Dodaj do ulubionych

wojsko na wiosne

IP: *.acn.waw.pl 16.11.03, 20:36
Witam,
zastanawiam sie, czy jakbym (czysto hipotetycznie, oczywiscie :-) ) totalnie
posypal sesje i zostalbym "skreslony z listy studentow" po pierwszym
semestrze, to czy wojsko zaatakuje mnie przed przyszlorocznymi egzaminami?
A jesli WKU sie na mnie w tym terminia zasadza, to zna ktos jakas metode
ucieczki (studium policealne, moze jakies prywatne szkoly), ktora by mnie
przechowala do przyszlorocznych egzaminow?
Obserwuj wątek
    • Gość: janek Re: wojsko na wiosne IP: 81.210.119.* 16.11.03, 20:42
      mam ten sam problem, uczyć się nie chce
      ale odroczenie jest na rok, więc do egzaminów chyba da rade
      • Gość: Wieniuszka Re: wojsko na wiosne IP: *.acn.waw.pl 16.11.03, 22:12
        Czy aby na pewno?
        To chyba (z tego co się orientuje) zależy od wydziału. Bo np. polonistyka UW
        nie ma zimowej sesji.
        Ale standardowo jest chyba na pół.
        W sumie nie wiem, jakie mam, bo mi jeszcze nie przysłali... :-)
        • Gość: kuki Re: wojsko na wiosne IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 17.11.03, 12:51
          Skreślenie z listy studentów sprawia, że znika powód, dla którego odroczenie
          zostało udzielone, a wtedy biorą do wojska. Trzeba po semestrze iść do jakieś
          szkoły policealnej, bo inaczej w kamasze.
          • Gość: Wieniuszka Re: wojsko na wiosne IP: *.acn.waw.pl 17.11.03, 17:47
            Taki byl ukryty sens mojego pytania: czy latwo o taka szkole policealna, ktora
            przyjmie czlowieka w srodku roku?
            (sprawa przybiera na aktualnosci, bo haniebnie napisalem dzis kolokwium...)
            • Gość: ja Re: wojsko na wiosne IP: *.w / *.w-s.pl 17.11.03, 18:06
              pytanie: czy wolisz się kisić przez cały rok w jakiejś p* budzie czy chcesz
              poświęcić trochę czasu i pieprzyć wojsko? Jeśli to drugie to do 20.XI masz czas
              żeby wziąść z dziekanatu papierek czy też jakieś podanie i wtedy będziesz na
              wiosne chodził na jakieś wykłady a później 3 tygodnie przeszkolenia wojskowego
              w wakacje. I z głowy. To chyba lepiej niż rok gnicia w czymś co ci nie jest
              potrzebne. A propos brania do woja to prawie (PRAWIE) pewne jest to że wezmą
              cie dopiero w następnym roku.
              • Gość: nitek czy jest ktos kompetentny ? IP: *.icpnet.pl 17.11.03, 18:26
                mozna tak zrobic na pierwszym roku ,pierwszym semestrze ?!? Mnie to tez
                interesuje bo kurwa na informatyce u nas beda ostro udupiali z elektroniki a
                ja po liceum nie kapuje nic z tych kabli !! Niehc ktos kompetentny i pewny
                swojej wiedzy napisze !
                • Gość: ja Re: czy jest ktos kompetentny ? IP: *.w / *.w-s.pl 17.11.03, 22:44
                  no to powiem co wiem: ja mam czas do 20.XI muszę wypełnić jakąś deklaracje, w 2
                  semestrze są wykłady a w wakacje 3 tygodnie w woju i to ci zalicza służbę
                  wojskową - i to jest pewne, jak chcesz szczegółów kopsnij się do swojego
                  dziekanatu
    • patrycjab2609 Re: wojsko na wiosne 16.06.21, 11:04
      Polecam szkołę cosinus, szkoła jest bezpłatna co jest ważne, zajęcia odbywają się w formie zaocznej co daje możliwość połączenia nauki i zdobywaniu zawodu z pracą, w szkole policealnej cosinus jest szeroki wybór kierunków tj kosmetyka( 2 lata), opiekun medyczny (1,5 roku), administracja (2 lata), archiwista (2 lata), we wrześniu otwierają się kolejne nowe kierunki ,między innymi asystentka stomatologiczna, higienistka stomatologiczna, opiekunka dziecięca, podolog, także myśle że każdy znajdzie coś dla siebie :) nauczyciele również przesympatyczni i bezkonfliktowi, co więcej szkoła nie ma ograniczeń wiekowych
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka