Dodaj do ulubionych

UJ a języki

IP: 195.116.246.* 08.09.06, 11:01
hej! mam pytanie do pierwszoroczniakow - czy zamierzacie zrobic w kwestii
jezykowej??;> na I roku podobno ich nie ma (poza dziennikarstwem i czyms
jeszcze:P) ;) ja mysle o zapisaniu sie do JCJ (www.sdj.pl) jednak nie
rozumiem troche ich cennika - czy nas obowiazuja ceny dla studentow
pomostowych I roku uj?? - a jezeli tak to co to oznacza?? bedzie nam sie to
liczylo jako normlany lektorat czy nie?? rozwazam ewentualnie chodzenie do
jakies prywatnej szkoly jezykowej - mozecie polecici cos dobrego i
niedrogiego (j.angielski)
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • magialena Re: UJ a języki 08.09.06, 14:22
      ja też jestem ciekawa jakto jest i czy cena podana na stronie (450) to cena
      całego kursu czy tylko przedpłata.

• Gość: m Re: UJ a języki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 14:40
      ja tez planuje sie zapisac na jezyki - ang i fr. i bardzo mnie inetesuje kwestia
      jcj. jest ktos zorientowany na forum?
      • Gość: studentka Re: UJ a języki IP: 195.116.246.* 08.09.06, 14:58
        to jest cena za semestr ;)
        tylko ja nie wiem co oznacza - kurs pomostowy ;/ czy mozna sie zapisac na 2
        jezyki i obydwa beda pomostowe czy tylko jeden??
        nie chce do nich pisac, bo raz juz to zrobilam i mi w ogole nie odpowiedzieli
        na pytanie ;/ w ogole warto czy lepiej do prywatnych szkol ?? jak myslicie;>
        • Gość: m Re: UJ a języki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 15:05
          rzecz wyglada fajnie, zwlaszcza cenowo;) ten "pomostowy" brzmi dziwnie i fajnie
          byloby sie dowiedziec co to. chyba do nich zadzwonie, ale jakby ktos wiedzial
          wczesniej to niech pisze,
          z gory dzieki:)
          • Gość: asia Re: UJ a języki IP: 195.116.246.* 09.09.06, 15:27
            ten pomostowy moze oznaczac, ze potem na drugim roku bedziemy go kontynuowac na
            nastepnym poziomie albo cos takiego - ale to tylko moje domysly wiec jak
            bedziecie miec jakies info to dajcie znac!!:)
            • Gość: m Re: UJ a języki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 16:36
              Do kogo skierowane są kursy pomostowe?
              Kursy pomostowe są skierowane głównie do Studentów I roku, którzy zamierzają
              doskonalić swoje umiejętności językowe przed podjęciem nauki na zajęciach
              lektoratowych, które realizowane są od drugiego roku studiów. W miarę wolnych
              miejsc do grup przyjmowani są Studenci lat wyższych. Dodatkowa oferta skierowana
              jest również do Studentów przygotowujących się do egzaminów językowych.

Wymiar godzin i ceny kursów pomostowych w roku akademickim 2006/2007

. Język angielski - 60 godzin lekcyjnych w cenie 450 zł
              . Inne języki - 60 godzin lekcyjnych w cenie 300 zł

^
              to jest cytat ze strony jcj, mysle ze wszyscy studenci pierwszego roku moga sie
              zapisac, ale chyba tylko na 1 pomostowy (bo ja mam np tylko jeden lektorat) na
              drugi najprawdopodobniej trzeba zwyczajnie, chyba ze w ramach "wolnych miejsc",
              o ktorych pisza:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka