Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Sosnowa Polana

IP: 217.153.131.* 30.08.07, 16:07
    Witam wszystkich, czy ktos slyszal moze o inwestycji mieszkaniowej
    Sosnowa polana? www.sosnowapolana.pl, lub o developerze, ktory tym
    sie zajmuje? Dziekuje z gory za odpowiedzi.
    Obserwuj wątek
      • Gość: sąsiad Re: Sosnowa Polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.07, 21:45
        sprawdź ten link, budowa tego osiedla to wielka niewiadoma...

www.linia.com.pl/public/article.php?1-12625-0
        • awek1960 Re: Sosnowa Polana 12.02.08, 20:01
          To ciekawe, mieszkam w okolicy i też ich sprawdzałem. To co robią
          jest zgodne z warunkami zabudowy. Ten gość z gazety musi ich za coś
          wyjątkowo nielubić albo kompletnie nie orientuje sie w temacie.
          Jak to mówią zawsze się znajdzie życzliwy.100 osób to znaczy że
          każda rodzina będzie min. 4 osobowa, a samochodami będą jeździć
          nieletni.
          • stevenexpert Re: Sosnowa Polana 19.12.08, 00:23
            WITAM,
            Proszę zdjąć kolorowe okularki i przyjrzeć się technologii budowania oraz całemu
            procesowi inwestycyjnemu który trwa niemal trzy lata, następne trzy latka
            obiekciki remontujemy a nastepne dwa mieszkamy...
            Proszę nie pisać życzliwy, ale raczej obiektywny...
            Pozdrawiam serdecznie a jak się buduje 5 latek to nie może być..../.
            W razie zapytań służę fachową pomocą, odbiory inwest.501 814 849.
      • Gość: kasia Re: Sosnowa Polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.08, 19:55
        witam serdecznie, czy zdobyl Pan jakies informacje? przymierzamy sie
        do kupna mieszkania wlasnie tam, ale chcielibysmy sie upewnic, ze
        wszystko jest ok
        • Gość: gp Re: Sosnowa Polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 13:13
          Również jestem zainteresowana osiedlem sosnowa polana. Natomiast zmroził mnie
          ten artykuł, biorąc pod uwagę nakaz rozbiórki wydany na budynek od 5 lat
          zamieszkały w Warszawie pod skocznią. Okazało się że developer wybudował
          budynek mieszkalny za duży, za blisko sąsiednich działek i niezgodny z planem
          miejscowym i po 5 latach ktoś się tego dopatrzył i obecnie brana jest pod uwagę
          rozbiórka tego budynku - pisała o tym Wyborcza. Mam nadzieję że ta historia w
          tym przypadku się nie powtórzy. A i jeszcze przeglądając Studium uwarunkowań dla
          Warszawy i okolic - w tym miejscu przewidziane są tereny w 60% zazielenione - ta
          działka raczej po wybudowaniu budynków nie będzie w takim procencie zazieleniona
          - kolejna zagadka
          • Gość: ostrożny Re: Sosnowa Polana IP: *.aster.pl 13.02.08, 23:09
            Ale jak ich sprawdziłeś? Twierdzisz że ktoś z gazety jest
            nieżyczliwy ale to fakt że nikt nic nie wie o tym developerze.W
            internecie podane było że oddanie budynków będzie w sierpniu, a
            teraz okazuje się że w grudniu, a na budowie raczej średni postęp
            widać...chyba lepiej wybrać sprawdzoną firmę.
          • Gość: oplop Re: Sosnowa Polana IP: *.cust.tele2.pl 26.06.08, 21:37
            Studium zostało przyjęte uchwałą Rady m.st. Warszawy nr
            LXXXII/2746/2006 z dn. 10 października 2006 r.
            Może decyzja o warunkach zabudowy została wydana przed uchwaleniem
            studium?
        • Gość: Mieszkaniec Re: Sosnowa Polana IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.09.11, 20:47
          Jezeli chodzi o ta przy Rozszerzonej to odradzam! Same PROBLRMY
      • Gość: kp Re: Sosnowa Polana IP: *.aster.pl 09.03.08, 13:05
        ...i taka ciekawostka. Wczoraj pojechałam na budowę i patrzę a tam
        otwory okienne nie są takie jak w projekcie który dostałam w biurze
        oaza development i wychodzi na to że w salonie i jadalni będzie
        zwykłe okno a miało być do samej podłogi. Na budowie nikt nic nie
        wie bo generalnie mało się tam dzieje...generalnie jestem na nie i
        rezygnuje bo może być tylko gorzej.
        • Gość: Piotr Re: Sosnowa Polana IP: *.aster.pl 09.03.08, 14:38
          Witam
          To normalne, każdy folder developera zawiera niedomówienia i jest
          podkoloryzowany. W warszawie powstalo osiedle Wilanow PArk, na
          folderze widoczne są drewniane okiennice, ale w rzeczywistości są
          tylko zwykle okna, pomijam, że nie zgadzaja sie balkony itp. Ale
          czego niema w umowie, tego moze nie być i w budynku.
          Pozdrawiam
          Piotr

• Gość: kp Re: Sosnowa Polana IP: *.aster.pl 12.03.08, 21:05
            ...jakoś spokojnie o tym mówisz... okennice to detal na elewacji
            (czyli względy estetyczne), a mniejsze okno (jak to ma miejsce w
            sosnowej polanie) = mniej światła dziennego w mieszkaniu -
            zwłaszacza jeśli mówmy o salonie w kórym bedą tylko małe okna. Jak
            dla mnie, a wierz mi że pracuje w branży budowlanej to znaczy
            INWESTOR SZUKAJĄCY OSZCZEDNOŚCI duże okono jest droższe od okna
            małego. Całe szczęście że to akurat widać, nie chcę się zastanawiać
            na ilu rzeczach których nie widać taki inwetor może oszczędzać -
            izolacje, grzejniki, pokrycie dachowe, rynny itp. opis stanardów
            pozostawia pole manewru nie są podani np: producenci, a najbardziej
            mnie martwi fakt, że oszczędność dotyczy również zatrudnianej ekipy
            wykonujacej budnki...szkoda gadać.
            pozdrawiam
            karolina
            • Gość: Oaza Development Re: Sosnowa Polana IP: *.subscribers.sferia.net 22.06.09, 21:01
              WYJAŚNIENIE
              W stosunku do komputerowej wizualizacji w rzeczywistości mniejsze jest jedno
              okno - w sypialni. Okna w salonie i jadalni są takie same jak na wizualizacji.
        • stevenexpert Re: Sosnowa Polana 19.12.08, 00:29
          Masz rację , gdy pięć latek budujemy, może coś wyybudujemy.
          Tematowi i technologii wykonania wypadałoby się przyjrzeć jeszcze przed
          wyłożeniem pieniędzy,gdyż po fakcie może być pozamiatane.
          Specjalista techniczny i budowlany, kontakt 501 814 849.
          • Gość: Oaza Development Re: Sosnowa Polana IP: *.subscribers.sferia.net 22.06.09, 20:59
            WYJAŚNIENIE
            Realizacja inwestycji trwa niecałe 3 lata. Przesunięcie pierwotnego terminu
            oddania do użytkowania nie jest związane z oszczędnościami ani kłopotami w
            procesie budowlanym, ale przeciągającymi się terminami uzyskiwania
            poszczególnych pozwoleń od urzędów i instytucji.
          • Gość: Oaza Development Re: Sosnowa Polana IP: *.subscribers.sferia.net 22.06.09, 21:08
            Widzimy, że Pan Ekspert znalazł sobie sposób na darmową reklamę. Rozumiemy,
            każdy chce zarobić. Choć o jakości usług Pana Eksperta najlepiej świadczy chyba
            fakt, że ma czas na przesiadywanie na forach internetowych... czyżby na biurku
            nie zalegały sterty zleceń??? A może to my mamy coś zlecić, żeby Pan Ekspert
            przestał nierzetelnie informować o naszej inwestycji?
        • Gość: Oaza Development Re: Sosnowa Polana IP: *.subscribers.sferia.net 22.06.09, 20:55
          WYJAŚNIENIE
          W stosunku do komputerowej wizualizacji w rzeczywistości mniejsze jest jedno
          okno - w sypialni. Okna w salonie i jadalni są takie same jak na wizualizacji.
      • stevenexpert Re: Sosnowa Polana 19.12.08, 00:14
        Słyszałem o tej Inwestycji, lokalizacja to Warszawa-Radość ul. Rozszerzona od
        Izbickiej. Ładna koncepcja projektu architektonicznego.
        Gen. Wykonawca to Technika i Budownictwo Sp.z o.o. z W-wy.
        Technologia i jakość wykonywania robót,sposób gospodarczy XIX wiek.
        Nie da się tego opisać słowami, trzeba to zobaczyć i ocenić...
        Mówiąc oględnie, bardzo wysoka cena produktu w zamian za niską jakość.
        Oczami Experta budowlanego _ 30%ceny. Kontakt 501 814 849.
        Pozdrawiam, SC.
        • Gość: Radościanka Re: Sosnowa Polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 14:18
          Cała inwestycja to wieeeelka zagadka dla Radościan. Ten teren od zawsze był przeznaczony pod zabudowę jednorodzinną niską - jak zresztą większość działek w tej okolicy. To nie jest nieznaczna zmiana w planowaniu: standard życia mieszkańców sąsiednich domów spada o 50% - nie tylko przez ilość samochodów, których przybędzie np na Izbickiej, ale najgorsza jest kwestia szamba - czy zdajecie sobie sprawę z tego, ile beczek DZIENNIE będzie odwiedzać osiedle? Minimum dwie. Kanalizacja co prawda buduje się właśnie na Izbickiej, ale ten etap zakończy się na ul. Olchy - a co dalej? Czy naprawdę za tak duże pieniądze chcecie mieć aromat głębokiej wsi w domu?
          I jeszcze jedna ciekawostka: nasza znajoma jest właścicielką działki przy ul. Izbickiej, "osłania" osiedle od Izbickiej, plecami dotyka do Drwali. Do rozpoczęcia inwestycji mogła postawić na działce dom lub nawet budynek usługowy. A co teraz? W jakiś dziwny sposób naniesiono zmianę - z budowlanej pustej uzyskała status zieleni miejskiej (tak, zgadza się: zieleń miejska w otulinie Parku Krajobrazowego, gdzie 99% mieszkańców ma swoją własną zieleń i park pod domem), a deweloper zapewnia inwestorów, że na tej działce ma zamiar osobiście posadzić 100 drzew :) No prawdziwy zuch! Pewnie w ramach czynu społecznego... Myślę, że za całą sprawą stoi jakiś "sympatyczny" urzędnik z Wawra i duuuże pieniądze. Innej opcji nie widzę.
          Pozdrawiam
          • Gość: Oaza Development Re: Sosnowa Polana IP: *.subscribers.sferia.net 22.06.09, 21:20
            Złość piękności szkodzi...
            - Jeżeli chodzi o kanalizację - osiedle będzie do niej podłączone, lecz nie od
            strony ulicy Izbickiej, ale Drwali. Został wybudowany kolektor MPWiK w osi
            drogi, kanalizacja jest prowadzona w kierunku ulicy Patriotów. Proszę się więc
            nie martwić o problemy z usuwaniem nieczystości.
            - Ruch na ulicy Izbickiej - na osiedlu są 24 mieszkania. Zakładając nawet, że na
            każde przypadną 2 samochody, to jeszcze daleko do 100... rozumiemy że w nerwach,
            każdy może się pomylić w rachunkach.
            - Obniżenie standardu życia dotychczasowych mieszkańców w wyniku inwestycji -
            proszę nie obrażać osób, które zamierzają mieszkać na osiedlu.
            - Wysokość budynków - niczym się nie różni od wielu domów w bezpośredniej okolicy.

• Gość: Oaza Development Re: Sosnowa Polana IP: *.subscribers.sferia.net 22.06.09, 21:25
            ... I jeszcze kwestia działki obok. Czyżby Pani Radościanka liczyła na jakąś
            prowizję... Na tej działce jest kilkanaście sosen - wycięcie każdej z nich
            kosztowałoby od 50.000 zł do 100.000 zł według stawek Urzędu Ochrony Środowiska.
            Między innymi dlatego nie kupiłem tej działki, gdy mi to proponował agent
            reprezentujący właściciela. A może to Pani działka? Wówczas szczerze współczujemy.
          • Gość: kupujący Re: Sosnowa Polana IP: *.home.aster.pl 26.08.10, 21:35
            Ten deweloper to właściciel hotelu "MD" nad zalewem zegrzyńskim stary wyjadacz i
            oczywiście za tym stoi nie jeden urzędnik to wszystko załatwiał Pan Sławek J.
            były pracownik Dom Development cała inwestycyjna to przekręt nawet porządnej
            kotłowni nie mają.
        • Gość: Oaza Development Re: Sosnowa Polana IP: *.subscribers.sferia.net 22.06.09, 21:05
          Widzimy, że Pan Ekspert znalazł sobie sposób na darmową reklamę. Rozumiemy,
          każdy chce zarobić. Choć o jakości usług Pana Eksperta najlepiej świadczy chyba
          fakt, że ma czas na przesiadywanie na forach internetowych... czyżby na biurku
          nie zalegały sterty zleceń???
          • Gość: Oaza Development Re: Sosnowa Polana IP: *.subscribers.sferia.net 22.06.09, 21:10
            ... A może to my mamy coś zlecić, żeby Pan Ekspert przestał nierzetelnie
            informować o naszej inwestycji?
      • Gość: kupująca Re: Sosnowa Polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.09, 23:56
        najbardziej podejrzani developerzy to tacy, którzy od razu wykładają
        dużą kasę. rozmawiałam z właścicielem, byłam w biurze, oglądałam
        apartamenty... drogo, ale o jakich oszczędnościach mówicie??
        zdajecie sobie sprawę z tego co wymyślacie? i co to za jakieś numery
        telefonów do specjalistów. może są ludzie, których zwyczajnie nie
        stać na taką chatę. zostało tylko kilka apartamentów. sprzedają sie
        powoli, ale nie przez niską jakość, tylko niewielu klientów, których
        w ogóle stać na rozmowę o takiej lokalizacji. i te małe okna, jak
        chcecie duże, to kupcie lofty... zupełnie od rzeczy komentarze!!!
        • Gość: Radościanka Re: Sosnowa Polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 17:46
          >>sprzedają sie powoli, ale nie przez niską jakość,
          >>tylko niewielu klientów, których
          >>w ogóle stać na rozmowę o takiej lokalizacji

???!!! Oczywiście :) Chociaż kocham Radość całym sercem, nie kupię za taką cenę MIESZKANIA w tak pięknym miejscu... Z całym szacunkiem do "kupującej" (wydaje mi się, że pierwszej i ostatniej... chyba, że ceny spadną o połowę), za tę samą cenę wolałabym kupić loft na Saskiej Kępie. Pozdrawiam.
          • Gość: Oaza Development Re: Sosnowa Polana IP: *.subscribers.sferia.net 22.06.09, 21:35
            Każdy ma prawo do wolnego wyboru, chociaż wybór Pani Radościanki nieco nas
            dziwi- głównie z uwagi na wrażliwość na ruch samochodowy i bezpośrednie
            sąsiedztwo...
            A co do spadku cen o połowę - obawiamy się, że taka tendencja mogłaby się odbić
            niekorzystnie również na wartości Pani rezydencji... i co wtedy z tym wymarzonym
            loftem na Saskiej Kępie?
            • marry_sz Re: Sosnowa Polana 07.10.09, 23:28
              Oglądałam Sosonową Polanę. Piekne, eleganckie osidle. Położenie
              niesamowite (starodrzew), apartamenty przestrzenne i pełne światła.
              Cena umiarkowana, standard kosztuje - zawsze tak było. Nie wiwm nad
              czym wasza debata, kupując mieszaknie w tej okolicy masz pewność
              ciszy, spokoju i ćwierkania ptaków. A TO WARTE JEST DUŻO WIĘCEJ!!!
      • Gość: BB Re: Sosnowa Polana IP: 195.136.20.* 22.09.10, 11:31
        witam, czy ktoś w końcu kupił mnieszkanie w tej lokalizacji ?? jesli tak to jakie macie opinie na ten temat. Będę zobowiązany ponieważ sam się zastanawiam nad zakupem tam właśnie mieszkania ....

Pozdrawiam,
        • Gość: Piotr Re: Sosnowa Polana IP: *.146.78.118.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.10.10, 18:21
          Jetem właśnie tuż przed podpisaniem umowy. Rozmawiałem z osobą która już mieszka na osiedlu, mówiła ze jest zadowolona i poleca. Osiedle wygląda porządnie i ta okolica :-) Pozdrawiam P
          • Gość: sąsiad Re: Sosnowa Polana IP: *.3-2.cable.virginmedia.com 17.10.10, 10:35
            co masz na mysli mowiac ,ze okolica 'wyglada porządnie'?wokół sa tylko... pola uprawne.
            • Gość: Piotr Re: Sosnowa Polana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.10, 11:24
              "Sąsiedzie" jeżeli starodrzew sosnowy uważasz za "pola uprawne" to gartuluje wzroku albo ........... zmień dealera !!!!! :-) P
              • Gość: sasiad niedaleki Re: Sosnowa Polana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.14, 10:47
                Z zewnatrz nie wygladaja budynki brzydkie. Ponoc w pierwotnym planie bylo mniej mieszkan ale w trakcie realizacji po wstrzymaniu budowy uzyskano zgode na obecny stan. Mieszkanscy obecni osiedla czesto widac na ulicach okolicznych i nue sa bardzo halasliwi. Tam od dawna byla polana. Mowa o mieszkaniu w lesie raczej to pomylka. Dodatkowo przykro bylozobacczyc jak kilka z nielucznych starych sosen obumieralo w trakcie budowy osiedla i ogrodzenia. Ciekawe, ze to osiedle zamkniete - niewiadomo przed czym? Oraz, ze wlasciciel, lub moze juz byly wlasciciel inwestycji, mieszkajacy zaledwie kilka domow dalej wyniosl sie.
      • Gość: WG Re: Sosnowa Polana IP: *.147.43.76.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.11.10, 00:23
        Polozenie w lesie, cisza i zielen to to czego szukam. Osiedle bardzo przyjemne. WG
      • Gość: Gosc 25 Sosnowa Polana IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.09.11, 23:23
        zapraszam na strone mieszkancow sosnowapolana.fora.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka