Dodaj do ulubionych

Szukam pracy w Islandii

05.01.07, 00:20
Witam szukam pracy w islandii,strasznie pociaga mnie ten kraj.Jestem 24 letnim
chlopakiem,mam wyksztalcenie srednie techniczne(w sumie skonczone dwie szkoly
budowlane) i w miare komunikatywna znajomosc jezyka angielskiego(jakis
czasspedzilem w USA).Moze ktos na tym forum bedzie potrafil mi pomoc.Z gory
dziekuje za jakie kolwiek info co gdzie i jak mozna sie do tego zabrac.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • lakris Re: Szukam pracy w Islandii 05.01.07, 12:13
      musial bys przyjechac i poszukac cos na wlasna reke albo poszukac firmy budowlane przez intrnet al eoni
      zazwyczaj chca osoby znajdujace sie juz tu na miejscu.
      • medevacs Re: Szukam pracy w Islandii 19.02.07, 23:12
        Niektorzy to sa nieporadni tak, ze az glowa boli, a zdrugiej stroni inni w zaden sposob nie chca pomagac. Ja ryje w intercie, polsko - ale i angielskojezycznym rowniez za stronami o Islandii chyba od miesiaca non-stop. Moje porady na koniec, teraz mala historia. Szukam pracy na Islandii ale raczej chcialbym cos niefizycznego, ochote do pracy mam ale raczej ze mnie slabeusz, wiec po co mam udawac, ze dam rade jak wiem, ze nie dam ;) w kazdym razie, kilkoro moich znajomych pracowalo w zeszlym roku w wakacje w hotelu. Pytalem znajomego jak ta prace znalazl, domyslam sie ze przez internet ale jak mniej wiecej czy po prostu szukal pod haslem job iceland czy moze przez jakas agencje posrednictwa czy przez jakies strony z ogloszeniami. A on mi odpowiedzial "chyba nie musze Ci uczyc jak uzywac google". Nie ma to jak mily kolega. Nie wiem dlaczego polacy sa wobec siebie tacy zawistni, nie pytalem go konkretnie o ten jego hotel i konkretnie ta jego prace - nie mialem zamiaru go wysiudac. No ale widac jacy koledzy potrafia byc mili.
        Ja ze swojej strony, do poczytania o Islandii polecam iceland.pl i forum tam dostepne. Co do stron z praca ciezko mi sie wypowiedziec bo sam jeszcze nic konkretnego nie znalazlem, wiec nie moge nic polecic. Moge jedynie zasugerowac zarejestrowanie sie na voot.is , jest wersja strony po polsku, firma ma biuro tez w polsce i mowia po polsku. Do mnie juz dwa razy dzwonili z ofertami (pomocnik na budowie i pracownika jakiegos warsztatu + tlumacz ang-pl). Odmowilem bo nie doczytali iz nadal studiuje i interesuje mnie praca od lipca, a oni chcieli juz zaraz - w sensie, ze dzwonili w srode i chcieli juz od niedzieli.

pozdrawiam i zycze powodzenia w szukaniu pracy!
        • madziula201 Re: Szukam pracy w Islandii 08.09.07, 18:12
          Otoz to,nieporadnosc.Napisze na wlasnym przykladzie.W google wpisalam wszelkie
          hotele i pokoje dla gosci.Tam trzeba poszukac adresow mailowych i powysylac
          swoje oferty bezposrednio do hotelu.Ja w ten sposob dostalam 3 oferty od
          zaraz.Nie jest to trudne.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka