Gość: Malwinka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 17:38 Za dwa lata mam mature, co można robić po studiach pedagogicznych? Wiem że to nauczanie w szkole ale jakich przedmiotów? I jakie przedmioty trzeba zdawać na maturce? Z góry dziękuje:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
svenja1 Re: mam pytanko... 20.10.06, 10:22 Pedagogika dość błędnie kojarzy się z nauczaniem w szkole, choć to również niewykluczone, np. w wypadku klas 1-3 (nauczanie wczesnoszkolne). Poza tym możesz pracować w tysiącu innych placówek, bo też specjalizacji na pedagogice jest mnóstwo :) Odpowiedz Link Zgłoś
tocqueville Re: mam pytanko... 21.10.06, 23:46 A kto powiedział, ze po pedagogice naucza się w szkole? Zależy jaką skończysz specjalizację mozesz pracować w bardzo wielu miejscach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: mam pytanko... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 00:10 tak off topic: jestes w 1 klasie tak? jej, ja wtedy nawet fakultetow jeszcze nie mialam (moja klasa byla ogolna, fakultety wybieralo sie dopiero od 2 roku) a co dopiero z mysleniem o studiach :) ale to dobrze,ze sie tym juz teraz zaczynasz interesowac...Unikniesz poplochu w momencie skladania papierow na studia i nie bedziesz sie tak stresowac wyborem :D Ja do konca nie wiedzialam czy chce isc na prawo, psychologie czy germanistyke :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: mam pytanko... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.06, 11:12 heh... ja w pierwszej klasie chciałam iśc na weterynarie... w drugiej juz przeszło mi na medycyne... obecnie studiuje chemie:> Tak więc wiele rzeczy ulegnie zmianie:D Odpowiedz Link Zgłoś
karo206 Re: mam pytanko... 22.10.06, 14:45 hej, ja studiuję pedagogikę, na maturze zdawalam oczywiście polski, angielski i jako przedmiot do wyboru: WOS; ale skoro jestes w 1 klasie to popieram przedmówczynie: wiele może Ci się zmiienić..wiem z doświadczenia- przez 3 lata liceum "szłam" na polonistykę, dostalam się, wybrałam pedagogikę..owocnych decyzji:) Odpowiedz Link Zgłoś