Dodaj do ulubionych

Fizjoterapia

02.06.06, 23:40
A co myslicie o tym kierunku bo ja sie tam wybieram. Dokladnie na OSW w
Olsztynie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: Fizjoterapia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 12:00
      Jaka jest różnica między studiowaniem fizjoterapii na AWF i na AM, tak ogólnie?
      gdzie łatwiej? gdzie lepiej?
      • tnozyk Re: Fizjoterapia 03.06.06, 20:41
        Na awf jest sie pewnie latwiej dostac, ale za to pozniej chyba lepiej patrza na
        magista fizjoterapii po AMie niz po awfie:P chyba:P
        • Gość: mgr Re: Fizjoterapia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.06, 10:29
          mylisz się bardzo nie ma znaczenia czy jesteś mgr po AMie czy po AWFie ale liczy
          się wiedza i podejście do pacjenta a to najważniejsze:))
          • Gość: asienka Re: Fizjoterapia IP: 62.233.189.* / *.devs.futuro.pl 04.06.06, 11:33
            oczywiscie zgadzam sie z mgr :) nie mozna rozgraniczac fizjoterapeutów tych po
            AM,AWF czy kazdej innej uczelni prowadzącej ten kierunek :) liczą sie
            zdolności,jak pisał poprzednik podejscie do pacjenta i przedewszystkim pasja
            bo jest to kierunek bardzo odpowiedzialny:) kocham studiowac fizjoterapie <3 i
            polecam ja wszystkim chcącym niesc pomoc osobom niepełnosprawnym i nie tylko:)
            • Gość: Ania Re: Fizjoterapia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 11:42
              A gdzie studiujecie? gdzie warto? gdzie jest fajnie?
            • Gość: Oleś_87 Re: Fizjoterapia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.06, 22:02
              Asienka ty studiujesz fizjoterapie?? A mogla bys powiedziec gdzie i czy jest
              ciezko?? Bo jez sie wybieram na ten kierunek..
              • Gość: asienka Re: Fizjoterapia IP: 62.233.189.* / *.devs.futuro.pl 06.06.06, 23:52
                hej!jestem z lublina ale niestety po wyścigu szczurów jaki był w ubiegłym roku
                na fizjoterapie na AM Lublin nie udało mi sie tam dostac a że nie wyobrażam
                sobie studiowac nic innego(trzeba jednak realizowac marzenia)poszłam na
                uczelnie prywatna równiez w Lublinie i nie żałuje:)wykładowcy wszyscy z
                AM,także z UJ czy AŚ z Kielc!wbrew pozorom jakie tu szerzy troche ludzi że jak
                prywatna to sie ma wpis za kase:/nie moge tego słuchać!jest cholernie ciężko a
                Ci którzy trafili tu przez przypadek,żeby sobie postudiowac to juz dawno
                wyfrunęli!!!z anatomii początki to był płacz i zgrzytanie zębów ale z czasem
                człowiek sie przyzwyczaja choc teraz mając ustne zaliczenie z anatomii rece nam
                sie trzęsły na sam widok kosci ale na szczęście mam do przodu:)nie jest także
                lekko z fizjologii człowieka i z metodyki ruchu co nie oznacza że nie jest ona
                ciekawa bo wrecz przeciwnie przedmiot świetny ale uświadamiamy sobie na nim
                wielokrotnie ile błędów może popełnić fizjoterapeuta chcąc nawet bardzo komuś
                pomóc:)1 rok jest bardziej teoretyczny na 2 zaczyna sie masaż,fizyko,kineza czy
                biomechanika:)mamy po 1 roku praktyki narazie jest to wolontariat w organizacji
                pozarządowej,i na kolejnych latach praktyka asystencka w klinikach,na obozach
                rehabilitacyjnych itp :) naprawde polecam fizjoterapie jesli czujesz powołanie:)
                widze u sibie na roku nawet w gr jeszcze pozostalosci osób ktore jakims cudem
                sie utrzymały ale nie czuja tego czym naprawde jest fizjo :) pozdrawiam i zycze
                dobrego wyboru
                • Gość: Oleś_87 Re: Fizjoterapia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 21:59
                  Ja tez myslalam o tej prywatnej uczelni w Lublinie i mozliwe ze sie tam wybiore.
                  Widze, ze jest naprawde ciezko ale strasznie mi sie podoba ten kierunek i
                  wierze, ze sobie poradze. Dzieki za informacje i mozliwe, ze sie spotkamy :)
                • Gość: Oleś_87 Re: Fizjoterapia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 22:04
                  Mam jeszcze jedno pytanko do ciebie asienko. Czy na ta prywatna uczelnie
                  przyjmuja wszystkich?? Czy jest mozliwosc, ze sie nie dostane?? Z gory dzieki.
                  pozdrawiam :)
                  • Gość: asienka Re: Fizjoterapia IP: 62.233.189.* / *.devs.futuro.pl 08.06.06, 10:41
                    Jeśli mówimy o Wyzszej Szkole Społeczno Przyrodniczej w Lublinie do której
                    uczęszczam to dostaniesz sie napewno:)raczej nie ma sytuacji że nie przyjmuja
                    chociaz na fizjo jest u nas bardzo duzo osób bo idzie wiekszosc tych którzy nie
                    dostali sie na AM Lublin!równie łatwo od nas wyleciec ale skoro interesuje Cie
                    fizjoterapia to nie masz sie czego bać:)ja teraz sie troche stresuje bo mam w
                    sobote 2 najcięższe egzaminy i czuje niepewność bo narazie jedna noga jestem na
                    2 roku :P byłam wczoraj na praktykach bo rozpoczelismy na Jaczewskiego i powiem
                    Ci ze jest fajnie:)juz w sobote wybieramy sie z tym towarzystwem(bo po 1 roku
                    jest to wolontariat) na taki wyscig bo co jakis czas sa organizowane w kilku
                    miastach także najwazniejsze w naszym kierunku to angażowac sie jak najwiecej w
                    swoją przyszłą prace!żadna uczelnia nie nauczy nas tyle ile nauczą nas osoby
                    które doświadczyły niepełnosprawnosci:)są niesamowici:)jakbys miał jeszcze
                    jakies pytanka co do fizjo bądź uczelni to pisz na gg:9662347 :) pozdrawiam
                    • Gość: asienka Re: Fizjoterapia IP: 62.233.189.* / *.devs.futuro.pl 08.06.06, 10:41
                      Przepraszam pomyliłam sie:jakbyś miała :) sprostowanie ;P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka