Dodaj do ulubionych

Informatyka ekonomiczna

07.01.07, 21:38
Co my?licie o tym kierunku? Warto go studiować? Interesuje mnie szczególnie
AE Kraków, ale o sytuacji na innych uczelniach też chętnie się dowiem.

Pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: Monika Re: Informatyka ekonomiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 13:08
      Kończę ten kierunek na jednej z uczelni na Śląsku. Przed wybraniem informatyki
      ekonomicznej powinnaś zastanowić się co tak naprawdę Ciebie interesuje. Ja
      chciałam skupić się na informatyce, ale niestety na tym kierunku jest baaaardzo
      dużo ekonomii (rachunkowość, makro i mikroekonomia, prawo gospodarcze,
      prognozowanie, statystyka itp.) Każdy z wykładowców - czy to z przedmiotów
      informatycznych, czy też z ekonomicznych twierdzi, że na tym kierunku ich
      dziedzina jest najważniejsza. Jedno wielkie pomieszanie z poplątaniem.
      Pozdrowienia
      • Gość: Chlyt matetindowy Re: Informatyka ekonomiczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 13:15
        Informatyka ekonomiczna to tak naprawde ekonomia :)
        Po co informatyka w nazwie - nie wiem do dzis ...
    • Gość: Szymon- Re: Informatyka ekonomiczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 17:45
      Ja studiuje Informatyke i Ekonometrie. Mysle, ze mozna ten kierunek podpiac pod termin "informatyka ekonomiczna"

Zatem - sporo jest matmy, informatyka srednio zaawansowana (ale to tez zalezy od wykladowcy). Duzy nacisk jest na mikro i makroekonomie.

50% informatyki, 50% ekonomi na poczatku, potem przeksztalca sie w ekonometrie

Jesli kogos interesuje biznes, i informatyka - kierunek idealny. Ja wlasnie tak mam, jestem bardzo zadowolony ;-)

Jesli ktos idac na ten kierunek, mysli, ze idzie na informatyke, to zle uwaza... ja sam na poczatku myslalem, ze to informatyka, z elemantami ekonomi, ale jest po polowie.

Kierunek bardzo przyszlosciowy i szanowany. Polecam :D

Chetnie poczytam opinie ludzi, ktorzy tez sa na podobnych kierunkach...
      • mimoza.wstydliwa Re: Informatyka ekonomiczna 08.01.07, 17:58
        Do Szymon:

A gdzie studiujesz?
        • Gość: Szymon- Re: Informatyka ekonomiczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 18:13
          Wyższa Szkoła Zarządzania i Finansów we Wrocławiu.
          Uczelnia zatrudnia wykładowców z Akademi Ekonomicznej we Wrocku i z Politechniki Wrocławskiej, wiec poziom jest w porzadku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka