Dodaj do ulubionych

Pielęgniarstwo

IP: *.toya.net.pl 14.09.06, 19:17
Jestem w 3 klasie liceum i mam zamiar zdawać na pielęgniarstwo na u.med w
Łodzi. Mam pewne obawy... Praca wiadomo jaka płace też... niestety nie dam
rady zdawać na jakiś inny kierunek na uniwersytecie medycznym bo tam wymagana
jest rozszerzona chemia a z nią sobie chyba nie poradzę... Jak myślicie
pielęgniarstwo to w miarę kierunek czy raczej sobie odpuścic?
Obserwuj wątek
    • Gość: Tawananna* Re: Pielęgniarstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 19:53
      Jedno pytanie:

chcesz studiować to pięlęgniarstwo czy nie?

Bo mam wrażenie, że zależy Ci głównie na tym, by w ogóle studiować na uczelni
      medycznej, a na samym pielęgniarstwie - nie bardzo. Jeśli jest tak, jak piszę,
      to daj sobie spokój z pielęgniarstwem i albo znajdź coś nie-medycznego, albo
      pomyśl jednak o tej rozszerzonej chemii.

Powodzenia :)
    • patrysha1 Re: Pielęgniarstwo 14.09.06, 20:08
      Na pielęgniarstwie i położnictwie (przynajmniej w Gdańsku) jest między innymi
      biochemia i farmakologia (gdzie chemia też się przydaje) więc jeśli sobie z
      chemią nie radzisz, to żaden z tych kierunków nie jest dobrym rozwiązaniem.
      Znajdź lepiej coś innego.
    • malina862 Re: Pielęgniarstwo 14.09.06, 21:18
      To kierunek nie dla wszystkich do tego trzeba mieć powołanie.Moja kuzynka to
      studiuje właśnie na UŁ.Ma praktyki w domach starców w szpitalach na początku
      musiała podmywać wycierac np 90 letnich dziadków,smarować odleżyny i różne
      takie......Trzeba po prostu bardzo kochać ludzii i mieć w sobie dużo siły.Praca
      ciężka ale dająca sadysakcję.Dziewczyna wracała do domu nieraz o godzinie 21
      wieczorem.Nauki bardzo dużo,powiedziałabym nawet że do przesady program ma taki
      jakby miała pracować jako lekarz.
      Jeżeli ubolewasz już nad niską płacą po tym kierunku wiadomo że pielęgnierstwa
      nie jest dla ciebie:-)To kierunek nie dla wszystkich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka