistyke to bardzo mozliwe,ze bedziemy studiowac razem
      (chociaz ja jeszcze nie zdecydowalam sie ostatecznie pomiedzy kulem a umcsem).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka