Dodaj do ulubionych

Matematyka na UW czy PW

IP: *.gprs.plus.pl 16.09.08, 21:06
Hej, czy ktoś kto studiuje matmę na PW mógłby mi napisać, jakie są perspektywy
pracy po ukończeniu tego kierunku oraz czy są większe niż gdybym ukończyła UW ??
Obserwuj wątek
    • Gość: b Re: Matematyka na UW czy PW IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.08, 21:15
      bez roznicy , i tak skonczysz jako nauczycielka matmy w jakims
      gimnazjum
    • Gość: julcia Re: Matematyka na UW czy PW IP: *.gprs.plus.pl 16.09.08, 23:55
      Poproszę o jakieś bardziej konstruktywne odpowiedzi, o pomysły, dla mnie jest to
      dość oczywiste, że po takich studiach nie trzeba koniecznie iść do pracy w
      szkole (chociaż mi akurat uczenie innych sprawia przyjemność) ale chciałabym
      wybrać jak najlepszą opcję, może za granicą jest więcej ciekawych ofert pracy
      dla absolwentów matematyki UW lub PW ??
      • Gość: agataz Re: Matematyka na UW czy PW IP: *.eastwest.com.pl 17.09.08, 00:03
        nie mam pojęcia. coś mi jednak mówi, że uniwersytet jest dużo
        bardziej teoretyczny.
      • Gość: filip Re: Matematyka na UW czy PW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 02:31
        1. poszukaj w archiwum. tematów co po matmie było już dużo.
        2. dowiedz się może czego się nauczysz na tych studiach. to Ci dużo da.
        3. bez różnicy którą skończysz. oferta pracy dla absolwenta matematyki jest ofertą pracy dla absolwenta matematyki. a jak się już dowiesz, czego uczą na tych studiach, przynajmniej nie będziesz zaczynac wyboru studiów od pracy po nich, tylko może zastanowisz się, czy to w ogóle ma sens.
    • Gość: belial Re: Matematyka na UW czy PW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 07:31
      co do pracy to raczej jest to bez znaczenia, jednak co do prestiżu -
      większy moim zdaniem ma jednak MIMUW, jest starszy od MINIPW, a jego
      historia wiąże się z warszawską szkołą matematyczną, tu studiowało i
      wykładało wielu wybitnych polskich matematyków, a i obecnie wydział
      ten ma bardzo silny skład jeżeli chodzi np. o topologię
      algebraiczną, geometrię algebraiczną itp., zależy co się dla ciebie
      liczy i co cie interesuje, generalnie jednak uniwerek postrzegany
      jest jako bardziej pretiżowy
    • Gość: julcia Re: Matematyka na UW czy PW IP: *.gprs.plus.pl 17.09.08, 12:21
      Przeszukałam archiwum i niestety niczego nie znalazłam na temat tego co lepiej
      skończyć i czy studiując matematykę na PW ma się lepsze perspektywy niż po UW.
      Wciąż mam nadzieję, że trafi na mój post jakiś student PW i coś doradzi, bo
      oczywiście stronę wydziału sobie obejrzałam, ale po samych nazwach przedmiotów
      nie można wnioskować co się pod nimi naprawdę kryje. A wiadomo że przedmiot o
      tej samej nazwie może się okazać w praktyce czymś zupełnie innym na jednej i
      drugiej uczelni. Może ktoś zna jakieś forum studentów matematyki PW ?? Bo mi nie
      udało się znaleźć. Od nich chyba dowiem się najwięcej.
      • Gość: steal Re: Matematyka na UW czy PW IP: *.elpos.net 17.09.08, 12:41
        Grono wydziałowe: grono.net/forum/5462/0/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka