ewcia_88 06.08.08, 23:44 Czesc. Z jakich ksiazek uczycie sie do matury z fizyki? Ja chcialabym sie uczyc z Zamkoru kurs podstawowy z elementami kursu rozszerzonego. Jak myslicie, czy to wystarczy do fizyki na poziomie rozszerzonym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a_s_p_i_r_y_n_k_a Re: książki do fizyki 07.08.08, 01:16 ja uczylam sie z wsip-u, ale z takich do starej matury jeszcze,to byly takie 4 czesci moj fizyk ich uzywal na zajeciach z balonem na okladce, i z tego co mi akurat w rece wpadlo z chemii, fizyki czy z astronomii, znajdz sobie jakis zbior zadan i cwicz bo im wiecej liczysz tym pozniej jest latwiej i pewniej sie czujesz, ja robilam np zadania z chyli, ale to byl sredni pomysl, roblam tez z mendla, ale tylko troche, on nie jest dobry na poczatek bo zdolowac sie mozna, musisz sama sprawdzic ktore ksiazki beda dla ciebie dobre, bo to samo zagadnienie mozna roznie opisac i czasem latwiej czasem trudniej to zrozumiec, ale to co dobre dla jednego innemu moze nawet zaszkodzic jak sie zrazi, najwazniejsze zeby systematycznie robic zadania i probowac czytac rozne podreczniki, bo urozmaicenie zapobiega nudzie a fizyka potrafi byc czasami tak nudna... Odpowiedz Link Zgłoś
green_sofia Re: książki do fizyki 07.08.08, 20:21 Dlaczego nie zaczynać od mendla? Czemu niby dołujący? Mendel ma banalne zadania, można na nich wyćwiczyć najprostsze schematy, a potem brać się za prawdziwe maturalne zadania. Odpowiedz Link Zgłoś
kandydatka_na_am Re: książki do fizyki 07.08.08, 17:28 Zamkor do teorii wystarczy (niepolecam operonu - ale jak kto lubi), najważniejsze jest rozwiązywanie zadań, więc zaopatrz się jeszcze w jakieś zbiory i arkusze z zeszłych lat. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia_88 Re: książki do fizyki 07.08.08, 20:58 dzieki bardzo zamkor juz mam zbiorki z zadaniami tez juz zakupilam teraz tylko pozostaje sie wziac do nauki :) Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada88 Re: książki do fizyki 11.09.08, 13:11 Polecam repetytorium GREG'a- uczyłam sie z niego miesiąc przed poprawką i zdalam znacznie lepiej niż za 1 razem po rocznym przygotowaniu. __________________________________________________________________ "When I think that I'm over you, I'm overpowered" Odpowiedz Link Zgłoś