petr82 22.01.07, 10:19 Kochani jakie powinienem połozyć założenia przy parkiecie na jego połozenie + klej + lakier? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cyni Re: Parkiet 23.01.07, 08:31 Chodzi mi o założenia cenowe parkiet+robocizna już mam chcę poznać dodatkowe koszta. (kleje, lakier) Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Parkiet 23.01.07, 10:23 No to nic nie masz i jakoś to dziwnie liczysz. Wybierasz parkiet więc znasz jego cenę. Potem wykonawca podaje ci koszt ułozenia m2 z wliczonymi kosztami materiałów, które ty wybierasz lub on ci doradza. Parkieciarz zawsze podaje cenę kopleksowej usługi, nie znam kogoś kto by się chciał bawić w wybór klejów i lakierów nie znając się na tym. Podaje się warunki brzegowe i dostaje się kompleksową ofertę... Odpowiedz Link Zgłoś
cyni Re: Parkiet 23.01.07, 11:19 Czyli jak w ofercie otrzymałem informację że za ułozenie m kw zapłacę 60 zł to prawdopodobnie poza robocizną mam w tym ujęte materiały... Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: Parkiet 23.01.07, 12:51 Raczej tak. Wykonawca powinien cię poinformować jaki rodzaj klejów i lakieru zastosuje i dlaczego wlaśnie ten.. A tak swoją droga 60 zł to jakaś kosmiczna cena. Ja 1,5 roku temu przerabialem salon i układalem klepkę debową o ponadwymiarowych rozmiarach. Zapłaciłem ok. 35 zł/m2 i nie był to najtańszy parkieciarz, układanie musialem zamawiać pól roku wcześniej... Odpowiedz Link Zgłoś
lajlah Re: Parkiet 23.01.07, 13:14 Ja płaciłam dwa lata temu 40 zł/m2 za ułożenie, czekałam 2 m-ce na parkieciarza, ale ułożył pięknie. W tym roku układam w pomieszczeniach na piętrze i fachman chce już 45 zeta za metr:( Odpowiedz Link Zgłoś
cyni Re: Parkiet 23.01.07, 13:25 Dziękuje ważna informacja tym bardziej że będzie układał tego 170 m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajlah Re: Parkiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 13:42 Sporo, możesz ponegocjować cenę. Tylko najpierw spytaj o cenę, a potem powiedz jaki metraż, napewno coś opuści przy takiej ilości. Odpowiedz Link Zgłoś