Gość: zorro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.09, 23:16 Teraz to sie zaczęła zabawa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zloty.strzal Re: Najtrudniejsze kierunki 27.04.09, 06:49 Gdzie byłeś jak cię nie było, zorro? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inż Re: Najtrudniejsze kierunki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.09, 00:42 Waszym zdaniem matma i fizyka są trudniejsze od budownictwa? Kpina Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Najtrudniejsze kierunki 28.04.09, 16:32 Twoim zdaniem budownictwo nie jest kierunkiem ścisłym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belial Re: Najtrudniejsze kierunki IP: *.aster.pl 28.04.09, 19:59 > Waszym zdaniem matma i fizyka są trudniejsze od budownictwa? Kpina Oczywiście, że matematyka i fizyka są trudniejsze od budownictwa. Kpina to absolwenci budownictwa, zwłaszcza teraz kiedy tego kierunku jest sporo na uczelniach prywatnych. Ci ludzie to kpina... Odpowiedz Link Zgłoś
ecia_pecia Re: Najtrudniejsze kierunki 28.04.09, 11:15 Abstrakcyjna matematyka i teoretyczna fizyka to hardcore. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inż Re: Najtrudniejsze kierunki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.09, 18:48 I dlatego budownictwo jest łatwiejsze?Twoim zdaniem bo ja uważam inaczej. Do Sundry-budownictwo to kierunek techniczny Odpowiedz Link Zgłoś
sundry Re: Najtrudniejsze kierunki 29.04.09, 09:32 Techniczny nie znaczy ścisły? Znaczy matematyki i fizyki na budownictwie nie trzeba umieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belial Re: Najtrudniejsze kierunki IP: *.aster.pl 29.04.09, 22:23 > Techniczny nie znaczy ścisły? Nie, nie znaczy. Znaczy matematyki i fizyki na > budownictwie nie trzeba umieć? trzeba umieć w zakresie dwóch podstawowych działań + i *, wyjątek stanowi 1 rok gdzie trzeba wyjść nieco poza te działania, ale tylko nieco Odpowiedz Link Zgłoś
greenszczecin Re: Najtrudniejsze kierunki 30.04.09, 09:14 > trzeba umieć w zakresie dwóch podstawowych działań + i *, wyjątek stanowi 1 rok > gdzie trzeba wyjść nieco poza te działania, ale tylko nieco + i * - tak samo w informatyce, elektronice i każdym innym inżynierskim kierunku. Jesli chodzi o fizykę to troche sie pogubiles :) Odpowiedz Link Zgłoś
abuk88 Re: Najtrudniejsze kierunki 21.05.09, 10:28 Jesteś conajmniej głupi :-) Na takich kierunkach jak elektronika czy automatyka to całe studia bawisz się w pochodne, całki, laplasy czy obliacze residuum funkcji. Studentem budowlanki nie jestem ale wątpię, by tam umieli żyć bez geometrii. Odpowiedz Link Zgłoś
greenszczecin Re: Najtrudniejsze kierunki 27.05.09, 10:15 Głupie to moze byc to co kryjesz pod czapeczką:-) Ale wracajac do tematu. Matematyki - podkreslam czystem matematyki jest wiecej na budownictwie niz na automatyce. Sprawdz minima programowe dla danych kierunkow - wszystko dostepne w necie. Nie mowie o przedmiotach zawodowych i teoretycznych, w ktorych bez calek,pochodnych,tensorów czy wariacji po prostu nie istniejesz. A w kwestii dzialan +-/* to zauwaz ze calka jakby nie patrzec jest sumowaniem pól:) wszystko mozna sprowadzic do podstawowych dzialan a sama matematyka funkcjonuje na tych 4 podstawowych dzialaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studencik Re: Najtrudniejsze kierunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.09, 18:15 Po roku studiowania matematyki na UWr przeniosłem się na budownictwo na PWr. Teraz jest zdecydowanie łatwiej! Odpowiedz Link Zgłoś
niewiem_niemam I tą prosta prowokacją... 29.04.09, 09:49 Kolejny raz probuje się sklocic towarzystwo :)Watek wisi od dwoch dni a juz udalo sie autorowi zlapac kilku frustratow,ktorzy to pisac beda,ze "to czy tamto jest trudne" badz "studenci tego i tamtego kierunku to kpina":) I co dziubeczki? Jak wam z tym? Fajnie sie uczestniczy w tym polskim piekiełku?:) Odpowiedz Link Zgłoś
zloty.strzal Re: I tą prosta prowokacją... 29.04.09, 23:23 Wychodzi teraz jakich to bystrych mamy studentów, że wszyscy się na to łapią. Ale forum się rozkręca, Agora się cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p_p Re: Najtrudniejsze kierunki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.09, 18:07 Matematyka, fizyka trudniejsze od prawa? Medycyna-zgodze się ale ścisłe?Zakres materiału na prawie jest kilkakrotnie większy niz na kierunkach ścisłych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kada.da Re: Najtrudniejsze kierunki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.09, 20:37 Zgadzam sie że prawo jest trudniejsze od fizyki i matematyki, w szkole nie miałam z tymi przedmiotami problemów a teraz studiuję prawo i powiem wam że jest naprawde ciężko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belial Re: Najtrudniejsze kierunki IP: *.aster.pl 29.04.09, 22:27 > Matematyka, fizyka trudniejsze od prawa? > Medycyna-zgodze się ale ścisłe?Zakres materiału na prawie jest > kilkakrotnie większy niz na kierunkach ścisłych. Jeśli wyznacznikiem trudności ma być ilość materiału do wkucia to najtrudniejsze są medycyna i prawo, jeśli zaś wyznacznikiem ma być poziom zrozumienia problemu i myślenia analitycznego to najtrudniejsze są filozofia, matematyka, fizyka... Odpowiedz Link Zgłoś
pote Re: Najtrudniejsze kierunki 29.04.09, 20:05 Jak ja lubię takie wątki :). Ludziom się chyba nudzi, bo najpierw jest dyskusja na jakiej uczelni jest trudniej, a jak już wiadomo, że na politechnikach to są kłótnie wewnątrzwydziałowe - czy trudniejszy jest mel, czy simr, czy il, czy elka. Albo frustraci, albo pierwszy semestr. Innej opcji nie widzę ;). Pozdrawiam prawników i medycznych, cieszę się, że na politechnice nie muszę zakuwać tyle co Wy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pote Re: Najtrudniejsze kierunki 29.04.09, 20:06 > kłótnie wewnątrzwydziałowe Ehh, międzywydziałowe albo wewnątrzuczelniane. Jakiś chory mix mi powstał ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Najtrudniejsze kierunki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.09, 13:14 Kierunkiem znacznie trudniejszym od budownictwa i matematyki jest architektura i urbanistyka, trudno się dostać, trudno skończyć, całe dnie spędza się na uczelni i do tego sporo te studia kosztują. Mam nadzieje że mój trud na studiach będzie wynagrodzony $$$$$$$$$ :) Natomiast architektura krajobrazu to już pikuś :) Odpowiedz Link Zgłoś
lstiti Re: Najtrudniejsze kierunki 30.04.09, 13:47 Rozumiem, że studiujesz również budownictwo i matematykę stąd wiesz, że architektura jest trudniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Najtrudniejsze kierunki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.09, 22:40 Na matematyke łatwo się dostać, na budownictwo również.Jest mało chętnych więc nie jest ciężko się utrzymać.Poziom matematyki być może jest większy na budownictwie niż na AiU ale na AiU jest rysunek a umiejętność rysowania to kwestia talentu albo się umie albo nie, zajęcia tylko poszerzają tę umiejęctność. Odpowiedz Link Zgłoś
lstiti Re: Najtrudniejsze kierunki 30.04.09, 22:45 pie...sz bez pojęcia o matematyce i budownictwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Najtrudniejsze kierunki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.09, 17:31 Za to Ty studiujesz matematyke, budownictwo i AiU.Budownictwo wskazali jako duzo łatwiejsze od prawa,ścisłych i lekarskiego.A Ty myślałeś że takie te Twoje studia są ciężkie.Ja oprócz matematyki znam podstawowe prawa budownictwa i do tego ten megatrudny rysunek. Odpowiedz Link Zgłoś
lstiti Re: Najtrudniejsze kierunki 01.05.09, 19:33 A Ty > myślałeś że takie te Twoje studia są ciężkie. Zacytuj mnie, w którym miejscu napisałem, że moje studia są ciężkie? Ja oprócz matematyki > znam podstawowe prawa budownictwa i do tego ten megatrudny rysunek. Co to są podstawowe prawa budownictwa? A z tym mega trudnym rysunkiem to nie rób sobie jaj. Jeśli jest on dla Ciebie mega trudny to chyba pomyliłeś kierunki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Najtrudniejsze kierunki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.09, 19:54 Jest megatrudny bo nie można się go 'wyuczyć' jak mechaniki budowli czy matematyki, historii, ekonomii itp. Dla mnie jest on pasją.Żal mi tych pseudo inżynierów z budownictwa, przykro mi że wpędzamy was w kompleksy. Odpowiedz Link Zgłoś
lstiti Re: Najtrudniejsze kierunki 01.05.09, 22:25 Żal > mi tych pseudo inżynierów z budownictwa, przykro mi że wpędzamy was > w kompleksy. Pseudo inżynierów? Ta wypowiedź pokazuje, że to raczej Ty masz jakieś kompleksy. Czyżbyś nie radził sobie z mechaniką? Żelbet stanowi problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex Re: Najtrudniejsze kierunki IP: *.acx.pl 01.05.09, 23:19 Nie wdawaj sie w dyskusje z gląbem. Nie zauwazyles ze polowa tych postow w watku pisana przez jednego kmiotka ktory probuje wyleczyc sie z frustracji? Co wiecej 3/4 glosow w tej sondzie oddane jest przez jedna i ta sama osobe - zapewne tez "kmiotek" z internetdsl - wystarczy ze typek w neostradzie sie rozlaczy i polaczy,bedzie mial przypisane nowe IP i znowu moze oddac glos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Najtrudniejsze kierunki IP: 149.156.67.* 17.05.09, 22:52 Jałowa dyskusja, są ludzie, którzy nigdy nie zrozumieją... Niech ma ten swój najtrudniejszy kierunek. Na matmie nie poradziłby sobie nigdy. Ale muszą być i tacy z łbem z.. żelbetonu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Najtrudniejsze kierunki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.09, 17:33 Uważasz matematyke trudniejszą do żelbetu?haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała ja Re: Najtrudniejsze kierunki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.09, 19:42 Moim zdaniem najtrudniejsze są kierunki typu architektura, ekonomia ponieważ wymagają umysły scisłego i humanistycznego lub artystycznego jednocześnie Odpowiedz Link Zgłoś
niewiem_niemam Re: Najtrudniejsze kierunki 06.05.09, 20:16 architektura nie wymaga umyslu scislego Odpowiedz Link Zgłoś
lstiti Re: Najtrudniejsze kierunki 07.05.09, 07:11 > architektura nie wymaga umyslu scislego Obecnie jeśli na jakichkolwiek studiach trzeba cokolwiek umieć policzyć to już się nazywa, że studia wymagają umysłu ścisłego :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autorzyna Re: Najtrudniejsze kierunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.09, 09:46 jak mowicie o budownictwie na uczelniach prywatnych, gdzie poziom jest b. niski - no to wezcie dajcie spokoj. ale jak "inzynier" chce zarabiac 1500 zl przez 10 lat, bo wszyscy beda sie bali dac mu jakies odpowiedzialniejsze zadanie... architektura a budownictwo... no to zadajcie sobie pytanie, kto moze zrobic cos OD POCZATKU DO KONCA. absolwent ARCHITEKTURY czy absolwent BUDOWNICTWA? tylko blagam, sprawdzcie najpierw opisy kierunkow i zawodow. poza tym budownictwo nie jest zawsze kierunkiem, na ktory latwo sie dostac. bardzo latwo sie dostac na duzo innych kierunkow technicznych, gdzie biora nawet wszystkich badz prawie wszystkich, bo chetnych nie ma :) jesli chodzi o studia medyczne - to zgodze sie, ze sa trudne. nie bez przyczyny tez trwaja dluzej niz inne. lacza sie tez z ogromna odpowiedzialnoscia. prawo trudne... zalezy moze dla kogo. jesli ktos ma chlonny umysl i moze nauczyc sie duzo na pamiec, na pewno beda latwiejsze niz dla kogos innego. moze ten ktos po mat-fiz ma problemy na prawie, bo w szkole byl bardziej nastawiony na rozumienie, niz pamieciowke? matematyka, fizyka, biologia, historia - studia, bedace studiowaniem "czystej nauki", to studia dla prawdziwych pasjonatow. dlatego panuje przekonanie o tym, ze sa bardzo trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
lstiti Re: Najtrudniejsze kierunki 07.05.09, 16:32 > architektura a budownictwo... no to zadajcie sobie pytanie, kto moze zrobic cos > OD POCZATKU DO KONCA. absolwent ARCHITEKTURY czy absolwent BUDOWNICTWA? Co rozumiesz przez zrobienie czegoś od początku do końca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autorzyna Re: Najtrudniejsze kierunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.09, 18:37 powiedzmy zaprojektowanie czegos od poczatku do konca i sprawowanie nadzoru od wykonaniem Odpowiedz Link Zgłoś
lstiti Re: Najtrudniejsze kierunki 07.05.09, 19:09 > powiedzmy zaprojektowanie czegos od poczatku do konca i sprawowanie nadzoru od > wykonaniem No to nadal nie rozumiem. Przecież zarówno architekt jak i konstruktor wykonuje swoją część projektu od początku do końca a następnie sprawuje nadzór autorski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autorzyna Re: Najtrudniejsze kierunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.09, 23:08 ale nie wszedzie bedzie potrzebny architekt - chyba, ze myslisz tylko o budownictwie jako stawianiu budynkow. ale zgodze sie, ze w zdecydowanej wiekszosci tworzenie polega na wzajemnej wspolpracy, a obydwa kierunki sa na swoj sposob trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
lstiti Re: Najtrudniejsze kierunki 07.05.09, 23:39 > ale nie wszedzie bedzie potrzebny architekt Co nie znaczy, że swojej pracy nie wykonuje od początku do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autorzyna Re: Najtrudniejsze kierunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.09, 23:54 no nie, ale jak widzisz mi chodzilo o cos innego :) pozdrowiusie :*:*:* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Re: Najtrudniejsze kierunki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.09, 14:56 Isititi ale filozof z Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: Najtrudniejsze kierunki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.09, 21:31 Dlaczego nikt nie wymienił geodezji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autorzyna Re: Najtrudniejsze kierunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 21:48 to Ty wymien, skoro uwazasz, ze jest trudna:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YYY Re: Najtrudniejsze kierunki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.09, 21:51 Psychologia ... z racji OGROMU materiału. Mam porównanie z ekonomią - bo studiowałam. Dla mnie AE było łatwiejsze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mocko Re: Najtrudniejsze kierunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.09, 23:28 dla mnie Farmacja jest najtrudniejszym kierunkiem, napewno trudniejszym od lekarskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas Re: Najtrudniejsze kierunki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.09, 18:54 Zgadzam sie że farmacja jest trudniejsza, trudne są także kierunki ścisłe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ylony Re: Najtrudniejsze kierunki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.09, 17:47 A więc tak. Medycyna-tylko dla najzdolniejszych, z dobrą pamięciom, matematyka-nigdy nie interesowała mnie ale byłem z niej dobry,to prosta nauka, jedynie co trzeba umieć to wzoru-później podstawić do wzoru,nie zgodze sie że to trudny kierunek,tak samo fizyka. Prawo-podobnie jak medycyna,ponaddto trzeba rozumieć dany materiał. Budownictwo-uznał bym za najtrudniejszy z tych kierunków gdyż jest to kierunek techniczny.Artystyczne są dla utalentowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autorzyna Re: Najtrudniejsze kierunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 20:05 matematyka to podstawianie do wzoru, fizyka tez? tak sie ucza ludzie, ktorzy nie potrafia tego zrozumiec :|:|:| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ylony Re: Najtrudniejsze kierunki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.09, 21:15 Ale to wystarczy by ukończyć matematyke czy fizyke,co jest trudnego w tych kierunkach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autorzyna Re: Najtrudniejsze kierunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.09, 21:41 a studiowales to? bo ja nie, ale i tak wydaje mi sie, ze wzorow w pewnym momencie pojawic sie moze tyle, ze ich wykucie nie tyle nie wystarczy, co moze okazac sie dosc trudne :D:D:D trudnosc moze polegac na tym, ze trzeba sie tym interesowac - bo to studiowanie czystej nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Najtrudniejsze kierunki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.09, 17:45 > trudnosc moze polegac na tym, ze trzeba sie tym interesowac - bo to studiowanie > czystej nauki No prosze,więc dla tych którzy sie interesują jest łatwe?Ogrom materiału(i zrozumienie poszczególnych działów) sprawia że zainteresowani nie zawsze sobie na tym kierunku radzą, ale autorzyna studiuje kierunkowznastwo i wszystko wie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autorzyna Re: Najtrudniejsze kierunki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.09, 20:12 dobrze, poprawiam sie - przede wszystkim na tym polega trudnosc. samochodami tez mozna sie interesowac, a z mechaniki wyleciec ;););) przepraszam, jestem dopiero na II semestrze kierunkoznawstwa :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mega Re: Najtrudniejsze kierunki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.09, 19:43 jak masz IQ powyżej 140 to masz szanse poradzić sobie na ścisłych Odpowiedz Link Zgłoś