inab 02.05.07, 22:07 Czy ktoś zna / stosował ten preparat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosia_111 Re: eye q 08.05.07, 14:39 Podaje eye q synkowi od dziesięciu dni poleciła go nam nasza pani neurolog przez trzy miesiące mamy podawać trzy razy po 5ml,potem przez nastepne trzy 5ml na dobę. Nasz problem to opózniona mowa i nadpobudliwość psycho-ruchowa,jak narazie nie widzą zmian ale to dopiero początek. Odpowiedz Link Zgłoś
mag333 Re: eye q 18.06.07, 12:50 nam zaleciła pani neurolog w piątek , dziś poniedziałek, właśnie zamówiłam w aptece, będę informować o wynikach na moim forum "zespół łamliwego chromosomu x" podobno to bardzo dobry lek..... zobaczymy pozdrawiam mamawojtusia Odpowiedz Link Zgłoś
mzdzieborska Re: eye q 26.06.07, 19:12 Ja uważam,że ten preparat jest drogi w stosunku do porównywalnych i dosyć tanich takch jak Galomega Formuła IQ (150 kapsułek za ok.30 PLN)lub Galomega. Ta pierwsza jest skierowana konkretnie do dzieci i młodzieży z adhd. Ja stosowałam ( i stosuję) jedną i drugą (obecnie z formułą IQ) stosuję też preparat adhd*2 (też zawiera omegę-3) i można powiedzieć o dużych postępach w zachowaniu jakie nastąpiły przez ponad 7 miesięcy ich stosowania. Syn jest mniej drażliwy,mniej skłonny do bitki,na zajęciach u logopedy lepiej się koncentruje. Odpowiedz Link Zgłoś
ilelito Re: eye q 15.07.07, 11:09 To tzw. suplement diety. Zawiera kwasy tłuszczowe Omega3, któte są obecnie uważane za obiecujący element UZUPEŁNIAJĄCY w terapii ADHD. Podkresślam, że nie powinny być stosowane zamiast podstawowych form terapii (tj. psychoterapia, psychoedukacja i farmakoterapia), tylko jako uzupełnienie. Przy okazji zapraszam do kontaktu z Polskim Towarzystwem ADHD! Nasza strona internetowa to www.ptadhd.pl Z pozdrowieniami! Ilona Lelito Prezes Polskiego Towarzystwa ADHD tel.12/251 49 24 , www.ptadhd.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mp1203 Re: eye q 01.08.07, 20:50 Stosowalam Eye q u 4-letniego synka od wrzesnia 2006 do ok kwietnia-maja 2007, na poczatku 1 lyzeczka 3x dziennie , po trzech mieisacach po 1 lyzeczzce 1 x dziennie. Jednoczesnie zaczelam wizyty u pani psycholog. Moge powiedziec ze wszyscy dookola (roddzina,znajomi) widza poprawe. Misiu byl mniej agresywny, dluzej potrafil sie zabawic i skupic. jednak w trakcie (przedszkole) zaczely sie liczne choroby drog oddechowych, a ja popelnilam blad prowadzac dziecko do zwyklej panswtowej przychodni gdzie probowali nieskutecznie leczyc go antybiotykami. (jeden za drugim a on na nie zwykle niereagowal). Dlatego odstawilam Eye Q zeby organizm nie byl faszerowany ciagle jakimis lekami. dzieckiem zajal sie otolaryngolog i troche alergolog, sytuacja sie ustabilizowala (zobaczymy od wrzesnia). I znowu wroce do Eye Q Natomiast pani psycholog powiedziala ze nie musze juz do niej chodzic,jak bede miala pytania moge dzwonic. A ja liczylam na jakas stala terapie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ilelito alergie w przedszkolu 19.08.07, 12:41 Małym alregikom bywa ciężko w przedszkolu, za dużo alergenów dookoła. Często na szczęście stan zdrowia sie poprwawia w szkole, gdzie nie ma tylu pluszaków, dywanów, itp. Przynajmniej u nas tak było. Co do Eye Q i podobne suplementy (Galomego, Kidabion) to nie jest tak naprawdę lek. Składa się z tłuszczów rybich i porównałabym go raczej do preparatów typu zioła (oczywiście mówiąc bardzo ogólnie!). Teoretycnzie nie powinno więc być przeciwskazań do stosowania z lekami - chyba, że lekarz uznał inaczej. Pozdrawiam i trzymam kciuki za zmniejszenie infekcji w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
strzyga_ja Re: eye q 16.12.07, 14:34 Stosowalam Eye q u swoich ok 6 miesiecy i szczerze nie zauwazylam wogole poprawy ani w zacowaniu ani w nauce.Zyczę powodzenia i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś