Dodaj do ulubionych

KSW - Problemy

IP: *.wifi / *.wifi-networks.pl 22.02.06, 22:03
Szanowni Państwo

Jeśli ktokolwiek miał problemy (dowolnego rodzaju) z uczelnią im. Andrzeja
Frycza-Modrzewskiego uprzejmie prosimy o kontakt. Zapewniamy pełną dyskrecję.
Prosimy o zgłaszanie wszelkich swych uwag :

jawrocki@wp.pl

Z poważaniem

J.
Obserwuj wątek
    • Gość: benny Re: KSW - Problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 11:01
      Kur** kolejny który chce oczernić moją szkołę.Jest taki jeden co pisze wszystko
      co najgorsze na różnych forach i stara się za wszelką cene zniszczyć opinię o
      KSW

(swoją drogą ciekawy jestem czy to nie jesteś osobą wywaloną z KSW bo ''coś''
      nie poszło z egzaminami porawkowymi??)
      • Gość: benny Re: KSW - Problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 11:04
        university.thc.net.pl/index.php?showtopic=55&st=0
        może ty też tam coś działałeś??
    • Gość: benny Re: KSW - Problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 11:12
      Wypowiadam wojne każdemu kto chce zniszczyć KSW!!!

Tak mnie wkurw** gość
    • Gość: Jawrocki Re: KSW - Problemy IP: *.wifi / *.wifi-networks.pl 23.02.06, 13:44

Zdradzę Panu sekret - jedna z osób jak Pan twierdzi "oczerniajacych" Pana
      uczelnię, miała na niej średnia 4, podobnie jak na następnej na której
      kontynuuje edukację po opuszczeniu KSW. Powód sporów jest więc inny, i mogę
      jedynie się cieszyć iż Pan takich kłopotów nie mial.

• Gość: benny Re: KSW - Problemy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 16:39
      Proszę o kontakt wszelkie osoby które chciałyby dać nauczkę KSW i udowodnić
      bezprawne działania. Jeśli sami staliscie sie ofiarą złej woli lub
      niekompetencji i jesteście zdecydowani cos zrobić napiszcie :

jawrocki@wp.pl

Jeśli znacie kogos kto np został skreślony z listy studentów bezprawnie, lub
      miał problemy - poinformujcie go proszę o tym apelu! Prowadzę postępowanie
      przeciw nim, i zebrałem już kilka osób. Jeśli będę miał wiecej świadków można
      ich nawet pozbawić akredytacji.

A więc znalazłem!!!
      Nie wiem kim jesteś ale wydaje mi sie że nie masz szans żadnych z KSW.Ta szkoła
      ma silną grupe prawników która dykłada na KSW poza tym założyciel tej szkoły
      niejaki pan prof. Majchrowski(prezydent Krakowa) nigdy nie dopuści do upadku
      tej uczelni.Wszystkim rządzi pieniądz a tego jest pod dostatkiem na KSW.KSW
      rośnie w potęge co sprawia że osoby zwiazane z państwowymi uczeniami zaciekle
      atakują Krakowska Szkołe Wyższą obawiając sie o to że ta zdetronizuje uznane
      państwowe uczelnie.
      • Gość: J. KSW - kolos na glinianych nogach IP: *.wifi / *.wifi-networks.pl 23.02.06, 17:17

Dr hab. nauk prawnych Barbara S. - prorektor uczelni, doradca MENiS, były
        dziekan wydziału Prawa - udowodniono bezprawność podejmowanych przez nią
        decyzji administracyjnych i bezprawnych żądań finansowych które były ich
        konsekwencją. KOMPROMITACJA - tego wykładowce pokonał student II semestru.

