Dodaj do ulubionych

PO CO STUDIOWAĆ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 23:55
Obserwuj wątek
    • Gość: CWANIAK Re: PO CO STUDIOWAĆ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 23:58
      Nie widze w tym najmniejzego sensu. Po liceum sie nigdzie nie dostałem i
      dobrze. Teraz wyjeżdzam z dziewczyną na 5 miesięcy na zachód prostowac paliki w
      pomidorach i przywozimy razem ok 5 tys miesięcznie na czysto, czyli razem 25
      tys na pozostałe 7 miesiecy. ŻYĆ NIE UMIERAĆ!
      • Gość: Richelieu* Re: PO CO STUDIOWAĆ? IP: *.zyg2.brewet.pl / *.zyg2.brewet.pl 22.09.05, 00:01
        no i cool, w Pl hydraulicy też zarabiają lepiej od profesorów
      • Gość: Pasjonatka Re: PO CO STUDIOWAĆ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 00:02
        ambitny chłpak z Ciebie tylko pozazdrościć twojej dziewczynie zresztą ona chyba
        też:-/ taka zabawa jest dobra ale na wakacje
      • Gość: Eyta Re: PO CO STUDIOWAĆ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 09:51
        i pomyśl,że jeszcze całe życie prostowania palików przed Tobą!!Ale będziesz
        dziany!I ten prestiż!Pozazdrościć....
      • Gość: VIOLA 21 Re: PO CO STUDIOWAĆ? IP: *.dyndns.org / 217.96.57.* 04.10.05, 14:37
        POPIERAM OSOBA KTÓRA WYŻEJ ODEMNIE TOBIE ODPISAŁA KAŻDY WYBIERA W ŻYCIU TO CO
        UWAŻA ZA SŁUSZNE W DANEJ CHWILI MAŁO KTO PAMIETA CO BĘDZIE ZA KILKA
        LAT.FAKTYCZNIE SUPER TYLE KASY GARTULACJIE, ALE CO POTEM DZIECKU POKARZESZ
        PAPIEREK ZE UKOŃCZYŁEŚ LIOCEUM I CO....UWAŻAM ZE STYUDIOWANIE JESTE PIERWSZE
        ZAWSZE ZDĄRZYSZ POIECHAĆ ZA GRANICE I ZAROBIC PIENIĄDZE.ALE DECYZJIA NALEZY DO
        CIEBIE.POZDRWAIAM JAK CI SIĘ PODOBA TAKIE ZYCIE TO ŻYZCĘ DALSZEGO ZARABIANIA
        KASY, SZMALU JAK KTO WOLI.TYLKO PAMIETAJ PIENIĄDZE SZCZESNIA NIE DAJĄ, ALE JE
        ODBIERAJĄ WIEM Z WŁASNEGO DOSWIADCZENIA, GDY JE MASZ TAK NAPRAWDĘ NIE MASZ
        NIC.GORACO POZDRAWIAM POWODZENIA.
        • Gość: OMFG Re: PO CO STUDIOWAĆ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 14:24
          Gość portalu: VIOLA 21 napisał(a):

> POPIERAM OSOBA KTÓRA WYŻEJ ODEMNIE TOBIE ODPISAŁA KAŻDY WYBIERA W ŻYCIU TO CO
          > UWAŻA ZA SŁUSZNE W DANEJ CHWILI MAŁO KTO PAMIETA CO BĘDZIE ZA KILKA
          > LAT.FAKTYCZNIE SUPER TYLE KASY GARTULACJIE, ALE CO POTEM DZIECKU POKARZESZ
          > PAPIEREK ZE UKOŃCZYŁEŚ LIOCEUM I CO....UWAŻAM ZE STYUDIOWANIE JESTE PIERWS

Słyszałaś kiedyś o netykiecie? Chyba nie. Wpisz sobie to hasełko w google.
      • im.aisha Re: PO CO STUDIOWAĆ? 09.01.06, 22:10
        > Nie widze w tym najmniejzego sensu.

Ja nie widzę najmniejszego sensu w prostowaniu palików w pomidorach, widzę za
        to sens w uczeniu się tego, co uwielbiam, nawet jeśli miałoby mi to przynieść
        bardzo niewiele kasy. Ale każdy ma inny punkt widzenia :-)
    • Gość: mgg Re: PO CO STUDIOWAĆ? IP: *.promax / *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 09:46
      Zeby zdobyc jakąs wiedzę.
      • Gość: dzizys Re: PO CO STUDIOWAĆ? IP: *.isko.net.pl / *.k1.isko.net.pl 22.09.05, 10:12
        Chlopie, masz jakies marzenia w ogole? Studia sa po to zeby sie sprawdzic,
        zdobyc jakies cel w zyciu, co nie co po nich zarabiac - w sensie zatrudnienia
        stalego bo te paliki to chyba nie jest praca stala... Studia to dobra szkola
        zycia, wielu rzeczy mozna sie nauczyc na przyszlosc. Twoja praca ktorej piszesz
        jest nawet fajna - duzo mozna zarobic no ale to jest sezonowe :D i nie mozesz o
        tym zapomniec...swoja droga studia robia z dzieci ludzi ktorzy pozniej sobie
        swietnie radza w zyciu. Zreszta zobacz - skoro ty zarabiasz tyle ile mowisz to
        pewnie taki gosciu po studiach, zatrudniony w lepszej firmie zarabialby o wiele
        wiecej - zakladajac ze jestes materialista :D Pozdrawiam
        • Gość: Janka Re: PO CO STUDIOWAĆ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 11:41
          Oj, chyba młodziutka jesteś :) przyjemnie się czyta takie idealistyczne wywody,
          ale z rzeczywistością ma to wspólnego tyle, co nic. Po studiach będziesz miała
          wiedzę, ale żyć z czegoś trzeba. Lepiej zarabia kelnerka w Londynie niż
          profesor. Najlepiej skończyć studia i wyjechać z Polski ;)
          • Gość: dzizys Re: PO CO STUDIOWAĆ? IP: *.isko.net.pl / *.k1.isko.net.pl 22.09.05, 12:09
            Chyba ten poprzedni post to nie do mnie mam nadzieje...po pierwsze nie jestem
            mlodziuTKI a dwa ze duzo z tego napisalem ma wspolnego z realiami zycia - skoro
            taka nie mlodziutka jestes to powinnas o tym wiedziec. Co do wyjazdu to sie
            zgadzam.....nie ma co zyc w tym zabidzonym kraju ktorym kieruje cyrk blaznow.
            Pozdrawiam
            • Gość: CWANIAK Re: PO CO STUDIOWAĆ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 12:25
            • Gość: CWANIAK Re: PO CO STUDIOWAĆ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 12:27
              TO nie biadol, tylko idź na wybory paszczaku!
        • typowybass Re: PO CO STUDIOWAĆ? 03.10.05, 21:28
          Materialista był Demokryt, który nie zgadzał się z Platonem który z kolei był
          idealista :D To tak dla rozrywki:P Pozdro dla studentów filozofii :D
    • Gość: xmen Re: PO CO STUDIOWAĆ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 20:11
      i po co tyle krzyku.
      • Gość: nie wiem Re: PO CO STUDIOWAĆ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 20:30
        Gość portalu: xmen napisał(a):

> i po co tyle krzyku.

nie wiem

:)))
        • Gość: Lol_niezly Re: PO CO STUDIOWAĆ? IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 26.09.05, 21:31
          Zobaczymy jaki z Ciebie cwaniak jak cie zacznie WKU scigac hehheh :D:D

-------
          "Ty dajesz piataka, a cwaniak trzydziesci ;) "
          • Gość: samuel Re: PO CO STUDIOWAĆ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 21:10
            WKU?? czlowieku czytasz troche co sie dzieje w polsce.zmienily sie przepisy na
            +,koszary sa zapelnione (przynajmnij tak we wrzesniu bylo) ja nawet na komisje
            sie nie zglosilem,zaplacilem kare 200zl i od 6 miesiecy mam spokuj heheh.mimo
            ze dzis zaczolem studia moge przerwac za 5 dni i jestem pewny ze mnie juz nikt
            nie zachaczy .
            ps:z tymi pomidorami to dobry pomysl ale jak juz to sie tam przeprowadzic a nie
            wracac tutaj ,bo po co?;/
    • Gość: Baltazar Re: PO CO STUDIOWAĆ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 09:39
      Ciekawe jak bedziesz za pare lat śpiewał jak potomka się doczekasz już widze te rodzinne wyjazdy na pomidory.Słowo EMERYTURA też coś powinno Ci mówić,pomyśl bardziej przyszłościowo.Sam na zachodzie pracuje ale tylko w wakacje bo rzeczywiście da się przyrobić ale w roku studiuje.Nie wydaje Mi się by to był dobry pomytsł na życie.
      • Gość: are Re: PO CO STUDIOWAĆ? IP: *.clubnet.pl 16.10.05, 12:08
        Dokladnie tak.
    • Gość: fdsfds i po co żyć ? IP: *.petrus.com.pl 03.10.05, 18:25
      stary i po co życ ... z taka kasiora 25 tys powiadasz
      opowiesz kiedys jak to byles niewolnikiem w innym kraju
      sam nic nigdy nie wymysliles tylko zdobyles umiejestnosc
      pracy w pomidorach !!
      ps. jako qrwa zarobisz jeszcze wiecej
    • Gość: eeeee Re: PO CO STUDIOWAĆ? IP: *.wolfson.cam.ac.uk 03.10.05, 19:11
      studia sa dla debili;
      ja tam wole wegiel rozwozic; praca przyjemna i na swiezym powietrzu;
      • Gość: ray_knox Re: PO CO STUDIOWAĆ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 20:48
        Gość portalu: eeeee napisał(a):

> studia sa dla debili;
        > ja tam wole wegiel rozwozic; praca przyjemna i na swiezym powietrzu;

a gdyby ktos Ci powiedzial, ze rozwozenie wegla jest dla debili...
    • bobrzabudka Re: PO CO STUDIOWAĆ? 03.10.05, 21:16
      skonczyc mnie tu zaras ten caly ambaras

o co krzyk? nie chce ktos studiowac nie musi. jesli w zyciu sobie poradzi, nie
      bedzie plakal, ze jest samotny, zadnych wyrzutow sumienia, rodzina bedzie
      zdrowa i ta osoba tez, mentalnie jak i fizycznie no to zanczy sie ze jest gucio.

jesli ktos tak ma po studiach i na koncu gdy w arcydlugim mgnieniu oka wyda
      sie, ze bylo nienajgorzej to rowniez gratulacje, a na przyszlosc bo owa ma
      nadejsc zycze lepszych wynikow w nauce zycia i smierci.

czy na studia sie idzie gdy sie bo trzeba miec marzenia o ich zakonczniu? co
      tez niektorzy pisza? jakas ambicja,prestiz... wazne dla madrali tego swiata.
      nie lepiej byc prostym i myslec prosto? """albo zeby sie sprawdzic... zeby miec
      cel w zyciu""" :D jest to jakas szkola zycia ale nie jedyna i nie najlepsza, a
      ksztalcic sie mozna wszedzie tylko te papierki... no fakt tu jest dla madrali
      problem. ja jakos jestem prosty i zawsze sobie radze.

no i chlopaki tylko ta armia... eh...
      tu mala notka i prosba do raczej Pana Tuska: gdyby sie nadarzyla okazja to
      znies Pan ten smieszny przymusowy pobor... z gory dziekuje, czesc
    • Gość: student OŚ Re: PO CO STUDIOWAĆ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 22:04
      Studiować warto, nie tylko aby znaleźć dobrą pracę, ale także ponieważ jest to
      najlepszy okres w życiu człowieka... STUDIA SĄ THE BEST!!! :)
      • Gość: kawa_owocowa Re: PO CO STUDIOWAĆ? IP: *.aster.pl 03.10.05, 22:48
        ostatnia szansa zeby sobie rowki w mozgu zrobic :P
    • Gość: capo mafioso Re: PO CO STUDIOWAĆ? IP: *.technika.net.pl 04.10.05, 00:09
      Okazuje się w tzw. dosrosłym życiu, że bardziej liczy się inteligencja, siła i
      osobowość niż wykształcenie. Taka prawda.
    • Gość: \m/ Re: PO CO STUDIOWAĆ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 00:29
      Po co? A z różnych powodów... Żeby "przedłużyć" sobie młodość albo dla samej
      przyjemności uczenia się. Oczywiście dla lepszych zarobków później też, ale...
      nie w tym kraju w tej chwili. Oczywiście dość zniechęcające może być
      poświęcanie czasu na naukę, gdy widzi się, że gość sprzedający ogórki na
      bazarze zarabia 5 razy tyle, co młody specjalista po studiach. I to nawet
      specjalista w "pożądanych" dziedzinach. Tutaj na razie absulutnie nie ceni się
      wiedzy i umiejętności, bo kraj ten jest zacofany i póki co po prostu nie
      potrzebuje ludzi o wyższych umiejętnościach. Wyjściem jest emigracja tam, gdzie
      jest zapotrzebowanie na specjalistów lub cierpliwe czekanie, aż ten kraj trochę
      się rozwinie. Dlatego studia są dla ludzi, którzy albo uczą się dla
      przyjemności, albo chcą emigrować, albo kompletnie nie zależy im na wysokości
      zarobków. Jeśli ktoś chce od razu zarabiać i jakoś funkcjonować w tym kraju, a
      poza tym nie boi się przyszłości, to na studia szkoda czasu, lepiej założyć
      jakiś handelek lub drobne usługi. Póki co, mając małą firmę wykonującą proste
      usługi, można tutaj całkiem nieźle żyć, ale... do czasu. Niestety potem może
      się okazać, że na naukę będzie już za późno...
      • Gość: Ceglas Re: PO CO STUDIOWAĆ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 14:39
        Ja tez, bylem zagaranica popracowac troszku. Trafila mi sie niesamowita oferta.
        Zwiedizlem Cala anglie od Bristolu po polnocna Waliie, spotkalem mnostwo
        ciekawych luidzi i zarobilem ladny peniadz. Wiesz co , po tej eskapadzie juz
        wiem czemu chce miec wyzsze wyksztalcenie, zebyt muc podrozowac po swiecie z
        podniesiona glowa. Nie bede do konca zycia jezdzil dorobic na truskawki do
        Grenlandii. Swiat jest zbyt ciekawy by byc mocno ograniczonym:D
    • Gość: Ola Majchrzak Re: PO CO STUDIOWAĆ? IP: *.city.ac.uk 04.10.05, 15:13
      A ja widze bardzo duzo sensu w calej idei studiowania. Wlasnie siedze przy
      komputerze na uczelni, na ktorej niedawno zaczelam studiowac. Uczelnia ta zwie
      sie City University, jest to znany uniwersytet w Londynie.

Juz teraz otwieraja sie przede mna szerooookie drogi do legalnej pracy! Oferty
      prac biurowych za ok £10 za godzine (dla studentow City) wydaja sie atrakcyjne
      chyba kazdemu... Poznaje instytucje ktore sa dostepne tylko dla studentow i
      dzieki temu dowiaduje sie wszystkich esencjonalnych szczegolow na temat zycia,
      pracy i nauki w Londynie - stolicy Europy.

Oprocz tego, trzeba spojrzec na aspekty socjalne studiowania. Na ktorej
      imprezie poznamy tylu wartosciowych ludzi, jakich mozemy poznac na
      uniwersytecie, czy innej wyzszej uczelni? Jestem zafascynowana zroznicowanymi
      sposobami nauki przez Internet. Uczelnia stworzyla specjalny system CitySpace,
      dzieki ktoremu mozna blyskawicznie komunikowac sie z profesorami i innymi
      instytucjami uczelni. Istnieja interaktywne zrodla wiedzy, mozna sciagnac
      notatki z danego wykladu, albo podzielic sie z innymi studentami swoimi
      problemami (np z praca domowa). Czyz to nie jest zachwycajace? Az chce sie
      studiowac!!!

Nie pytajmy wiec dluzej o cel i sens studiowania! Po prostu zrobmy to dla
      wlasnej satysfakcji, poszerzenia horyzontow, poznania nowych ludzi,
      podwyzszenia IQ...

Pozdrawiam wszystkich studentow :))))
      • wawe001 Re: PO CO STUDIOWAĆ? 15.10.05, 21:50
        Rany, jak ja się ciesze że nie studiujecie (chodzi mi o tych co twierdzą ze
        studia to bezsens) bo jakbyśmy mieli mieć takich magistrów, to ja ...
        Niestety dla was, studia sa dla ludzi inteligentnych, a niektórzy tego nigdy
        nie zrozumieją. ja też mogłam ejchac z kuzynką do hiszpanii na zbiór winogron
        (też koło 5 tys na rękę, ale to ejst dobre dla kogoś kto nie ma żadnych
        ambicji, dla mnie wazniejsza jest wiedza, zainteresowania, rozwijanie się i
        pasja...nie interesują mnie pieniądze. Wolę robić to co lubie i zarabiac mniej
        niż do końca zycia prostowac paliki... a potem ktoś będzie musiał prostować
        mnie i moją psychikę...

Nie dziękuję... a na studia niech idą ci którzy wiedza po co one są!!!
        • in_di_ra Re: PO CO STUDIOWAĆ? 16.10.05, 12:12
          Ja studiuje zeby miec dyplom.
          Prostowac paliki pomodorom moge z dyplomem i nie jest to zadna hanba.Ale
          wykładowcą uniwersyteckim/nauczycielem/nawet grafikiem komputerowym bez
          jakiegokolwiek dyplomu nie zostanę.
          • Gość: ... Re: PO CO STUDIOWAĆ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 12:33
            No i ma chłopak racje. Lepiej się czymś zając zamiast płacić za jakie głupie
            prywatne szkółki
      • Gość: Stalowy Re: PO CO STUDIOWAĆ? IP: *.toya.net.pl 20.01.06, 01:44
        Cześć Oleczka :P Stalowy z tej strony ..ja jestem na dziennych Politechniki
        łódzkiej kierunek Europeistyka.. jak w Londynie tak i tutaj na moim wydziale
        jest taki system...chyba na każdych Uczelniach już od dawna zostało to
        wdrążone... :P a co do szybkiej komunikacji z Kadrą dydaktyczną ? Mam ich na
        GG :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka