Gość: Pawel IP: 89.174.23.* 07.11.07, 19:35 Witam, czy koncząc studia zaoczne piszą to na dyplomie? Bo słyszalem, ze mieli cos takiego wprowadzic...wpis czy byly to studia dzienne czy zaoczne. Jak jest w praktyce? dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ma_ska Re: Studia zaoczne - dyplom IP: 195.75.207.* 08.11.07, 12:13 Jasne ze pisza. Tylko ze teraz to sie chyba nazywa stacjonarne i niestacjonarne (dawne zaoczne) Wlasnie czekam na dyplom - jak dostane to dokladnie ci napisze jak to wyglada:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewaxyz Re: Studia zaoczne - dyplom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.07, 14:42 nie wiem jak jest na prywatnych uczelniach, ale jesli chodzi o panstwowy uniwersytet to nie ma rozroznienia, bo wzory dyplomow sa dokladnie takie same i nie ma zaznaczonego jakie to byly studia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Studia zaoczne - dyplom IP: *.chello.pl 08.11.07, 17:32 Na samym dyplomie nic o tym nie ma (ew. na pieczątce dziekanatu), ale teraz dostaje się też suplement do dyplomu z dokumentacją całości studiów: ich trybem, naszymi ocenami i osiągnięciami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Studia zaoczne - dyplom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.07, 18:35 I pracodawcy bardzo często chcą go zobaczyć a zwłaszcza oceny, języki, osiągnięcia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waw Re: Studia zaoczne - dyplom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 18:56 nie jest wazne w jakim trybie studiujesz, najważniejsze jest doswiadczenie zawodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Studia zaoczne - dyplom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.07, 20:17 To zobacz praca dla tych z doświadczeniem: www.jobpilot.pl/misc/adframe/jobpilot/7d7/2c/10258680.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Id Re: Studia zaoczne - dyplom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.07, 21:57 wyjątek potwierdza regułę w 95% ofert nie pisze, że ktoś musi mieć skończone dzienne, natomiast w 95% pisze, że trzeba mieć doświadczenie które zdobywa się studiując zaocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Studia zaoczne - dyplom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.07, 22:02 Jest różnie, żadna z wielkich firm konsultingowych nie przyjmuje po zaocznych, to jest fakt. Jednak dla większości firm liczy się wcześniejsze doświadczenie, ale przy podobnych kandydatach liczy się dyplom i uczelnia. Pożądanie pracowników po studiach dziennych jest coraz częstsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Id Re: Studia zaoczne - dyplom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.07, 15:35 Ale wydaje mi się, że każdy kto decyduje się na studia zaoczne zdaje sobie sprawę, że na początku swojej kariery nawet nie ma co marzyć o pracy w bardzo dobrej firmie, która będzie bardzo dobrze wynagradzać świeżo upieczonego absolwenta studiów zaocznych. A jeżeli chodzi o prace 3/4 studentów na dziennych to sądze, że masz na myśli okres studiów II stopnia, wtedy to tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Studia zaoczne - dyplom IP: *.chello.pl 08.11.07, 23:32 Nie wiedziałam, że studia zaoczne automatycznie dają praktykę. ;) Wydawało mi się, że to od studenta zależy - na starszych latach jakieś 3/4 studentów dziennych pracuje w zawodzie. Odpowiedz Link Zgłoś