markela 13.10.07, 17:37 Doradźcie coś ,medycyna farmacja ,trochę mnie przeraża ilość chętnych ,z analityką medyczną pewnie też nie lepiej ? Biotechnologia -co po niej ? a może poprostu biologia ale i wówczas jakie perespektywy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: matura biochem co potem? IP: *.bos.east.verizon.net 13.10.07, 18:00 na biotechnologie w dobrej szkole wyzszej nie jest az tak latwo sie dostac, prog podobny jak na farmacje, a na pewno nie nizszy niz na analityke medyczna. Biologia i biotechnologia daja bardzo podobne perspektywy. Problemem jest to, ze w Polsce nie rozwija sie przemysl biotechnologiczny, a liczba "biotechnologow" rosnie w tempie zastraszajacym Jesli nie masz problemow z matma przemysl jeszcze inzynierie biomedyczna czy inzynierie srodowiska. Bardzo fajne kierunki, wiedza przyrodnicza jak najbardziej przydatna, a absolwentow znacznie mniej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murof Re: matura biochem co potem? IP: *.broker.com.pl 13.10.07, 18:00 Skoro nie wiesz co studiować to może nic nie studiować? Przecież nie każdy musi mieć świstek ukończenia studiów. Pytań były już setki, a ludzie nadal dobierają kierunek do przedmiotu zdawanego na maturze, zamiast robić na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markela Re: matura biochem co potem? IP: *.is.net.pl 15.10.07, 14:20 czyli co ? po maturze do pracy ? ale gdzie ,jakiej ? bez żadnego w sumie zawodu ...zresztą chcę się dalej uczyć ,idąc do LO jest się jeszcze dość młodym czlowiekiem aby móc na 100% określić co się chce studiować .Wybrałam te kierunki bo łatwo się uczę tych przedmiotów - wiadomo że nie mialabym szans np.na matmie ,historia odpada bo wogóle mnie nie interesuje .Język polski też nic ciekawego jak dla mnie ,więc sami widziecie został biochem .Dziękuję za odzew :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;> Re: matura biochem co potem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.07, 18:01 ponoć biotechnologia przyszłościowa ;P może zdrowie publiczne? Odpowiedz Link Zgłoś
elenna19 Re: matura biochem co potem? 13.10.07, 18:09 Wszystko co ma coś wspólnego z medycyną (farmacja, fizjoterapia, ratownictwo, pielęgniarstwo), po za tym oczywiście biologia, chemia, biotechnologia. Jest jeszcze inżynieria biomedyczna. Całkiem spory wybór:) Odpowiedz Link Zgłoś
olciatg Re: matura biochem co potem? 14.10.07, 16:04 Hmm.. jeśli do tego dodasz fizykę to startuj na medycynę ;) ale zgadzam się z poprzednikami, iż najpierw wybiera się kierunek, a później przedmioty, nie na odwrót :/ .. co do chemi i biologii.. cokolwiek!..teraz na prawie każdy kierunek dostaniesz się z każdym przedmiotem.. ja z biologią dostałam się na filologię polską, ponieważ nie lubię historii :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: matura biochem co potem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.07, 18:16 o albo dietetyka czy choćby weterynaria. ;> Odpowiedz Link Zgłoś