Dodaj do ulubionych

Problem z wyborem studiow:(

IP: 82.160.127.* 29.01.07, 00:58
Mam ogromny problem z wyborem studiow..Moze ktos mi cos ciekawego
podpowie..jestem niesmiala dziewczyna Na maturze zdaje fizyke i matematyke
rozszerzona wiec w grę wchodzą te kierunki ktore pod czas rekrutacji biora te
przedmioty pod uwage..Chcialabym zeby to nie byl zbyt meski kierunek ale z
moimi przedmiotami to glownie politechnika i tu jest problem:(czystej matmy i
fizyki tez nie chce studiować ..Moze ma ktos jakies inne rozwiazanie PROSZE O
POMOC!
Obserwuj wątek
    • gagolek Re: Problem z wyborem studiow:( 29.01.07, 01:47
      a co Ciebie interesuje?
      Fizyka moze byc bardzo wciagajaca, zobacz jakie sa specjalizacje.
      Masz szanse na chemie na UW jesli to lubisz i pewnie technologie chemiczna na
      wielu politechnikach.
      Architektura krajobrazu, jesli oczywiscie czujesz sie na silach zdac egzamin z
      rysunku.
      Popatrz na AGH, matma jest jednym z przedmiotow do wyboru na kazdym wydziale, a
      masz tam takie rzeczy jak bioinzynieria, inzynieria srodowiska, geologia.

Zobacz SGGW, tutaj tez jest do wyboru sporo rzeczy chciazby technologia
      zywnosci, inzynieria produkcji, rolnictow, ogrodnictwo...

Masz bardzo duzo mozliwosci, zastanow sie tylko co Ciebie naprawde interesuje.
      Pamietaj tez, ze sporo czasu na zastanowienie sie bedziesz miec po zdanej
      maturze a jeszcze przedo ogloszeniem wynikow
      • Gość: Weden Re: Problem z wyborem studiow:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 09:55
        Zdecydowanie popatrz na ofertę SGGW, nie uchodzi za typowo męską, ma dobry
        poziom kształcenia i parę naprawdę ciekawych kierunków. A informatyka Cię nie
        interesuje? Z dobrymi podstawami teoretycznymi przegoniłabyś większość facetów :)
        • Gość: goska Re: Problem z wyborem studiow:( IP: *.dwtele.pl 29.01.07, 10:33
          ja z politechniki polecam budownictwo:)
          nie jest to typowo meski kierunek jak sie moze wydawac, na tych studiach tez
          jest duzo dziewczyn ok 1/3, a pozniej masz prace bez problemu, specjalizacja
          konstrukcje budowlane i mozesz pracowac np w biurze projektowym fajna praca i
          duzo sie zarabia
    • Gość: la chapelier Re: Problem z wyborem studiow:( IP: *.eltronik.net.pl 29.01.07, 10:36
      zawsze można iść na kierunek quasi-humanistyczny (jak to się czasem określa
      prawo:P)
      • Gość: studentka Re: Problem z wyborem studiow:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 10:41
        racja quasi humanistyczny;) studiuje prawo ale mimo to polecam politechnike,wszelkie kierunki techniczne,mechaniczne itd,to pewna przyszłość,praca na pewno bedzie,ludzie też mieszani,nie tylko faceci,choc jak jest wiecej facetów to atmosfera zdrowsza...zawsze chciałam studiować na polibudzie ale mi matematyka nie poszła za dobrze:/ ale Tobie zycze powodzenia! dobrze ze wybrałaś ścisłe przedmioty,humanistówm jest za duzo,a pracy dla nich nic ma
        • Gość: kasia Re: Problem z wyborem studiow:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 14:17
          ja wlasnie studiuje na wydziale mechanicznym pewnej politechniki, kierunek
          Zarządzanie i inżynieria produkcji. Głownie po tym wydziale będe inzynierem
          mechanikiem, jednak moim zdaniem ten kierunek jest dość interdyscyplinarny, mamy
          tez dośc sporo przedmiotów ekonomiczno-menedżerskich obok tych typowo
          technicznych. A i na kierunku jest dośc sporo dziewczyn. coś około 1/3...
          ogolnie polecam ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka