Dodaj do ulubionych

HUNGARYSTYKA- egzaminy!!

IP: *.acn.waw.pl 07.09.03, 10:05
Błagam proszę o wszelkie info. Muszę się koniecznie dowiedzieć jakie są
egzaminy na Hungarystykę na uniwerku, czego się uczyć najwięcej, na co kładą
nacisk na egzaminach i w ogóle wszystkie dobre rady!! Bardzo mi zależy i z
góry dziękuję za pomoc!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: simone Re: HUNGARYSTYKA- egzaminy!! IP: *.acn.waw.pl 17.09.03, 19:24
      nikt nic nie wie??
      • Gość: car. Re: HUNGARYSTYKA- egzaminy!! IP: *.lomianki.sdi.tpnet.pl 19.09.03, 13:31
        nie wiem o jaki uniwerek ci chodzi ale ja zdawalam w tym roku na hungarystyke
        na uw i egzaminy nie wymagaja ZADNEJ wiedzy o wegrzech. skladaja sie z egz.
        centralnego z angielskiego i polskiego. wiec ucz sie tego. wcale nie sa trudne.
        angielski na poziomie FCE, polski troche szerszy niz matura- duzo gramatyki.
        ale w sumie jest tylko 18 miejsc, wiec trzeba byc naprawde dobrym. ja sie nie
        dostalam :)
      • Gość: piroska Re: HUNGARYSTYKA- egzaminy!! IP: *.chello.pl 29.09.03, 03:31
        Studiuje hungarystyke na UW i jest rewelacyjnie.Powinnas sobie kupic testy z
        poprzednich lat.Polski-wazna jest poezja.Angielski-slownictwo(wazne tez to "na
        czasie").powodzenia
    • Gość: StaraLenka Re: HUNGARYSTYKA- egzaminy!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.09.03, 13:51
      Moja znajoma skonczyla hungarystyke na UJ, ale torche potrwa nim ja zlapie i
      spytam o co chodzi... zreszta ona wstepne pisala jakies 6, 7 alt temu i nie
      wiem ile sie dotad zmienilo...

Jesli nie potrzebujesz tych wiadomosci na "juz", to za pare tygodni moge sie
      tu wpisac z nowo uzyskanymi wiadomosciami :-)
    • Gość: Ewa Re: HUNGARYSTYKA- egzaminy!! IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.03, 01:03
      Ja zdawalam w tym roku na UW na ten kierunek.Mialam mozliwosc studiowania
      tam,ale sie nie zdecydowalam-to byla tylko alternatywa:) Jak ktos juz
      wczesniej napisal-centralny polski(to niby ten sam,co na polonistyke,ale nie
      jest taki znowu trudny,wymaga raczej myslenia niz b.konkretnej wiedzy,choc to
      tez jest oczywiscie wazne) i angielski-nietrudny.Wiec na pewno sobie
      poradzisz,3mam kciuki:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka