Gość: malory_knox_ IP: *.centertel.pl 15.07.06, 23:41 czy ktos z was studiuje judaistyke? ciezko sie dostac na taki kierunek i co potem robic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 徳川 & Re: judaistyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 23:47 nigdy nie słyszałem o takim kierunkuu.. pracodawcy pewnie też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ejcz Re: judaistyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 13:07 > nigdy nie słyszałem o takim kierunkuu.. pracodawcy pewnie też Bogu dzięki, nie dla wszystkich to jest najważniejsze! Do autorki: jeżeli Cię to naprwadę interesuje - na tyle, żeby się zaprzeć i poza studiowaniem robić coś w tej dziedzinie - samodzielna lektura, udział w kołach naukowych, referaty, artykuły, to po pierwsze ukończysz ciekawe studia, po drugie kwestia żydwoska - dziś i w historii jest wciąż bardzo popularna an całym świecie, jest szansa na ładną karierę naukową. Zresztą - jesli przejmujesz się, opiniami w stylu kolegi "徳川 &" - nie sądzę, byś miała dużo mniejsze szanse na pracę inną niż naukowa lub dziennikarska od absolwentów innych filologii, nawet tych najpopularniejszych - pod warunkiem, że oczywiscie znasz jezyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: judaistyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 12:59 Ja slyszlam o tym kierunku ze jest bardzo ciekawy no ale jak kolega u gory...pracy raczej po tym nie ebdzie..chociaz slyszlam ze buduja ( a moze juz zbudowali) muzeum Żydow w Warszawie to moze tam:)? Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_banan Re: judaistyka 18.07.06, 00:41 Ja to co robić po judaistyce? W Wyborczej przyjmą Cię z otwartymi rękami! Sorry, głupi joke, nie mogłem się powstrzymać :] Odpowiedz Link Zgłoś