Jednak można poradzić sobie z KSW. Natomiast odnośnie wskazanej wszechwładzy
        założycieli wkleję fragment artykułu jednego z nas :

"Dwukrotna porażka w wyścigu do fotela Rektora Uniwersytetu Jagiellońskiego
        zaowocowała pomysłem utworzenia własnej uczelni. Wraz z trzema kolegami nasz
        bohater [Majchrowski] powołał [wraz z kolegami] do życia spółkę z o.o. -
        Krakowskie Towarzystwo Edukacyjne, która następnie stała się założycielem
        Krakowskiej Szkoły Wyższej im. Andrzeja Frycza Modrzewskiego. Po długich
        konsultacjach zaprzyjaźnieni akademicy rozpoczęli na wyścigi uzupełniać
        wykształcenie. W przeciągu kilkunastu miesięcy trzon przyszłej kadry KSW bronił
        doktoraty i habilitacje. Wszak nie wypadało by osoby o nikłych w świecie nauki
        stopniach piastowały zaszczytne funkcje m.in. dziekańskie. Najważniejsze
        stanowiska uczelni objęli współzałożyciele czyli m.in. czasowo Rektorem
        uczyniono prof. dr hab. Andrzeja Kapiszewskiego, następnie prof. KSW dr hab.
        Zbigniewa Maciąga (na UJ dr prowadzący zajęcia z prawa konstytucyjnego),
        Kanclerzem został natomiast prof. KSW dr Klemens Budzowski (na krakowskiej AE
        drugoligowy wykładowca).
        Uczelnia pomimo teoretycznie mizernego startu (niski kapitał zakładowy, wśród
        wymienionego mienia przekazanego placówce oświatowej podkreślono… rzutnik do
        przeźroczy oraz skromny księgozbiór) już od 2002 roku [Prezydentury] zaczęła
        rosnąć jak na drożdżach. Uzyskane poradzieckie budynki w których prowadzono
        dotąd zajęcia postanowiono zamienić na nowoczesny Kampus. Miasto z pełnym
        zrozumieniem podeszło do problemu rozwoju uczelni i na szczęście nie sprawiało
        żadnych trudności co do zagospodarowania okolicznych gruntów przy ulicy
        Herlinga-Grudzińskiego. Uzyskany teren natychmiast zabudowano wartą kilka
        milionów dolarów konstrukcją. Podobnie śpieszno podjęto decyzję o dostosowaniu
        przystanków komunikacji miejskiej do wygody studentów i kadry naukowej.
        Uczelnia szybko uzyskała akredytację na wiele elitarnych kierunków –
        Architekturę, Prawo, Malarstwo, Fotografikę, Socjologię, Politologię i inne. Co
        bardziej złośliwi wiążą, zapewne niesłusznie, ten sukces z członkowstwem samego
        Prezydenta w Państwowej Komisji Akredytacyjnej. Bowiem dokładnie dnia 29 marca
        2002r został on członkiem Zespołu Kierunków Studiów Społecznych i Prawnych, a
        właśnie 7 czerwca 2002 roku Krakowska Szkoła Wyższa uzyskała pozwolenie
        ministerstwa na prowadzenie jednolitych studiów magisterskich na kierunku
        Prawo. Natomiast z udziałów w spółce-założycielce Majchrowski zrezygnował
        dopiero 13 listopada 2002 roku, przekazując je żonie Barbarze. Od tego czasu
        KSW nie narzeka na akredytacje i sukcesywnie rozszerza swój zakres kierunków
        kształcenia. "

Inny fragment:

"Wielkim „plusem” jest niewątpliwie inicjatywa podwyższania kwalifikacji
        pracowników magistratu. Z kasy miasta finansuje się obecnie studia
        kilkudziesięciu urzędników, co rocznie kosztuje około 60 000 zł. Nie dziwi przy
        tym fakt, iż w miejsce najprawdopodobniej już nazbyt archaicznych UJ i AE,
        urzędnicy wybierają kształcenie w świeżo powstałej Krakowskiej Szkole Wyższej.
        Tym bardziej Prezydent może czuć się doceniony…"

Fragment biograficzny :

"Historia Jacka M. rozpoczyna się w 1947 roku, kiedy to przyszedł na świat w
        Sosnowcu. Pierwszym istotniejszym wydarzeniem w jego karierze było wstąpienie w
        szeregi PZPR (1965 rok). Przypadkowo zbiegło się ono z uzyskaniem indeksu
        Uniwersytetu Jagiellońskiego na wydziale Prawa. "

Oczywiście rządy SLD i lewicy umożliwiły szerokie działania, jednak obecnie u
        władzy jest Prawica. Panie Benny, proszę wziąć to pod uwagę. Wiele spraw jest
        własnie wyjaśnianych z zakresu "działalności" KSW.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

• Gość: benny Re: KSW - kolos na glinianych nogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 21:18
          musze przyznać że mimo jest pan moim wrogiem to po przeczytaniu powyższego
          posty zaczynam mieć przed panem respekt
          • Gość: J. Re: KSW - kolos na glinianych nogach IP: *.wifi / *.wifi-networks.pl 24.02.06, 21:44

Niepotrzebnie uważa się Pan za mojego wroga, ja nie żywię do Pana żadnych
            negatywnych uczuć.

Co zaś sie tyczy KSW - nie wszystko co wygląda pięknie, jest piękne naprawdę.
            Warto i należy te rzeczy które nie są dobre wyciągać na światło dzienne. Gdyż
            patologia skryta w cieniu narasta. Tą ujawnioną w porę można jeszcze uleczyć.
            Kilka tygodni temu w Katowicach z wielkim hukiem runęła na głowę dziesiątek
            ludzi hala handlowa. Solidny (teoretycznie), nowy budynek. Tragedii można było
            uniknąć, lecz nikt nie powiedział ani słowa, nie reagowano na ślady pęknięć
            dachu. Co prawda KSW nie zakończy z pewnością aż tak tragicznym bilansem, lecz
            wiele (zaręczam Panu, WIELE) osób mialo poważne kłopoty z powodu tej uczelni. A
            to mieć miejsca nie powinno. Zwłaszcza jeśli uczelnia ta ma ambicję by
            konkurować z najlepszymi. Gdyż nauka to nie tylko wiedza, ale też i etyka,
            godność, kultura i szacunek do innych ludzi. A im głębiej szukałem, tym mniej
            powyższych w działaniach wielu osób z kadry KSW znalazłem. W powyższym poście
            odnalazł Pan bardzo skąpą ilość uzyskanych informacji. Takich złych niestety
            mam dużo więcej, a moze mi Pan wierzyć - wolałbym się na początku poszukiwań
            miło rozczarować. Niestety nie pozwolono mi.

• Gość: benny Re: KSW - kolos na glinianych nogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 21:53
              Co prawda KSW nie zakończy z pewnością aż tak tragicznym bilansem, lecz
              wiele (zaręczam Panu, WIELE) osób mialo poważne kłopoty z powodu tej uczelni. A
              to mieć miejsca nie powinno

nie rozumiem, sądzi pan że studenci KSW zmierzają w ciemno a sama uczelni juz
              niedługo może ''pęknąć''

Takich złych niestety
              > mam dużo więcej, a moze mi Pan wierzyć - wolałbym się na początku poszukiwań
              > miło rozczarować. Niestety nie pozwolono mi.

Czy jest coś co ja jako student KSW powinienem wiedzieć a to o tworzyło buy mi
              oczy ??Jeśli tak to bardzo chciałbym wiedzieć.Podejrzewam że wie Pan o czymś co
              ja powinienem wiedzieć

mam dużo więcej, a moze mi Pan wierzyć - wolałbym się na początku poszukiwań
              > miło rozczarować. Niestety nie pozwolono mi

Teraz to już jestem kompetnie zamroczony już nic nie weim o co chodzi i to mi
              nie daje spokoju.
              • Gość: benny Re: KSW - kolos na glinianych nogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 21:56
                ''Niestety nie pozwolono mi''

no chyba nie usnę przez to dzisiejszej nocy...
              • Gość: J. Re: KSW - kolos na glinianych nogach IP: *.wifi / *.wifi-networks.pl 24.02.06, 22:05

>nie rozumiem, sądzi pan że studenci KSW zmierzają w ciemno a sama uczelni juz
                >niedługo może ''pęknąć''

Tego nie powiedziałem.

• Gość: benny Re: KSW - kolos na glinianych nogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 22:07
                  ale co miał pan na myśli pisząc to ??
                  • Gość: J. Re: KSW - kolos na glinianych nogach IP: *.wifi / *.wifi-networks.pl 24.02.06, 22:17

Na to pytanie jeszcze nie mogę odpowiedzieć. Lecz może być Pan spokojny, nie
                    nadciąga wielkie tsunami, lecz pewne zmiany są bardzo potrzebne. Nie dotkną one
                    jednak Pana.

Mam nadzieję iż mimo wszystko przestanie Pan widzieć we mnie wroga.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka