Gość: dsds IP: *.interpc.pl 31.05.07, 10:20 Witam! czy jest ktos albo znacie kogos z wydzialu wiernictwa nafty i gazu? standardowe pytania czy sie oplaca ,czy jest ciezko? czy prawa jest ze WNiG 'wiecznie narabani i glodni' Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pj Re: AGH czy sie oplaca?? IP: *.autocom.pl 31.05.07, 11:05 Ja znam. Studia techniczne, więc łatwe nie są, ale czy ciężkie? to chyba też nie. Nawet dośc łatwo można się tam dostać. Owszem często studenci z tego kierunku są narąbani ;) bo dużo imprezją, jak większość studentów i w szczególności studentów AGH. Ja jestem z innej uczelni, ale znam tam parę osób bo przez pewnien czas tam studiowałem. Czy są wiecznie głodni tego nie wiem. Ale jak mają na picie to i na jedzenie pewnie mają! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: AGH czy sie oplaca?? IP: *.interpc.pl 31.05.07, 12:23 studiowałes na WNiG????jezeli znasz jakies osoby z WNiG moglbys sie z nimi jakos skontaktowac? dzieki za posta: ) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z. Re: AGH czy sie oplaca?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 20:37 ja znam i to nawet osobiscie ,cikeawe studia i mozna fajna prace znalezc ale tylko dla faceta :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak...tak... Re: AGH czy sie oplaca?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 23:07 Chcesz na to iść czy nie? Sprawa jest prosta. Jeśli interesuje Cię to, kręci cię ta branża, pasuje zawód to idziesz i uczysz się przedmiotów których chciałeś. Jeśli nie, to w ogóle nie startuj, bo będziesz się męczył, a pewnie i tak wylecisz. Dzisiaj kierunków jest tyle, że chyba możesz wybrać odpowiadający. A studenci piją wszędzie, na uczelniach technicznych niestety najwięcej :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: AGH czy sie oplaca?? IP: *.interpc.pl 01.06.07, 08:59 Dziekuje wam za posty,wybrac -wybiore.tylko szukam poprostu osobki potym wydziale.CZy jest perspektywa pracy...ale za oecne info dziekuje : ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: AGH czy sie oplaca?? IP: *.interpc.pl 01.06.07, 10:49 Ja zgadzam sie z przedmowca,jesli studia Ci sie podobaja ,to je wybierz.ALe osobiscie nie znam nikogo z otoczenie,ktore pracuja w tej branzy.Mysle,jakas płaca i praca jest po tym,to wkoncu wąska dziedzina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nvm Re: AGH czy sie oplaca?? IP: *.brzesko.net.pl 04.06.07, 00:16 Mój brat studiuje na tym wydziale(1 rok). Powiem tak, że w pierwszym półroczu matma była znośna, teraz mają całki - nie ogarniam tego tematu, bo jestem tegorocznym maturzystą, a w lo tego nie miałem. Długo zastanawiałem się, czy nie iśc w jego ślady, ponieważ praca, a raczej płaca jest przednia. Radze zorientować się w ofertach pracy na platformach wietrniczych, bo zarobić można b. dużo. Dalej , co do przedmiotów, chemia znośna, fizyka chyba też. Kierunek moim zdaniem ciekawy, jednak wybrałem to, co chciałem studiować odkąd pierwszy raz zasiadłem przy komputerze - informatyke. Pozdrawiam i chętnie odpowiem na pytania za pośrednictwem swoim lub brata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adssad Re: AGH czy sie oplaca?? IP: *.interpc.pl 04.06.07, 12:38 Witam ! gdybys mógł mi podać namiary na brata? np .gg bylbym wdzieczny. Prosze o kontakt i dzieki za posta! Odpowiedz Link Zgłoś
kitty223 Re: AGH czy sie oplaca?? 22.06.07, 22:31 Wprawdzie po AGH nie jestem, ale dziedzina pokrewna (geologia UW). Przypuszczalnie na AGH łatwo jest się dostać (tak jak u nas), ale potem jest ciężko. Ale jak tematyka Cię interesuje to startuj, bo myślę, że warto. Po moim wydziale, z mojego roku jakieś 80% ludzi pracuje w geologii i naprawdę nie narzekają. AGH jest bardzo dobrym wyborem. Gdybym teraz zdawała na studia to wybrałabym właśnie tą uczelnię. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś