Dodaj do ulubionych

WWSIS vs WSIZ Copernicus

09.07.09, 11:06
Witam
Na której z tych uczelni studiować informatykę ??
Są tu może osoby które studiowały lub studiują i mogłyby coś na ten
temat napisać
Pozdawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Lucas WWSIS Horyzont IP: *.pl 30.07.09, 09:43
      mam doswiadczenia zarowno z jedna jak i druga uczelnia. z copernicusa
      przenioslem sie bo ta szkola robila mi wiele problemow. na wwsis jest znacznie
      lepiej, wykladowcy sa bardzo mili. na wwsis pracownie sa lepiej wyposazone.
      • Gość: sprostowanie [...] IP: *.chello.pl 31.05.10, 08:28
        Treść postu jest niedostępna.
        • Gość: deathmanm Re: WWSIS Horyzont IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.07.10, 00:48
          i dodam jeszcze że poprawki płatne są. Co jest już poza prawem. jak jest u mnie to: za egzamin(wykład) - 150zl za ćwiczenia 100zl. Za warunek jedna miesięcznego czesnego. w moim przypadku 435zł. Nauczyciele chociaż z własnej woli robią zerówki ale nie zawsze. Także poślizgnie się noga to już masz 150 or 100zl mniej w biednym studenckim portfelu.
          • Gość: Robak Re: WWSIS Horyzont IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.07.10, 07:53
            Hej!
            Ale dziwy, ktoś się odezwał w tym wątku po tak długim czasie :D

Powiedz mi, czy na WWSIS to, że poprawki są płatne nie prowadzi do sytuacji, że
            wykładowcy NA SIŁĘ uwalają ludzi za nic na pierwszym terminie, żeby wydusić z
            nich kasę na poprawce? W ogóle, jak to wygląda z (nie)zdawalnością na tej
            uczelni - egzaminy są do przeżycia.

Bo jak tylko zobaczyłem ten wpis, to sobie pomyślałem:

"aha!!! Jak jest tysiąc studentów, uwalimy 800 na pierwszym terminie, to wpada
            nam do kieszeni 120.000. Potem połowę z nich przepuszczamy na poprawce, a drugą
            połowę uwalamy. Z tej drugiej połowy 3/4 złoży podanie o warunek - jakieś 300
            osób - to wtedy do kieszeni wpada nam 130.000 zł".

Mam nadzieję, że tak tam nie jest i zdawalność egzaminów jest na normalnym,
            ludzkim poziomie.

• Gość: rafal Re: WWSIS vs WSIZ Copernicus IP: 109.199.3.* 07.02.10, 00:09
      Jesteś na Copernicusie? Warto tam studiować?
      • Gość: ++++ Re: WWSIS vs WSIZ Copernicus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.10, 15:45
        Czasem są wykładowcy, którzy potrafią ,,uwalić" dosłownie 80% studentów, żeby
        zapłacili kasę na egzamin warunkowy, a niektóre dochodzą do 800-1000zł.
        • Gość: Robak Re: WWSIS vs WSIZ Copernicus IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.07.10, 16:08
          JEDEN warunek kosztuje do 1000zł?!!!!!!!!!!!!!
        • onasik Re: WWSIS vs WSIZ Copernicus 24.05.11, 13:03
          A na polibudzie jak jest? Uwalają jak leci tylko, żeby płacić im kase. Opanujcie się!
          • Gość: irf Re: WWSIS vs WSIZ Copernicus IP: *.t3.ds.pwr.wroc.pl 24.05.11, 15:34
            Tak uwalają tylko że powtarzanie kursu kosztuje około 100zł.
            • Gość: gość Re: WWSIS vs WSIZ Copernicus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.11, 18:25
              Ludzie 100zł za jeden warunek to nie jest jakiś koszmar. Na studiach prawniczych jeden warunek kosztuje 1500zł! A na medycynie warunki są jeszcze droższe (dlatego, że jakby podliczyć koszt 1 roku na dziennej medycynie, to 1 rok studiów kosztuje 21 tysięcy zł, więc warunki są dużo droższe)
    • Gość: Pokrzywdzony Re: WWSIS vs WSIZ Copernicus IP: *.147.83.74.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 28.07.11, 19:04
      Studiowałem na WWSIS 4 lata. Byłem jedną z grubej większości osób, które kompletnie nic nie robiąc były przepychane z semestru na semestr i nie każdy z nas miał piękne oczy. Za to każdy musiał im płacić taką samą kwotę. Kiedy przyszło co do czego okazało się, że jest problem ze zbyt wielką liczbą niezaliczonych przedmiotów i skreślili mnie z listy studentów.

Ale na tym nie koniec. Odwołałem się od tej decyzji i przyjęli mnie z powrotem dalej dojąc kasę, jednak po upływie niecałego semestru zrezygnowałem. Popełniłem przy tym błąd bo po prostu przestałem tam chodzić nie wybierając papierów.

Pomimo tego, że nie uczęszczałem na zajęcia przez, uwaga, prawie rok czasu trzymali mnie na listach i po tym czasie otrzymałem pismo od ich adwokata, że mam zapłacić szkole ok 3500zł lub zakłada sprawę w sądzie. Napisałem odwołanie i zmniejszyli mi kwotę do prawie 2200 za cały semestr (opłata 50% tytułem powtarzania semestru), w którym de facto nie było mnie ani razu na ni jednych zajęciach co łatwo sprawdzić, oraz za jakieś dwa miesiące z lat wcześniejszych których ich zdaniem nie zapłaciłem (kolejny absurd bo w tej szkole wystarczyło, że moment spóźniłeś się z płatnością już byłeś wzywany do dziekanatu, wystarczył dzień zwłoki i naliczana była kara 20zł, nie wspominając o tym, że nie dawali żyć póki się nie zapłaciło). Niestety przeprowadzając się wiele razy straciłem kwity i nie miałem jak udowodnić swoich racji.

A wszystko skończyło się ostatnio tak, że podali mnie do sądu i oczywiście wygrali. Wyrok zapadł zaocznie, nawet go nie otrzymałem i nie mogłem się do niego ustosunkować. Otrzymałem po jakimś czasie za to pismo od komornika z wezwaniem do zapłaty prawie 4000zł, czyli prawie 2 razy tyle ile chcieli ode mnie wyłudzić na początku. Nie mam już sił walczyć z nimi. Szary człowiek nie wygra ze zgrają adwokatów a jeszcze się na to grubo wykosztuje.

Jestem pewien, że nie jestem odosobnionym przypadkiem bo osób takich jak ja było tam naprawdę wiele. Ile z nich udało im się w ten sposób wydoić.. nie chcę nawet myśleć.

Pozdrawiam i życzę omijania szerokim łukiem tej pseudo-uczelni.
      • jarkoni.de Re: WWSIS vs WSIZ Copernicus 28.07.11, 20:10
        Niestety nie tylko Ty, dobrze że o tym opowiedziałeś, chłopaki pewnie dołączoną do wniosku o zamknięcie:

forum.gazeta.pl/forum/w,245,124409151,,opinie_o_Wwsis_kier_inf_wniosek_o_zamkniecie.html?v=2
        • Gość: Derko Re: WWSIS vs WSIZ Copernicus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.17, 09:23
          Witam, w czerwcu 2015 roku zrezygnowałem ze studiów na wrocławskiej prywatnej "uczelni" WWSIS Wyższa Szkoła Informatyki Stosowanej, widziałem jeden temat na forum w tej sprawie i dopisuje się do tego w pełni, wyzyskują tylko pieniądze, przechodząc do sedna. Według umowy czesne rozłożone na miesięczne raty miało być płacone do 10 każdego miesiąca, przez cały okres studiowania płaciłem czesne w terminie, ale rozwiązałem umowę dzień po terminie zapłaty i pani w dziekanacie powiedziała, że muszę uiścić opłatę, ponieważ był zdaje się 11 czerwca, zapytałem sfrustrowany jak, to załatwić, poleciła napisać podanie do pani kanclerz o anulowanie zapłaty, tak też zrobiłem i zaniosłem osobiście, zostało przyjęte. Może błędem było zostawienie tak sprawy, ponieważ adwokat uczelni (co ciekawe o tym samym nazwisku co pani kanclerz i rektor, zdaję się firma rodzinna) napisała do mnie wezwanie do zapłaty czesnego razem z ustawowymi odsetkami. Nie chcę tego płacić, ponieważ już nie uczęszczałem na zajęcia od dłuższego czasu, jedyną winą było spóźnienie się z rozwiązaniem umowy o 1 dzień. Omijać szerokim, łukiem naciąganie kasy i tyle.
    • caleb1111 WWSIS 26.08.11, 00:52
      najlepiej będzie jak opiszesz swój problem do właściwych dwóch organów kontrolujących którzynie pozostawią sprawy bez odpowiedzi:

Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego
      ul. Wspólna 1/3
      00-529 Warszawa

Państwowa Komisja Akredytacyjna
      ul. Żurawia 32/34
      00-515 Waszawa
    • Gość: hahahah Re: WWSIS vs WSIZ Copernicus IP: *.adsl.inetia.pl 15.01.12, 11:42
      Głupota niektórych aż poraża:
      Masz umowe ? Więc płacisz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka