Gość: bazyli IP: *.eurogielda.pl 21.09.05, 20:58 Jak wygląda studiowanie na tym kierunku??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcelinka_p Re: Ochrona Środowiska 26.09.05, 18:36 Zależy na jakiej uczelni i na jakim wydziale. Ale jeżeli to w miarę solidna uczelnia musisz liczyć się z chemią, biologią, matematyką i fizyką. Mam też masę przedmiotów geograficznych(np. meteorologia)i blok pedagogiczno-psychologiczny(ale to dla chętnych).Uczyłam się prawa i procedur związanych z ochroną środowiska. Generalnie full service:-) Powodzenia życzę. A gdzie zaczynasz naukę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazyli Re: Ochrona Środowiska IP: *.eurogielda.pl 26.09.05, 19:47 Na UJ. Trudny jest to kierunek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *** Re: Ochrona Środowiska IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 27.09.05, 17:59 Ja konczylam ten kierunek. Najciezszczy jest pierwszy rok -najwiecej osob odpada na matematyce i chemii(zreszta chemia to przedmiot wiodacy jest naprawde duzo laborek podczas calych studiow). Jedyne co moge poradzic to systematyczna nauka tych przedmiotow , naprawde nie warto robic sobie zaleglosci .Pierwszy rok najgorszy potem z gorki, choc zajec jest naprawde duzo przez cale studia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Ochrona Środowiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 18:54 Ja studiuję ochronę środowiska na politechnice-to właściwie jest inżynieria środowiska. Dużo matematyki, fizyki teoretycznej (męka, ale do przejścia), chemii, biologii sanitarnej, mechaniki płynów (pół mojego roku miało z tego warunek) Potem zaczynają się przedmioty kierunkowe jak wodociągi, kanalizacja, meteorologia, ogrzewnictwo itp. Jeżeli ktoś się tym nie interesuje, nie trawi tego, to naprawdę ma bardzo ciężko. Odpowiedz Link Zgłoś