aniulka07 02.06.06, 23:40 A co myslicie o tym kierunku bo ja sie tam wybieram. Dokladnie na OSW w Olsztynie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: Fizjoterapia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 12:00 Jaka jest różnica między studiowaniem fizjoterapii na AWF i na AM, tak ogólnie? gdzie łatwiej? gdzie lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
tnozyk Re: Fizjoterapia 03.06.06, 20:41 Na awf jest sie pewnie latwiej dostac, ale za to pozniej chyba lepiej patrza na magista fizjoterapii po AMie niz po awfie:P chyba:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr Re: Fizjoterapia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 10:29 mylisz się bardzo nie ma znaczenia czy jesteś mgr po AMie czy po AWFie ale liczy się wiedza i podejście do pacjenta a to najważniejsze:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asienka Re: Fizjoterapia IP: 62.233.189.* / *.devs.futuro.pl 04.06.06, 11:33 oczywiscie zgadzam sie z mgr :) nie mozna rozgraniczac fizjoterapeutów tych po AM,AWF czy kazdej innej uczelni prowadzącej ten kierunek :) liczą sie zdolności,jak pisał poprzednik podejscie do pacjenta i przedewszystkim pasja bo jest to kierunek bardzo odpowiedzialny:) kocham studiowac fizjoterapie <3 i polecam ja wszystkim chcącym niesc pomoc osobom niepełnosprawnym i nie tylko:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Fizjoterapia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 11:42 A gdzie studiujecie? gdzie warto? gdzie jest fajnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleś_87 Re: Fizjoterapia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.06, 22:02 Asienka ty studiujesz fizjoterapie?? A mogla bys powiedziec gdzie i czy jest ciezko?? Bo jez sie wybieram na ten kierunek.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asienka Re: Fizjoterapia IP: 62.233.189.* / *.devs.futuro.pl 06.06.06, 23:52 hej!jestem z lublina ale niestety po wyścigu szczurów jaki był w ubiegłym roku na fizjoterapie na AM Lublin nie udało mi sie tam dostac a że nie wyobrażam sobie studiowac nic innego(trzeba jednak realizowac marzenia)poszłam na uczelnie prywatna równiez w Lublinie i nie żałuje:)wykładowcy wszyscy z AM,także z UJ czy AŚ z Kielc!wbrew pozorom jakie tu szerzy troche ludzi że jak prywatna to sie ma wpis za kase:/nie moge tego słuchać!jest cholernie ciężko a Ci którzy trafili tu przez przypadek,żeby sobie postudiowac to juz dawno wyfrunęli!!!z anatomii początki to był płacz i zgrzytanie zębów ale z czasem człowiek sie przyzwyczaja choc teraz mając ustne zaliczenie z anatomii rece nam sie trzęsły na sam widok kosci ale na szczęście mam do przodu:)nie jest także lekko z fizjologii człowieka i z metodyki ruchu co nie oznacza że nie jest ona ciekawa bo wrecz przeciwnie przedmiot świetny ale uświadamiamy sobie na nim wielokrotnie ile błędów może popełnić fizjoterapeuta chcąc nawet bardzo komuś pomóc:)1 rok jest bardziej teoretyczny na 2 zaczyna sie masaż,fizyko,kineza czy biomechanika:)mamy po 1 roku praktyki narazie jest to wolontariat w organizacji pozarządowej,i na kolejnych latach praktyka asystencka w klinikach,na obozach rehabilitacyjnych itp :) naprawde polecam fizjoterapie jesli czujesz powołanie:) widze u sibie na roku nawet w gr jeszcze pozostalosci osób ktore jakims cudem sie utrzymały ale nie czuja tego czym naprawde jest fizjo :) pozdrawiam i zycze dobrego wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleś_87 Re: Fizjoterapia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 21:59 Ja tez myslalam o tej prywatnej uczelni w Lublinie i mozliwe ze sie tam wybiore. Widze, ze jest naprawde ciezko ale strasznie mi sie podoba ten kierunek i wierze, ze sobie poradze. Dzieki za informacje i mozliwe, ze sie spotkamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleś_87 Re: Fizjoterapia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 22:04 Mam jeszcze jedno pytanko do ciebie asienko. Czy na ta prywatna uczelnie przyjmuja wszystkich?? Czy jest mozliwosc, ze sie nie dostane?? Z gory dzieki. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asienka Re: Fizjoterapia IP: 62.233.189.* / *.devs.futuro.pl 08.06.06, 10:41 Jeśli mówimy o Wyzszej Szkole Społeczno Przyrodniczej w Lublinie do której uczęszczam to dostaniesz sie napewno:)raczej nie ma sytuacji że nie przyjmuja chociaz na fizjo jest u nas bardzo duzo osób bo idzie wiekszosc tych którzy nie dostali sie na AM Lublin!równie łatwo od nas wyleciec ale skoro interesuje Cie fizjoterapia to nie masz sie czego bać:)ja teraz sie troche stresuje bo mam w sobote 2 najcięższe egzaminy i czuje niepewność bo narazie jedna noga jestem na 2 roku :P byłam wczoraj na praktykach bo rozpoczelismy na Jaczewskiego i powiem Ci ze jest fajnie:)juz w sobote wybieramy sie z tym towarzystwem(bo po 1 roku jest to wolontariat) na taki wyscig bo co jakis czas sa organizowane w kilku miastach także najwazniejsze w naszym kierunku to angażowac sie jak najwiecej w swoją przyszłą prace!żadna uczelnia nie nauczy nas tyle ile nauczą nas osoby które doświadczyły niepełnosprawnosci:)są niesamowici:)jakbys miał jeszcze jakies pytanka co do fizjo bądź uczelni to pisz na gg:9662347 :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asienka Re: Fizjoterapia IP: 62.233.189.* / *.devs.futuro.pl 08.06.06, 10:41 Przepraszam pomyliłam sie:jakbyś miała :) sprostowanie ;P Odpowiedz Link Zgłoś