Dodaj do ulubionych

Kredyt Studencki ...

IP: *.compnet.com.pl 05.12.06, 17:50
Czy ktoś załatwiał KREDYT STUDENCKI w Banku PKO ??
Bo załatwiałem dałem komplet dokumetów i nic :/ Podobno kasa ma być do 10
grudnia na koncie ale to jak oni mi dają kase a dopiero potem umowy
podpisują ?? Z tego co mi "miła" Pani w banku powiedziała to na to wychodzi :/
A co do wypłat za ile miesięcy dostaje sie nadpłate w grudniu za 2 albo za
3 ??:>
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Re: Kredyt Studencki ... IP: *.chello.pl 06.12.06, 20:14
      Z tego, co ja wiem (też złożyłam wniosek o kredyt), to w grudniu oni będą
      dopiero sprawdzać Twoją zdolność kredytową. Ja będę miała siano z WBK, ale w
      każdym banku jest w miarę tak samo. Wiem, że pieniądze z wyrównaniem będą na
      moim koncie dopiero w marcu albo kwietniu. Uważam, że to bez sensu i mija się z
      celem pobierania kredytu (utrzymanie studenta na studiach), ale co zrobić...
      • Gość: Aga Re: Kredyt Studencki ... IP: *.chello.pl 06.12.06, 23:47
        Ale w przyszłym roku dostaniecie normalnie od października... A jest tak, jak
        piszesz, także w PKO - trzeba czekać długo na kasę.
        • Gość: guciaaaa Re: Kredyt Studencki ... IP: *.chello.pl 07.12.06, 13:57
          Kurcze.., czyli kiedy w ogole dostaniemy decyzje czy kredyt zostal nam przyznany
          czy nie? No i pierwsza rata w grudniu czy w styczniu? Decyzja ma przyjsc
          listownie tak? Ale wie ktos kiedy mniej wiecej? Ja skladalam wniosek w PKO BP.
          Prosze o info jesli ktos sie orientuje.
          • Gość: Bodzia Re: Kredyt Studencki ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.06, 00:11
            Tez tam składałam i miła pani powiedziała,że bedzie odpowiedz przysłana na mój
            adres po 15 grudnia. Wtedy bedzie wiadomo czy sie zakwalifikowałam. Wczesniej
            minister oswiaty musi rospatrzec wszystkie wnioski i zdecydowac jaki jest pułap
            przyznawania.W tamtym roku było to do 1600 na osobę.
            • Gość: Jasiiiu Re: Kredyt Studencki ... IP: *.compnet.com.pl 08.12.06, 16:26
              No właśnie mi tez powiedziała ze jak mi przyznają to w grudniu dostane nadpłate
              a gdzieś w lutym lub marcu mam sie zgłosić podpisac umowę :/ A wiec coś
              kolezanka mnie wcześniejszymi odpowiedziami zaskoczyła :|
              Nie wiem poczekamy , zobaczyny ale kaska przed swietami by sie przydała tak z
              600 zł na miesiąc to za Paździrnik , Listopad i Grudzien bedzie z 1800 zł :D
              • Gość: Aga Re: Kredyt Studencki ... IP: *.chello.pl 09.12.06, 11:22
                Nie sądzisz, że najpierw podpiszesz umowę, a potem dostaniesz kasę? W grudniu
                dowiesz się, że czy przysługuje ci kredyt, potem musisz pokazać bankowi
                zyrantów, podpisać umowę, a pierwsze pieniądze spłyną w lutym (z wyrównaniem za
                pięć miesięcy). Taka procedura.
                • Gość: gość Re: Kredyt Studencki ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 21:18
                  To straszne co mówicie!!!!!!!!!!!!! Najgorsze ze działa tu jakas dezinforamcja,
                  byłam pewna ze pieniadze beda w grudniu do marca to mnie ze szkoły wyrzuca za
                  niepłacenie! Pani w banku wyraźnie powiedziała ze pieniadze bedea w grudniu :"(
                  • Gość: jasiiiiu Re: Kredyt Studencki ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 12:31
                    Tez mi tak powiedziałe ale 10 grudnia juz minął :/ Nie wiem ..
                  • Gość: guciaaa Re: Kredyt Studencki ... IP: *.chello.pl 13.12.06, 18:31
                    Mi mama(pracuje w PKO BP-ale nie zajmuje sie kredytami) mowila ze kasa ma byc
                    prawdopodobnie w styczniu. No a wlasnie kolega ktory interesowal sie kredytem
                    studenckim wyczytal ze w grudniu. Coraz bardziej dociera do mnie jednak fakt ze
                    bedzie to w styczniu, w sumie teraz to bez roznicy,tylko pozostaje jeszcze jedna
                    kwestia czy bedzie to 1 czy 31 styczen?! bez sensu to wszystko!!!!!!
    • Gość: arczi_86 Re: Kredyt Studencki ... IP: *.compnet.com.pl 14.12.06, 20:20
      600 zł miesięcznie

W grudniu dostaniesz z banku informację, czy przyznano ci kredyt. Jeżeli tak -
      na swoim koncie wkrótce znajdziesz wyrównanie kredytu za październik i
      listopad.

Kredyt jest udzielany na okres trwania studiów, nie dłużej niż na sześć lat. W
      przypadku studiów doktoranckich ten czas to cztery lata. Pieniądze będziesz
      dostawać na konto raz w miesiącu przez dziesięć miesięcy w roku!

Z NETU wiec jeszcze moga zadzwonić ;)
      • Gość: arczi_86 Re: Kredyt Studencki ... IP: *.compnet.com.pl 14.12.06, 20:22
        Znalazłem to bo czytałem wasze odpowiedzi :) Kumpela zresztą tez mi tak gadała
        bo sama ma kredyt :) ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka