Dodaj do ulubionych

UJ - ang - FCE

30.10.06, 10:03
Witajcie! Wiecie może jak to jest na UJ z językiem obcym, jak ktoś ma zdane
FCE lub CAE? Czy to prawda, że istnieje możliwość zwolnienia z lektoratów i
egzaminu? Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • Gość: MOi Re: UJ - ang - FCE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.06, 11:13
      Wisi informacja obok dziekanatu, albo już nie wisi ;)

Z tego co zapamiętałam CAE zdane na A - masz 5,
      co do reszty to mam wątpliwości więc nie podaje ;)
      • Gość: famme Re: UJ - ang - FCE IP: *.net.autocom.pl 30.10.06, 11:52
        z egzaminu, w nowym regulaminie zdawanego po 3 roku - czyli po dwóch latach
        nauki- bo języka zaczyna sie uczyć po 1 roku, zwalnia tylko CAE lub CPE. Od tego
        roku wystarczy miec juz C. wczesniej zwalniały tylko A i B. Tak wiec FCE nie
        zwalnia.....
        • vanilla5 Re: UJ - ang - FCE 30.10.06, 18:13
          No to spokojnie - zdaję FCE w tym roku, a za rok chcę zdawać CAE. Jestem teraz
          na I roku:) Pozdrawiam
          • Gość: .... Re: UJ - ang - FCE IP: *.3.cust.bredband2.com 30.10.06, 19:45
            Jesli ZDASZ FCE to dopiero wtedy pisz, ze bedziesz zdawac CAE.
            • vanilla5 Re: UJ - ang - FCE 30.10.06, 21:34
              A Ty jeśli nie wiesz, co napisać, to po prostu nic nie pisz. Trochę kultury,
              dużo to forum nie wymaga.
              • Gość: ..... Re: UJ - ang - FCE IP: *.3.cust.bredband2.com 30.10.06, 21:45
                Słucham? O jakiej kulturze Ty piszesz? Vanilio radze sie zastanowic nad tym co
                piszesz, bo z tego wynika ze nie mi brakuje kultury:)
                • Gość: famme Re: UJ - ang - FCE IP: *.net.autocom.pl 30.10.06, 21:56
                  warunkiem koniecznym podchodzenia do CAE wcale nie jest uprzednie zdanie FCE.
                  • Gość: MOi Re: UJ - ang - FCE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 09:37
                    Ja mam FCE - i z dośwadczenia wiem, bo kontynuowałam naukę że 1 rok to jest na
                    prawdę bardzo mało czasu na zdanie CAE - nawet na C.

Większość szkół jęz. przeznacza na to - 2 lata.

• vanilla5 Re: UJ - ang - FCE 31.10.06, 11:25
                      Wiem, jak to jest w szkołach językowych - jeste Pre-FCE, Post-FCE, Pre-CAE
                      itd... Myślę, że jeśli ktoś się dolidnie przyłoży do CAE, to jest w stanie go
                      zdać nawet po roku. Tu chodzi o samozaparcie i chęć nauki:) A z jakich książek
                      przygotowałaś się do CAE? Pozdrawiam

P.S. Ja po prostu nie piszę, jak nie mam nic ciekawego do powiedzenia, ani nie
                      zniechęcam ludzi do czegokolwiek.
                      • Gość: .... Re: UJ - ang - FCE IP: *.3.cust.bredband2.com 31.10.06, 12:18
                        No wlasnie ja tez nie pisze wtedy kiedy nie mam nic ciekawego do napisania.
                        Widocznie to co wyzej napisałam uznałam, ze jest warte napisania. Tyle. Widze,
                        ze masz z tym ogromny problem.
                      • Gość: Moi Re: UJ - ang - FCE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 14:47
                        Vanilla - ja nawet nie miałam de facto intencji przekazania "jak to robią
                        szkoły".
                        Z tylko mojego doświadczenia - rok na zdanie CAE nawet PRZY EXTREMALNYM
                        ZAPARCIU to jest to mało. Szczególnie jak studiujesz dajmy na to -
                        psychologię ;)
                        POważnie, rok na zdanie to BARDZO MAŁO CZASU -> wdrapanie się ;) na poziom CAE
                        jest trudniejsze niż przy FCE. Strasznie szeroki zakres.
                        W twoim przypadku - jka nie masz FCE, najlepiej go nie zdawaj a kontynuuj naukę
                        kończąć egzaminem CAE. Na daremno wydasz tylko ok.500/600 zł. za egzamin.
                        Książki do CAE - Objective CAE (Cambridge) + testy, przynoszone przez
                        nauczyciela więc nie wiem z jakiej książki. Podobno istnieje tylko 1 ksiązka z
                        testami <ale nie wiem>. Głównie to polecam - czytać DUŻO książek angl. i ogląać
                        TV <BBC etc.>

Pzdr.
                        • vanilla5 Re: UJ - ang - FCE 31.10.06, 21:19
                          Hehehe, skąd wiesz, że studiuję psychologię?:>:> Dobrze mnie "wyczułaś"
                          widocznie:) Mhm, może masz rację. Teraz jest mi trudno ocenić, bo zdaję FCE.
                          Chciałam rok temu, ale za późno się zorientowałam. A przy okazji też podgonię
                          ze słownictwem itd. Zobaczę jak będzie z tymi certyfikatami. Jak nie zima za
                          tok, to może seja wiosenna? Mam jeszcze trochę czasu:) Dzięki za porady i
                          pozdrawiam:) Jakbyś chciała coś dodać lub podzielić się ze mną cennymi
                          wskazówkami dotyczącycmi certyfikatów, to będę bardzo wdzięczna!
                          • vanilla5 Re: UJ - ang - FCE 31.10.06, 21:20
                            Oczywiście chodziło mi o "rok" i "sesję wiosenną":) Przepraszam za literówki.
                          • Gość: MOi Re: UJ - ang - FCE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 22:16
                            Nie wyczucie a pamięć - I rok UJ wieczorowe.

;)

A certyfikat - to taj jak wyżej napisałam, nie ma najmniejszego sensu zdawania
                            FCE - no chyba, że lubisz marnować pieniądze ;)

Pzdr.
              • vanilla5 Re: UJ - ang - FCE 31.10.06, 22:38
                Pamięc powiadasz?;) Ale z forum czy ze studiów? (sorki, ale dzisiaj ciężko
                kapuję) Pozdrawiam.

P.S. Nie lubię marnować i myślę, że FCE też się liczy:)
                • Gość: Moi Re: UJ - ang - FCE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 10:54
                  Jasne, że z forum ;)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka