Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dom z drewna

• kamilka173 Re: Dom z drewna 07.11.13, 17:30
        ja się ciągle biję z myślą o domie z drewna bo chcemy z mężem wybudować pensjonat w Wiśle i cały czas po głowie chodzi nam takie coś domywdrewnie.pl/goryczkowa-technologia-plazy-bale-pow-uzyt-20900-m2/ - może ktoś zna sprawdzoną firmę, która podoła takiemu zadaniu i doradzi jak za to się zabrać?
        • katarzyna.s.ki Re: Dom z drewna 08.11.13, 13:29
          Wybierając firmę i to do takiego obiektu, sprawdź referencje i najlepiej porozmawiaj z inwestorami, którzy już skorzystali z usług danej ekipy.

Wybierając projekt zwróć szczególną uwagę na projekt ocieplenia budynku. Właściwa termoizolacja dobrana pod względem energetycznym i ekonomicznym, to mniejsze koszty eksploatacyjne budynku w przyszłości.
      • katarzyna.s.ki Re: Dom z drewna 13.11.13, 12:24
        Rzeczywiście domy z bali są budowane z bali o różnym kształcie oraz różnej średnicy. W przypadku bali pełnych, które mają mniejszą średnicę niż 20cm niezbędna jest także warstwa termoizolacji, zazwyczaj z wełny mineralnej.
      • Gość: lusi87655 Re: jaki dom wybudować IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.03.14, 06:46
        A co powiecie na taki dom: www.polskadrewniana.pl/dom-nad-jeziorem-talty/4280 ? Mi się bardzo podoba i właśnie zastanawiam się nad budową czegoś podobnego. Jakie jest wasze zdanie na ten temat.
      • Gość: karola_89 Re: Dom z drewna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.05.14, 11:37
        O, widze ,że toczy się tu dyskusja o domach z drewna. Mam na Podlasiu piękną działkę po babci, duzy teren, można postawić na nim coś ładnego. Tak myslałam i myślalam i wpadłam na pomysł, że chyba najlepszym rozwiązaniem byłby dom z drewna, bo idealnie by pasował do otoczenia (w okolicy praktycznie nie ma innego typu domów), poza tym im więcej się naoglądałam w necie ofert tym bardziej zaczęły mi się takie domy podobać. Chcialabym chyba miec coś w tym typie : dom nr 1 . Co sądzicie na temat tego projektu? A może lepiej zainwestowac w coś takiego raczej: dom nr 2 ?

Z góry dzięki za opinie i rady :)
        • Gość: misia Re: Dom z drewna IP: *.echostar.pl 02.07.14, 19:10
          Szykuje sie do zakupu domku z drewna w okolicach Poznania. Czy ma ktos jakies doswiadczenia z firmami w okolicy ? Co sadzicie o firmie danmar ?
          • kri-s68 Re: Dom z drewna 07.07.14, 10:44
            W 2010 r kupiłem u nich Mini Dworek IX. Postawili go na fundamentach w 10 dni roboczych. Montaż wykonywało dwóch pracowników. Byłem z nich bardzo zadowolony. Pełen profesjonalizm. Dom stoi już 4 lata i wszystko jest O'K.
      • meble_kuchenne_vena_opinie Re: Dom z drewna 24.05.14, 21:32
        Drewno na budowę takiego domu powinno być wysezonowane, aby zbytnio nie pracowało.
        Meble kuchenne Vena - Opinie
      • Gość: kolczyk@vp.pl drewdom IP: *.100M.rc03-hor.aplus.dk 15.06.14, 03:54
        Budowałem dom z firmą ZODAN i mam bardzo dobre i pozytywną opinie o tej firmie.Nie jest prawdą że firma nie reaguje na reklamacje lub przysłowiową gwarancje co zdarza się zazwyczaj nie stosowania się klienta do poleceń i wskazówek firmy po wykonaniu prac jak i w trakcie odstępstw między wykonywaniem dalszych prac firma ta ma duże doświadczenie jak również bardzo dobrze wyszkolony personel. Naprawdę znają się na wykonaniu swojej pracy.Osobiście zdobyłem tam duże doświadczenie co wpłynęło na rozwój firmy polecam. Wojtas domy z drewna.pl oraz ZODAN
        • Gość: Rytku Re: drewdom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.14, 14:36
          Z doborem odpowiedniej firmy do budowy domu trzeba uważać, niektórzy będą próbowali naciąć Cię na materiałach. Ja sam kupiłem wszystko co było potrzebne do budowy, w drewno zaopatrzyłem się w firmie Siekierki. Budowa zajęła mi mniej więcej trzy miesiące, idealnie zdążyłem na wakacje :)
          • kgb1 Re: drewdom 31.12.14, 19:35
            Dzień dobry. Też posiadam wszystkie materiały i bardzo proszę o namiar na firmę, która Panu wybudowała.
      • Gość: Gryby Re: drewdom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.14, 14:19
        Niestety dobrze postawiony dom z drewna wyniesie nas podobnie, jak dom z cegły. Jednak nadal wolałem postawić drewniany dom, jest w nim przyjemniej. W drewno zaopatrzyłem się w Siekierkach, resztę sami ze szwagrem zrobiliśmy (plany i cała robota fizyczna). Zajęło nam to kilka miesięcy, ale efekt jest piękny.
      • ewelineczkaa89 Re: drewdom 26.07.14, 21:42
        Nie polecam, pytałam o to w biurze projektowym i przekonano mnie do domu z tradycyjnych materiałów. W www.danwood.pl/ przedstawiono mi plusy i minusy różnych rozwiązań i zdecydowanie wolę energooszczędny domek z ich oferty.
      • karinka1114 Re: Dom z drewna 29.07.14, 23:14
        to z czystym sumieniem mogę polecić dobre biuro, które ma szeroką gamę domków właśnie wykonywanych w technologii drewnianej, zobacz co mają w ofercie, zadzwoń sobie do nich. trzymam kciuki :)

http://www.archeton.pl/projekty-domow-w-technologii-lekkiego-szkieletu-drewnianego
      • abrahamsas_1970 Re: Dom z drewna 30.07.14, 00:37
        Moim zdaniem plusem domu drewnianego jest klimat, a minusem bezpieczeństwo w razie klęski żywiołowej.
        ...
        www.las-woda.pl/
      • halinka_76 Re: Dom z drewna 25.08.14, 13:26
        Z mężem planujemy budowę szkieletowego domu. Zakochałam się w tych prostych domkach, przestronnych i co najważniejsze nie takich drogich, jak tradycyjne domy. Wybrałam już projekt: www.its-koszalin.pl/pl/eryk.jpg Myślicie, ze lepiej wybrać stan deweloperski czy standardowy i samemu wykończyć?
      • tita1987 Re: Dom z drewna 01.10.14, 23:22
        Mój mąż dostał po Babci mały drewniany domek około 80m2..... a ze mieszkaliśmy po ślubie u moich rodziców w malutkim pokoiku narodził się pomysł , że remontujemy domek ;) i się zaczeło od urzędu do urzędu przez pół roku aż w końcu wszystko było załatwione i zaczeliśmy remont .... na początku wynoszenie wszystkiego... burzenie starych piecy było ich aż trzy , kopanie piewnicy pod mieszkaniem bo nie było wcześniej potem wylewanie podług zmiana okien , dachu, robienie elewacji a na końcu środek stawianie ścian z karton gipsu , twozenie łazienki bo nie było wcześniej . remont trwał stosunkowo nie długo bo po domu Babci w gruncie rzeczy zostały cztery ściany . mieszkamy juz w naszym wymarzonym pieknym domku . remont zacza się w lutym 2013 a na wigili już byliśmy w DOMU WE WŁASNYM DOMU ;) ;)
      • radszul Re: Dom z drewna 29.10.14, 20:37
        Koleżanko (chyba :) ) bedbedbd, masz prawo być zadowolona, mój kuzyn szukał wykonawcy, zaufał www.domyzdrewnaibali.com.pl i jest zadowolony. A dom jest piękny i na prawdę świetny. Wprawdzie nie mam zbyt wielu okazji nocować u niego ale zawsze pod wrażeniem. Ale firmę pamiętam. I mają spore doświadczenie w domach drewnianych właśnie.
        • ewaw-ie Re: Dom z drewna 04.09.15, 09:20
          Ja mogę polecić firmę: www.drewnobud.pl/
      • kotarbas Re: Dom z drewna 31.10.14, 13:15
        Domy z drewna to najpiekniejsza sprawa !! Skrzypiące podłogi tylko dodają uroku...
      • ignacka.celina Re: Dom z drewna 21.05.15, 11:10
        Jestem zakochana w domkach z drewna <3
      • ewaw-ie Re: Dom z drewna 04.09.15, 09:19
        Taki dom jest zdecydowanie tańszy w budowie i ogrzewaniu a do tego szybciej się go buduje. Największa wada to czasami trzeszczący sufit na parterze zwłaszcza jak dzieci się bawią na piętrze :)
      • wojand7 Re: Dom z drewna 10.09.15, 10:14
        Czy ktoś korzystał z usług firm budowlanych KASMO z Pabianic lub KERIM s.c. z okolic Łodzi ?
      • smiechawatv Re: Dom z drewna 03.12.15, 11:39
        mam i jest super!
      • uzanek Re: Dom z drewna 06.04.16, 11:04
        Zaletą domu z bali jest niewątpliwie jego wygląd :) Oprócz tego jest ekologiczny :) Decydując się na taki dom zazwyczaj kierujemy się sercem. Polecam firmie drewneo.pl jeżeli interesuje was budowa domu z drewna.
      • alinaosuch Re: Dom z drewna 08.04.16, 08:49
        polecam projekty domów z drewna na tej stronce :),
      • monik_ok Re: Dom z drewna 13.04.16, 10:32
        Mieszkać w takim domu z naturalnego surowca to czysta przyjemność. Mi osobiście najbardziej podobają się domy z bali drewnianych. Sporo na ten temat znajdziecie na stronie Wikpol, który się specjalizuje w tego rodzaju budownictwie. www.domyzbali-krakow.pl/

• inspektornadzoru3 Re: Dom z drewna 15.04.16, 11:15
        Witam.
        Polecamy się na pełnienie funkcji Kierownika Budowy, Inspektora Nadzoru lub odbiór budynku.
        Mamy doświadczenie przy budowach domów drewnianych.
        Doradzimy Państwu, które etapy budowy warto skontrolować oraz wyjaśnimy ewentualne wątpliwości techniczne.
        Koszty uzależnione są od rodzaju usługi oraz wielkości inwestycji. Jestem na głównych etapach budowy: m.in. fundamenty, konstrukcja stropu, konstrukcja wieńca, konstrukcja dachu. Podczas wizyt kontroluje prowadzone prace i wypełniam dziennik budowy. Doradztwo techniczne w cenie nadzoru.

Oferujemy usługi:
        - kierownik budowy;
        - inspektor nadzoru inwestorskiego;
        - przeglądy techniczne obiektów budowlanych (kontrole okresowe) roczne, półroczne i pięcioletnie;
        - ekspertyzy techniczne, opinie i oceny techniczne obiektów budowlanych;
        - świadectwa charakterystyki energetycznej;
        - odbiory budynków i mieszkań;
        - doradztwo techniczne;
        - kosztorysy;
        - legalizacje samowoli budowlanych;
        - inwentaryzacje;
        - badania kamerą termowizyjną.

W przypadku zainteresowania proszę o kontakt:
        mgr inż. Mirosław Kruczyński 505-950-412.
        miroslaw.kruczynski@wp.pl
        www.mirbud-nadzory.pl
        Pozytywne opinie znajdą Państwo też na stronie www.kierownikbudowy2.oferteo.pl
        Pozdrawiam.
      • 40alek Re: Dom z drewna 20.04.16, 11:50
        Najlepiej z bali o średnicy min. 26 cm. Dobrze sprawdza się sosna i świerk syberyjski. Więcej technicznych informacji znajdziesz na stronie firmy Wikpol, która specjalizuje się w tego rodzaju budownictwie. www.domyzbali-krakow.pl/

• jowkakotka Re: Dom z drewna 05.10.16, 21:12
        My z mężem mieszkamy w domu drewnianym i muszę przyznać że takie domy mają swój klimat. Wszystko zbudowała bardzo szybko jedna firma - agbud i to było niesamowite patrzeć jak mój własny dom rośnie w oczach.
        • kakios Re: Dom z drewna 02.01.17, 21:27
          polecam blog o budowie duzego (530m2) domu szkieletowego.
          rezydencja-czarny-las.blogspot.com
      • gola_123 Re: Dom z drewna 20.10.16, 13:52
        Polecam domy szkieletowe o konstrukcji drewnianej. Domy są energooszczędne, tworzą zdrowy mikroklimat, a są dużo tańsze i nic im nie brakuje w stosunku do murowanych. Takie domy buduje np. firma z bielska-Białej Spomet - też deweloperskie
        • kakios Re: Dom z drewna 03.01.17, 11:52
          Polecam blog ze zdjeciami z budowy duzego (530m2) domu szkieletowego.
          rezydencja-czarny-las.blogspot.com/
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka