Gość: kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 22:13 Hej są tu jacyś tacy? Piszcie co tam u was, jak tam sesja mija? I jaka uczelnia? Pozdrawiam z UWr. Pierwszy egzamin zdany ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ford.prefect Re: studenci MATEMATYKI łaczmy się 03.02.06, 00:25 Pewnie, że są! UW. Sesja w toku, zaraz egzamin z teorii mnogości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: studenci MATEMATYKI łaczmy się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 18:06 UJ :) Analiza - zdana na 3.5. Teoria mnogości - ćwiczeniowiec mnie nie dopuścił do pierwszego terminu :( A egzamin był na moje możliwości :( Odpowiedz Link Zgłoś
e_ee Re: studenci MATEMATYKI łaczmy się 04.02.06, 17:47 tez UJ analiza zdana :D tm - czekam na wyniki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: studenci MATEMATYKI łaczmy się IP: 87.207.95.* 03.02.06, 19:28 pk >wstep massakra!!!! reszta chyba do przejscia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BeBe Re: studenci MATEMATYKI łaczmy się IP: *.iim.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 21:57 Studentka 1-szego roku. Egzamin ze wstepu do informatyki zdany:)))) (a mialam pietra). Teraz tylko wstep do matmy, ale to juz luz. Pozdrawiam i trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: studenci MATEMATYKI łaczmy się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 09:10 hehe a ja wstep do informatyki mam na drugim roku ;-) teraz sie zastanawiam jaki przedmiot wybrac na 2-gi semestr. bo obowiazkowo mam analize matematyczna 2, algebre liniową 2 i wprowadzenie do laboratorium komputerowego. a moge wybrac z pośród wstęp do matematyki dyskretnej wstęp do topologii wprowadzenie do teorii zbiorów arytmetyka z teorią liczbą geometria elementarna 1 (najprostrzy) co ciekawsze? bo w sumie zastamawiam się miedzy tą teorią zbiorów, topologią i arytmetyką.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BeBe Re: studenci MATEMATYKI łaczmy się IP: *.iim.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 21:26 To dziwne. Ja na 1-szym semestrze mialam: analize matematyczna, gal, wstep do matematyki i wstep do informatyki. W 2-gim semestrze to samo, tylko wstep do matematyki odpada, a galu jest za to 2 razy wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: studenci MATEMATYKI łaczmy się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 23:02 gal to geometria i algebra liniowa jak mniemam? jak dla mnie dziwne moze sie wydawac to, ze masz ten WDI... ale kazda uczelnia jest inna... u nas nam powiedzieli, ze specjalnie zrobili nam tylko 3 przedmioty na 1 semestrze zeby teoretycznie było nam łatwiej (a praktycznie zeby bardziej z nich mogli pocisnąć) ja ogolnie mam 3 lub 4 semestry analizy (zalezy od specjalnosci) 2 semestry algebry liniowej, jeden abstrakcyjnej i pełno wstępów. a najbardziej dziwnie brzmiący przedmiot u mnie na uczelni to: PROWADZEIE DO TEORII PODEJMOWANIA DECYZJI.... A gdzie studiujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesuav Re: studenci MATEMATYKI łaczmy się IP: *.77.classcom.pl 05.02.06, 11:48 U nas 5 semestrów analizy, i oprócz GAL mamy też ATL (algebre z teoria liczb), o wstępie do informatyki nie słyszałem (może u nas to labolatorium komputerowe?) >> PROWADZEIE DO TEORII PODEJMOWANIA DECYZJI.... fajnie brzmi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: studenci MATEMATYKI łaczmy się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 12:26 hehe i widać jak się uczelnie potrafią róznić od siebie. Ale to dobrze, bo nie ma schematów. co do waszego ATL u nas jest: arytmetyka z teorią liczb algebraiczna teoria liczb ale u nas to są przedmioty do wyboru. W ogóle u mnie chyba bardzo stawiają na przedmioty do wyboru (bo wybierać mozna juz od 2 semestru), jest trochę obowiązkowych, ale te późniejsze obowiązki mozna robić wczesniej jako do wyboru i będą się tak samo liczyć. To mi się w sumie podoba. A gdzie studiujesz? ja na UWr ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BeBe Re: studenci MATEMATYKI łaczmy się IP: *.iim.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.06, 17:09 na uw, a ty? Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynkaa Re: studenci MATEMATYKI łaczmy się 05.02.06, 02:40 a ja na 1 semestrze mam 5 przedmiotow analize matematyczna algebre liniowa geometrie wstep do matematyki wstep do informatyki oprocz tego wf i ang Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maturzystka Re: studenci MATEMATYKI łaczmy się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.06, 13:24 chcialabym sie dostac na matemtyke na UWr, ale nie jestem pewna, czy dam sobie rade. Matematyke lubie, ale bardzo dobrze mi szlo do momentu liceum, oczywiscie to wszystko wina nauczyciela ;) Moje pytanie brzmi czy warto? Tzn. mysle, ze warto, tylko czy to jest faktycznie kierunek dla nie wiadomo jakich geniuszy? I czy nie wiecie moze jaki byl w tym roku prog punktowy? Odpowiedz Link Zgłoś
e_ee Re: studenci MATEMATYKI łaczmy się 05.02.06, 14:55 nie jestem z UWr ale tez matma (UJ) i powiem Ci ze to nie jest kierunek jak to mowisz "dla niewiadomo jakich geniuszów" przynajmniej w moim odczuciu... oczywiscie sa ludzie "fanatycy" i sa ci ktorzy po prostu lubia matematyke... owszem - jest to matematyka inna niz w szkole ale tez sie moze spodobac zwyklemu smiertelnikowi i sumienna praca mozna duzo osiagnac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: studenci MATEMATYKI łaczmy się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 15:15 Ja jestem z UWr ;-) Właśnie na pierwszym roku. Próg był 120 pkt w pierwszym naborze (ale w tym roku jest chyba troche inny system rekrutacji, bo u nas to 120 to tylko z matury z matmy), potem chyba spadł do 112. A czy warto? Warto! Tylko nie mozna się zrażać. Jak chcesz pogadać, dowiedzieć się więcej to zapraszam na GG 1474647 ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesuav Re: studenci MATEMATYKI łaczmy się IP: *.77.classcom.pl 06.02.06, 13:40 na pewnoi 120? wydawało mi sie ze 132, moze sie pomyliłem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: studenci MATEMATYKI łaczmy się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 16:35 na 100% później jeszcze obniżyli do 112 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesuav Re: studenci MATEMATYKI łaczmy się IP: *.77.classcom.pl 06.02.06, 13:37 w tamtym roku na UWr w pierszym podejściu był próg 132 % łącznie z pp i pr, ale z tego co wiem to i tak limit był 300, na liscie dali 400 a zostało 200 i chyba dobierali. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: studenci MATEMATYKI łaczmy się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 16:36 na 100% bylo 120 pkt. wystarczy spojrzec tutaj www.math.uni.wroc.pl/~buchholz/rekrutacja/kwalifikacja/znm.pdf Odpowiedz Link Zgłoś