Dodaj do ulubionych

wf na AP (Kraków)

IP: *.i24.pl 17.09.06, 19:22
O WFie na studiach były już setki wątków, ale mi chodzi o tą konkretną
uczelnie. Proszę studentów aby mi coś-nie-coś napisali :) dzięks
Obserwuj wątek
    • Gość: studentka Re: wf na AP (Kraków) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 12:18
      W-f byl tylko na pierwszym roku, w tym - pierwszy semestr cwiczenia normalne na
      sali co tydzien, czasem chodzilismy na silownie lub rolki, a drugi semestr - co
      tydzien basen (45 minut) + co dwa tygodnie zwykly w-f na sali( z semestrami moze
      byc odwrotnie, podejrzewam, ze zalezy jaki wydzial). Bylo ok,zwlaszcza basen mi
      sie podobal, szkoda, ze jest tylko przez jeden semestr.
      • Gość: Agu Re: wf na AP (Kraków) IP: *.i24.pl 19.09.06, 12:36
        A co ze zwolnieniami z wf? Tobie się podobał basen, ja niestety jestem uczulona
        na chlor. Czy wystarczy zaświadczenie od mojego lekarza rodzinnego?
        • Gość: studentka Re: wf na AP (Kraków) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 13:48
          Trzeba miec zwolnienie od komisji lekarskiej,na pewno wszystkiego dowiesz sie na
          pierwszych zajeciach organizacyjnych.Wydaje mi sie, ze takie zwolnienie dotyczy
          calego w-fu. Jesli chodzi o basen to bylo tez tak,ze niektore dziewczyny nie
          chcialy na niego chodzic, a zamiast tego chodzily co tydzien na zwykly w-f i
          mialy zaliczone obowiazkowa liczbe godzin tym samym.
          • Gość: :) Re: wf na AP (Kraków) IP: *.i24.pl 19.09.06, 14:08
            Aha, to spoko dziękuję ci bardzo. A na tym wfie można się poobijać czy raczej
            gonią do ćwiczeń? Wygląda to tak jak w LO czy gracie często w siatke?
            • Gość: z AP Re: wf na AP (Kraków) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 16:10
              Gość portalu: :) napisał(a):

> Aha, to spoko dziękuję ci bardzo. A na tym wfie można się poobijać czy raczej
              > gonią do ćwiczeń? Wygląda to tak jak w LO czy gracie często w siatke?

Gonią, ale może dzięki temu zgubisz trochę sadła.
              • Gość: :) Re: wf na AP (Kraków) IP: *.i24.pl 19.09.06, 17:03
                hahaha nie mam czego gubić, ale nie lubię bez sensu biegać za piłką, mam
                nadzieję że ty jednak zgubiłeś/aś coś dzięki tym zajęciom, gratuluje
                • Gość: z AP Re: wf na AP (Kraków) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 17:25
                  Gość portalu: :) napisał(a):
                  > nie lubię bez sensu biegać za piłką

Sens biegania za piłką polega przeważnie na tym, żeby ją złapać :)

A tak poważnie... Jeśli nie lubisz typowo szkolnych "wuefowych" zajęć, nie
                  lubisz (nie możesz) pływać, a lubisz jakiś konkretny sport, nawet nietypowy
                  (skałka, badminton,...) to pokombinuj: AZS, zajęcia zastępujące tradycyjny wf,
                  obozy... Z doświadczenia wiem, że da się to zrobić :) Jeśli natomiast w ogóle
                  nie chcesz ruchu fizycznego na studiach, to też da się załatwić (lekarze z
                  poradni studenckich w Krakowie są dość... przyjaźni ;)
                  Pozdrawiam!
                  • Gość: studentka Re: wf na AP (Kraków) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 10:00
                    Jak dla nie w-f byl ok, choc nie jestem specjalnie wysportowana, ale mialam
                    bardzo milego nauczyciela. Troszke biegalysmy, w siatke graly przewaznie te
                    dziewczyny, ktore chcialy,a reszta szla na silownie. Na rolkach jak ktos nie
                    chcial jezdzic do nie musial, a chcialysmy np. w badmingtona to nie bylo zadnych
                    problemow. Natomiast i innej grupie, ktora miala zajecia z kims innym,
                    zauwazylam, ze sporo czasu grali w siatke. Mysle, ze troche ruchu nie zaszkodzi,
                    teraz skonczylam juz w-f i martwie sie, ze calkiem bede do niczego z kondycja :)
                    Pewnie zapisze sie na basen :)
                    • Gość: Agu Re: wf na AP (Kraków) IP: *.i24.pl 20.09.06, 18:38
                      Jeszcze nie słyszałam żeby jeżdzić na rolkach na wfie, ale ten pomysł nad
                      wyrazmi się podoba. Tylko wyrosłam ze swoich rolek, które dostałam na
                      Komunię :PPP
                      A AP ma w ogóle jakąś salę gimnastyczną czy cóś??
                      • indianprincess Re: wf na AP (Kraków) 20.09.06, 21:24
                        Ja właśnie skończyłam studia na AP więc mam może trochę nieaktualne informacje.
                        WF był na pierwszych dwóch latach studiów. I rok to głównie sala gimnastyczna
                        (siatka, kosz, unihockey) lub siłownia w zimie, a w cieplejszym okresie
                        marszobiegi po Błoniach, badbington, rolki. U niektórych nauczycieli luźno, u
                        innych wręcz przeciwnie. II rok to basen raz w tygodniu - wspominam bardzo
                        miło, zajęcia prowadzone na poziomie mimio zbyt dużej liczby studentów na
                        basenie. Był podział na 3 grupy zaawansowania więc każdy znajdzie coś dla
                        siebie. Ze zwolnieniem z basenu nie było większych problemów jak ktoś nie
                        chciał lub nie mógł pływać, musiał wtedy chodzić na zwykły w-f.
                        • Gość: studentka Re: wf na AP (Kraków) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 12:23
                          AP ma swoj basen i sa 2 male sale gimnastyczne na ul. Ingardena. Chyba jeszcze
                          gdzies, ale z tym jestem niedoinformowana, bo ja mialam zawsze na Ingardena.
                          Obok budnku jest zaraz park i tam mozna pojedzic na rolkach. A rolki posiada
                          uczelnia, niestety jesli jest liczna grupa to nie dla wszystkich wystarcza, ale
                          tez nie kazdy to lubi i chce jezdzic :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka