Dodaj do ulubionych

studiowanie 3 kierunków

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 18:42
Czy ktoś z was studiował/studiuje/ma zamiar skonczyc 3 kierunki? albo moze
znacie kogos takiego?
jakie kierunki?
Obserwuj wątek
    • Gość: Isha Re: studiowanie 3 kierunków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.05, 18:43
      Dwa tak, czesto pokrewne pokrewne budownictwo i inatsalcje wody.
      ALbo archeologia i romanistyka. jedne łatwy drugi ciut trudniejszy.
      • Gość: pajix Re: studiowanie 3 kierunków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 07:41
        a ktory to ten latwiejszy? roma? czy archeo?
    • Gość: Richelieu* Re: studiowanie 3 kierunków IP: *.zyg2.brewet.pl / *.zyg2.brewet.pl 08.08.05, 19:10
      znam kogoś takiego, straszne babsko
    • Gość: Airin Re: studiowanie 3 kierunków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 19:15
      Heh... mój brat ma taki zamiar.
      • Gość: ja Re: studiowanie 3 kierunków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 21:05
        ja tez mam taki zamiar. idac na 3 rok zaczac drugi kierunek, a trzeci (to juz
        bardziej pasjonatyczny niz przyszłosciowy) bedac na V roku pierwszego, albo po
        skonczeniu
    • Gość: Asala Re: studiowanie 3 kierunków IP: *.zsi.pl / *.zsi.pl 08.08.05, 19:30
      Ja studiuje dwa i mi calkowicie wystarcza :).
      • Gość: Aga Re: studiowanie 3 kierunków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 21:49
        a czy można wiedzieć jakie kierunki studiujesz i na jakiej uczelni? :)
        wyrabiasz się bez większych problemów? pozdrawiam :)
        • Gość: Asala Re: studiowanie 3 kierunków IP: *.zsi.pl / *.zsi.pl 09.08.05, 09:38
          Stosunki miedzynarodowe na 3 roku i anglistyke na 2, Uniwerek w Szczecinie. Na
          razie jakos poszlo, teraz bedzie gorzej, bo czeka mnie najciezszy rok na
          filologii :(
    • Gość: Tawananna* Re: studiowanie 3 kierunków IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.05, 19:35
      W tym samym czasie - może i da się, ale chyba graniczyłoby to z cudem, jeśli
      zakładamy, że wszystkie kierunki są na przyzwoitym poziomie, maks. 1 to studia
      zaoczne, kierunki nie są idealnie pokrewne i zakładamy, że nie jedziemy na
      samych 3-. Przy złamaniu tych warunków - pewnie i bez większych problemów,
      tylko - po co?

W ogóle - słyszałam o takich osobach. Skończyły np. 2 kierunki jednocześnie,
      potem zabrały się za trzeci zaocznie, już pracując - nie chciały rozstawać się
      z uczelnią :). Często bywa, że przy którymś kierunku poprzestają na
      licencjacie. (Swoją drogą, pozostaje kwestia, czy licencjat + SUM liczyć jako
      dwa oddzielne kierunki).

Pozdrawiam!

Tawi
    • Gość: gość Re: studiowanie 3 kierunków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 21:35
      kolega jest na 3dziennie:) informatyka,socjologia i matematyka:)
    • Gość: buahaha Re: studiowanie 3 kierunków IP: *.crowley.pl 09.08.05, 00:43
      ja proponuję od razu 4 kierunki...
    • umbradomini1 Re: studiowanie 3 kierunków 09.08.05, 08:52
      znajomy jest na 3: dziennikarstwo, prawo i historia....ale burak z niego
      straszny;)
      • Gość: gienio Re: studiowanie 3 kierunków IP: *.astral.lodz.pl 09.08.05, 09:50
        no a co myslales ? wszystkie kujony to buraki jakich malo (zaznaczam ze wyjatki
        potwierdzaja regule :D )
        • umbradomini1 Re: studiowanie 3 kierunków 09.08.05, 10:46
          super:P
          bo ja jestem na 2:P
          • Gość: Aga Re: studiowanie 3 kierunków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 14:10
            tylko 1 brakuje Ci do statusu buraka, uważaj :P
            • umbradomini1 Re: studiowanie 3 kierunków 10.08.05, 14:52
              pomyślę o tym:P
              już nawet dziś powiedziałem w domu, że magisterkę z jednego robię inną, czyli
              coś jak 3 kierunek;)
    • Gość: dżordż Re: studiowanie 3 kierunków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 10:49
      prawo, ekonomia, coś na AWFie, poza tym stypa naukowa na wszystkich trzech
      kierunkach. jak dla mnie to kosmita.
    • Gość: SAS Re: studiowanie 3 kierunków IP: 150.254.166.* 09.08.05, 11:07
      Lepiej skończyć jeden kierunek, ale za to dobry i na bardzo dobrych ocenach.
      Pozdrawiam wszystkich kujonów z przerostem ambicji ;)
      • facecja Re: studiowanie 3 kierunków 09.08.05, 12:34
        > Lepiej skończyć jeden kierunek, ale za to dobry i na bardzo dobrych ocenach.

taaa? a co Ci po tych ocenach? do CV sobie nie wpiszesz. zresztą oceny i tak
        nie odzwierciedlają wiedzy, 2, 3 dyplomy być może tez nie sa miarodajne, ale
        chyba troszkę bardziej niż oceny.
    • Gość: fiona Re: studiowanie 3 kierunków IP: *.vx.pl / *.vx.pl 09.08.05, 12:00
      ja znam
      dziewczyna własnie skończyła 5 rok pedagogiki resocjalizacyjnej, będzie na 5
      roku pedagogiki wczesnoszkolnej i przedszkolej oraz na 3 roku doradztwa
      psychospołecznego.
      Wszystko studiuje dziennie.
      • Gość: Tawananna* Re: studiowanie 3 kierunków IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.05, 12:18
        Wszystkie kierunki w ramach wydziału pedagogicznego? Wszystkie to specjalności
        pedagogiki?

Nie mówię, że to łatwe, ale nie da się porównać tego ze studiowaniem trzech
        zupełnie odrębnych kierunków.
        • Gość: Richelieu* Re: studiowanie 3 kierunków IP: *.zyg2.brewet.pl / *.zyg2.brewet.pl 09.08.05, 13:08
          Tawi, no dalej, to z Tobą wobec tego będzie jak? etnoligwistyka, polonistyka i
          tu teraz przyznaj się na jakie zajęcia chodziłaś z innych kierunków, których
          było co najmniej 3, i już masz kolejny ;)
          • Gość: Tawananna* Re: studiowanie 3 kierunków IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.05, 23:42
            > tu teraz przyznaj się na jakie zajęcia chodziłaś z innych kierunków, których
            > było co najmniej 3, i już masz kolejny ;)

Phi, trzy :P. W sumie chodziłam na zajęcia z 6 kierunków + MISH-owe, a jeszcze
            nie powiedziałam ostatniego słowa ;P
    • simon.robins Re: studiowanie 3 kierunków 09.08.05, 12:17
      Proponuje 4...a wszystkie od 1 roku......
    • justa86 Re: studiowanie 3 kierunków 09.08.05, 12:24
      lal proponuje 8 od razu:P
      nie no ja rozumiem ambicje, chec zdobywania wiedzy i te pierdoly wszystkie ale
      bez przesady:) zyc tez trzeba :/
      • Gość: ........ Re: studiowanie 3 kierunków IP: *.crowley.pl 09.08.05, 13:17
        eeeeeeee...8 to za mało ;p najlepiej od razu 10, albo np. 15...to dopiero by
        było coś :D
        • Gość: kaś Re: studiowanie 3 kierunków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 15:24
          ja znam osobe co skonczyła chyba 8. i to gdzie. dwa w polsce, jednen w peru, w
          angli jeden, w stanach i nawet nie wiem gdzie jeszcze
    • Gość: lilja4ever Re: studiowanie 3 kierunków IP: *.76.classcom.pl 09.08.05, 16:27
      qmpel studiuje 3 (jakbyscie go zobaczyli to nie uwierzylibyscie - baaardzo ekscentryczny)
      zaczal od psychologii na UJ, a potem juz mu bylo latwiej zaczynac nowe, wiec na drugim roku wzial dodatkowo politologie, a rok pozniej religioznawstwo - wiec teraz studiuje 3 kierunki - na 1, 2 i 3 roku;)
    • Gość: ;)) Re: studiowanie 3 kierunków IP: *.vx.pl / *.vx.pl 09.08.05, 23:09
      Tawanna napisała:

<<<Wszystkie kierunki w ramach wydziału pedagogicznego? Wszystkie to
      specjalności
      pedagogiki?

Nie mówię, że to łatwe, ale nie da się porównać tego ze studiowaniem trzech
      zupełnie odrębnych kierunków. >>

nie.. jesli chodzi o pedagogikę to owszem...ale tam pokrywają się tylko
      pierwsze 2 lata,póżniej są zupełnie inne przedmioty.. bo jak wiadomow
      resocjalizacja ma niewiele wspólnego z nauczaniem w klasach I-III
      a doradztwo jest na socjologii..

nie mówię,ze ma trudno,ale tez bez przesady.. jednak takie łatwe to nie jest..
      mi wystarczy jedek kierunek..

• Gość: Tawananna* Re: studiowanie 3 kierunków IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.05, 23:44
        > nie.. jesli chodzi o pedagogikę to owszem...ale tam pokrywają się tylko
        > pierwsze 2 lata,póżniej są zupełnie inne przedmioty.. bo jak wiadomow
        > resocjalizacja ma niewiele wspólnego z nauczaniem w klasach I-III
        > a doradztwo jest na socjologii..

To przepraszam, do tej pory spotykałam się z doradztwem na pedagogice.

Chciałam tylko wskazać na to, że trzy kierunki to rzecz względna.

Pozdrowienia:)
      • Gość: Richelieu* Re: studiowanie 3 kierunków IP: *.zyg2.brewet.pl / *.zyg2.brewet.pl 10.08.05, 00:00
        Sęk w tym, aby studia faktycznie przydały się w pracy, jak nie jedne to drugie
        lub trzecie. Owszem i do poszerzania horyzontów są potrzebne, ale nie trzeba
        kończyć studiów aby interesować się wszystkim po trochu, studia mają dać nam
        albo fach albo umiejętności do zdobycia fachu. Wrażliwość kulturalna ze studiów
        humanistycznych to właśnie taka umiejętność. Teraz zamiast się interesować to
        się zbiera poświadczenia naszych zainteresowań, bo głupio wygląda wpisane w CV
        film i muzyka, lepsza jest nauka suahili i balet mongolski

A autorka chciała chyba poznać powody. Moje, bo mi się wydawało, i ciągle się
        wydaje, nadal nic nie wiem pomimo mocno starczego wieku. Trzy na raz? O kurka,
        dwa na raz było dużo, nawet czasem za dużo, bo w końcu zarabiać na życie też
        trzeba. Trzeci dopiero po zakończeniu któregoś z wcześniejszych.

No i. Wydaje się Wam chyba, że studia przeznaczone są dla młodych. Nieraz
        pojawiały się kretyńskie wątki "studia do 26 roku życia?". Przeznaczcie każde
        dziesięciolecie na jedne studia to całe życie będziecie mieć
        poszerzającohoryzontalne. Humanistyczne, przyrodnicze i większość technicznych
        można studiować zawsze.

I nie lećcie z każdym przejawem hobby na studia, biblioteki, tv i net są
        ogólnodostępne

tak od siebie, po kierunku społecznym, przyrodniczym, obecnie na technicznym, a
        zarabiam na życie sposobem kompletnie nie związanym z zawodami. I znowu
        możnaby, po co one były. Bo mi się wydawało, bo ciągle mi się wydaje.

Rzecz delikatna. Znajomości. Czy jednocześni trójkierunkowcy znajdują czas na
        kolegów? Kiedy latają z jednego wykładu na drugi, a kontakty z kolegami to "co
        było na wykładzie", to co z takim wyprutym z przyjemności. Co to za kandydat na
        pracoholika, brr, ani brudncyh garów w kuchni godzinę za długo, ani drugi,
        nadprogramowy seks w tym tygodniu, Bożesz ty mój, piąta rano pobudka, pierwsza
        w nocy zaśnięcie, czterdziestka trzeci zawał, pięćdziesiątka trwała impotencja,
        sześdziesiątka, od trzech lat wąchanie kwiatków. Zainteresowania? Na gapienie
        się na żaby w czerwcu nie wystawiają ceryfikatów

• Gość: marta Re: studiowanie 3 kierunków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 14:07
          mi sie marzy studiowanie dwóch. najpiewr jeden lekki na rogrzewke a w drugim
          roku dowalic sobie cos konkretniejszego :)
    • Gość: monika Re: studiowanie 3 kierunków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 14:12
      cześć jest możliwe jeśli czujesz się na siłach i masz duże ambicje
      ja w przyszłości mam zamiar skończyć dziennikarstwo i komunikacje społeczną,
      socjologię i politologię
      damy radę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka