Dodaj do ulubionych

psychologia uj

IP: *.ds1.agh.edu.pl 28.05.08, 19:51
zamierzam w tym roku zacząc swoj 2 kierunek studiow. i zastanawiam się ktora psycholoiga na UJ jest lepsza- ta na wydziale filozoficznym czy psychologia stosowana? ktorą wybrac? i mam jeszcze jedno pytanie bo nie orientuję sie za bardzo- czy wie ktos moze czy jezeli mial ktos tak jak ja zdawana mature ze wszystkich przedmiotow na poziomie rozszerzonym to czy obowiązuje go dodatkowo pisanie egzaminu wstepnego z jezyka angielskiego?
Obserwuj wątek
    • Gość: zielonycynamon Re: psychologia uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 22:53
      hej

ja tez probuje swoich sil z drugim kierunkiem i tez psychologia stosowana. z
      tego co wiem to tylko liczy sie pol, ang (poziom P) i wybrany przedmiot (poziom
      R). Chyba nie ma zadnych innych wymagan...
      A jak u Ciebie z punktami? ja nie wiem czy skladac w ogole bo bede miec jakies 230..

Pozdrawiam:)
      • Gość: St Re: psychologia uj IP: *.adsl.inetia.pl 31.05.08, 00:42
        We wszystkich rankingach psychologia ogólna jest wyżej od stosowanej. Z tego co wiem to jest też o tyle lepsza, że od 3 roku jest indywidualny plan studiów, a na stosowanej jest sztywny aż do magisterki.
        • Gość: kasia Re: psychologia uj IP: *.ds1.agh.edu.pl 31.05.08, 01:05
          w sumie wychodzi mi 242pkt i nie wiem czy składać, bo jak mam się nie dostać to
          szkoda mi kasy;p:) jeszcze się zastanowię:)
          • Gość: zielonycynamon Re: psychologia uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.08, 10:19
            wlasnie, mi tez szkoda kasy jakby co...
            tam jest ponoc 30 osob na miejsce i prog w zeszłym roku byl jakies 250<sciana>.
            W sumie na zastanowienie mamy niewiele czasu, bo do 4 czerwca, ale nawet
            wczesniej bo trzeba ten list wyslac i chyba nie przyjmuja papierów osobiscie.
            • Gość: kasia Re: psychologia uj IP: *.ds1.agh.edu.pl 31.05.08, 14:33
              mam nadzieje ze przyjmują osobiście;p bo jestem w krakowie na co dzień i nie
              będę na pocztę latać i jeszcze za znaczek płacić;p (takie życie studenta
              oszczędzania nigdy za wiele;p)jak zaniesienie papierów zajęłoby mi pół godziny,
              w sam raz spacerek zrobię od miasteczka żeby odmóżdżyć umysł przed sesja heh:)
              chyba jednak złoże w sumie i tak rodzice pokryją mi te koszty a 65 zł to jeszcze
              nie tragedia a może warto spróbować:) bo w 1 rekrutacji na pewno mi się nie uda,
              a nóż widelec w drugiej się załapię;p
              • Gość: zielonycynamon Re: psychologia uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 09:55
                ja zdecydowalam, ze zloze:)A licze się dostać, wiec Ty mozesz spać spokojnie;)
                Ciekawa jestem czy ten prog 250 to byla pierwsza czy druga rekrutacja:>>>
                A co studiujesz jako pierwszy kierunek? Ja zdrowie publiczne na UJ :)
                Pozdrawiam:)
                • Gość: jeh Re: psychologia uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.08, 19:46
                  hej mam pytanie o zdrowie publiczne - co to za kierunek? szukałam na
                  ten temat ale nie piszą jasno na stronie o czym tak "po chłopsku"
                  jest.. trudno się dostać i jakie przedmioty biorą pod uwage?> a jaka
                  po tym praca? dzieki z góry za odp
                  • Gość: ew. Re: psychologia uj IP: *.ghnet.pl 01.06.08, 20:10
                    w tamtym roku ostateczny próg - 255 pktów, dwa lata temu tez jakoś tak :), raczej więcej niż mniej - a studiuje się całkiem milo, ale nie w sesji ;)
                    • dalville Re: psychologia uj 01.06.08, 22:02
                      255 punktów w pierwszej rekrutacji, później spadło do 250 albo 249.
                      • Gość: zielonycynamon Re: psychologia uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 08:12
                        hej, zdrowie publiczne to ciekawy dosc kierunek, ale generalnie po nim umiesz
                        albo wszystko albo nic. To jest chyba najbardziej interdyscyplinarny kierunek na
                        UJ. Uczysz się: medycyny (na przykład wszystkie choroby i leki), prawa,
                        ekonomii, socjologii, psychologii, zarządzania... ;) Co do pracy to jeśli ktoś
                        jest ambitny i pracuje całe studia nad sobą to spokojnie znajdzie prace-od
                        szpitali, przychodni, przez zawód promotora zdrowia, po rzecznika praw,
                        biostatystyka, epidemiologa czy pracownika firmy farmaceutycznej w ostatecznosci.
                        Ja generalnie wierze, ze mi się uda znaleźć fajną pracę i nie narzekam na
                        studia, ale jestem może w 5% takich ludzi na naszym roku. Generalnie polecam:):)
                        Dodam tylko, że nsaz Instytut znajduje się na Grzegorzeckiem (zajęcia są też w
                        Prokocimiu, na Jagiellońskiej, na Kopernika) jest niestety chyba najgorszym
                        miejscem i najbardziej brzydkim ze wszystkich instytutów UJ :( Dzielimy pare sal
                        wykładowych z ...hotelem i stołówką...

Pozdrawiam wszystkich:)
                        • Gość: lolita Re: psychologia uj IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.08, 16:47
                          zna ktoś tegoroczne progi na psychologie stosowaną?
                        • Gość: lolita Re: psychologia uj IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.08, 16:47
                          *psychologię
                          • Gość: kaja Re: psychologia uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 19:39
                            zdecydowanie polecam ogólną!!!
                            • Gość: ja Re: psychologia uj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.08, 19:55
                              a wie ktoś jaki był w tym roku próg na ogólną?
                              • Gość: lolita Re: psychologia uj IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.08, 20:48
                                to może dla porównania jaki był próg na stosowaną, a jaki na ogólną?
                                • Gość: morgiana Re: psychologia uj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.08, 21:58
                                  zapraszam:

www.offuj.fora.pl/psychologia-psychologia-stosowana,10/
                                  tu można sobie poczytać na temat progów
                                  • Gość: lolita Re: psychologia uj IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.08, 22:59
                                    no niezłe te progi... 494 na ogólną, czyli średnio matura 83%, a na stosowaną
                                    254, czyli średnio 85%...
                        • driss1 Re: psychologia uj 07.04.16, 15:32
                          www.nauka.metodolog.pl/statystyczna-analiza-w-medycynie-warto-ja-umiec-pomoc-statystyczna-analiza-danych/
                          biostatystyka jest ok :) asdawdasds

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka