Dodaj do ulubionych

Ochrona Środowiska

IP: *.eurogielda.pl 21.09.05, 20:58
Jak wygląda studiowanie na tym kierunku???
Obserwuj wątek
    • marcelinka_p Re: Ochrona Środowiska 26.09.05, 18:36
      Zależy na jakiej uczelni i na jakim wydziale. Ale jeżeli to w miarę solidna
      uczelnia musisz liczyć się z chemią, biologią, matematyką i fizyką. Mam też masę
      przedmiotów geograficznych(np. meteorologia)i blok
      pedagogiczno-psychologiczny(ale to dla chętnych).Uczyłam się prawa i procedur
      związanych z ochroną środowiska. Generalnie full service:-)
      Powodzenia życzę. A gdzie zaczynasz naukę?
      • Gość: bazyli Re: Ochrona Środowiska IP: *.eurogielda.pl 26.09.05, 19:47
        Na UJ. Trudny jest to kierunek?
        • Gość: *** Re: Ochrona Środowiska IP: *.gemini.net.pl / *.gemini.net.pl 27.09.05, 17:59
          Ja konczylam ten kierunek. Najciezszczy jest pierwszy rok -najwiecej osob
          odpada na matematyce i chemii(zreszta chemia to przedmiot wiodacy jest naprawde
          duzo laborek podczas calych studiow). Jedyne co moge poradzic to systematyczna
          nauka tych przedmiotow , naprawde nie warto robic sobie zaleglosci .Pierwszy
          rok najgorszy potem z gorki, choc zajec jest naprawde duzo przez cale studia.
          • Gość: ona Re: Ochrona Środowiska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 18:54
            Ja studiuję ochronę środowiska na politechnice-to właściwie jest inżynieria
            środowiska. Dużo matematyki, fizyki teoretycznej (męka, ale do przejścia),
            chemii, biologii sanitarnej, mechaniki płynów (pół mojego roku miało z tego
            warunek) Potem zaczynają się przedmioty kierunkowe jak wodociągi, kanalizacja,
            meteorologia, ogrzewnictwo itp. Jeżeli ktoś się tym nie interesuje, nie trawi
            tego, to naprawdę ma bardzo ciężko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka