Dodaj do ulubionych

Wojsko, a WKU

IP: *.dzi.vectranet.pl 28.01.07, 08:59
Witam
Miesiac temu rzuciłem studia. Dodam, ze mam obecnie 19 lat. Zastanawiam się
jak to jest wlasciwie z tym niezbyt chwalbnym WKU. Od września tak czy owak
zamierzam studiowac, tyle ze na innym kierunku/studiach. Tutaj pojawia się
problem. Czy jesli WKU zauważy, ze juz nie jestem studentem, wysle mi bilecik
ze skierowaniem do sluzby wojskowej? Niestety po 4-ech miesiącach na uczelni
zdazylem się zorientować, ze wybralem nieodpowiedni kierunek i od nastpnego
roku zaczynam od nowa. Pobór zimowy nie wchodzi w gre. Proszę o Wasze rady. Co
zrobic w razie takiego listu od WKU?? Czy istnieje cos takiego jak odwolanie??
Rozumiem, ze zwykle wytlumaczenie o rozpoczeciu studiow w nastepnym roku nie
bedzie zadnym argumentem.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: siorbacz Re: Wojsko, a WKU IP: *.autocom.pl 28.01.07, 15:32
      Spokojnie. Masz kilka opcji. Musisz wiedzieć że nabór trwa każdego roku do
      końca listopada i do końca kwietnia - 2 razy na rok. Może się zdarzyć że WKU
      nie zdąży się zorientować i Ci nie przyśle tego do końca kwietnia, a jeśli
      przyśle później (to przeważnie odznacza że będą Cię chcieli wziąść na jesień,
      więć luz)to wtedy idź tam i powiedz że po wakacjach zamierzasz podjąć nowe
      studia. Jeśli przyślą to przed końcem kwietnia to możesz również tam iść ale
      tym razem z nastawieniem "proszącym" i wnosić o dodatkowy czas. Tu WKU może się
      zgodzić bądź nie... Można próbować ich jakoś przekonać że właśnie się podjeło
      pracę, a niebawem w planach masz studia, można próbować. Ja osobiście olał bym
      ich do czasu podjęcia kolejnych studiów, choć sam nie wiem co mi może za to
      grozić to wątpię że jakieś surowe sankcje są stosowane. Ważne zeby przyjść
      ewentualnie później z zaświadczeniem z nowego kierunku. Opcji jest jeszcze
      wiele ale musisz trochę pokombinować. Ale może spróbuj się zachaczyć na jakieś
      darmowe studium na pół roku i będziesz miał oficialnie spokój. Polecam studium
      cosinus - w kilku większych miastach w polsce. Pierwszy semestr za friko,
      akurat aby od wojska się odroczyć. Nie pamiętam strony www ale wpisz w google
      studium cosinus. I na zakończenie, nie przejmuj się bo wiele osób tak
      kombinuje. Mi też się to zdarzyło i kto wie czy jeszcze nie zdarzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka